Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

20 TEKME İLE SAĞLIK

Katılım
15 Tem 2006
Mesajlar
416
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
Anne adayları için püf noktası :36_1_21:

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı olup olmadığı konusunda, gelişmiş tıbbi tetkiklerin yanı sıra bazı belirtilerin de ipucu olabileceği bildirildi.
Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Cüneyt Taner, anne karnındaki bebeğin yaptığı hareketlerin bebeğin
sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdiğini ifade ederek, ''Anne karnındaki bebek günde en az 20 harekette bulunuyorsa sağlıklıdır'' dedi.
Taner, bebek hareketlerinin bebeğin sağlığı açısından kendilerine birçok ipucu verdiğini belirterek şunları söyledi:
'Bebek hareketleri özellikle hamileliğin son aylarında büyük önem kazanıyor. Amnion sıvısı (bebeğin içerisinde yüzdüğü sıvı) azaldığında veya anneden yeterli oksijen alınamadığında, bebek hareketlerinde azalma olur. Bu yüzden anne tarafından bebek hareketleri dikkatlice izlenmeli, bir azalma saptandığında mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.''
Bebek hareketlerinin anne karnında hamileliğin 2. ayında (8. hafta) başladığına, bu hareketlerin anne adayları tarafından 5. aydan itibaren hissedildiğine dikkati çeken Doç. Dr. Taner, hareketlerin aynı zamanda bebeğin yaşadığını ve sağlıklı olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Taner, şu bilgileri verdi:
''Anne karnındaki bebek 20-75 dakika aralıklarla uykuya dalar. Daha sonra uyanır hareket eder ve tekrar uykuya dalar. Bir anlamda anneye sinyal verir.
Günde 20 hareket tespit edilmesi bebeğin anne karnında sağlıklı olduğunu gösterir.''
 
Katılım
9 May 2006
Mesajlar
729
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
43
anne olursam bı gun bu bılgılerı dikkate alıcam :) paylasımın için cok teşekkürler
 
Katılım
9 May 2006
Mesajlar
729
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
43
onun heycanını yasamak cok güzel bişidir sanırım insallah gonlumuze gore olur . oluncada sayıcam ve senı hatırlıycam emin ol :)
 
Katılım
15 Tem 2006
Mesajlar
416
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
ayyyy canım benim teşekkür ederim :D dediğin gibi canım gönlümüze göre ve herseyin hayırlısı olur umarım hepimiz için...
 
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
184
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
ya kızlar bende aynı şeti düşündüm ama hergün sayrasak bitermi o kadar zaman yaa zor geçer valla:D ama herşeye değer bence teşekküler aylincim
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst