Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

10 Kasım Anma Töreni ve Atatürk ile ilgili tüm faaliyetler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar Atatürk köşesinin yeni programa göre (olay sıralaması) hazırlanması konusunda fikirlerinizi ve kendi okullarınızda yaptığınız çalışmaları fikir vermesi açısından yazmanızı istiyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar sizden bir ricam var.10 kasım için okulda ne etkinliği yapıyorsunuz?şiir okutmak ve şarkı söylemek dışında.Değişik fikri olan var mı?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Evcilik köşesi :Bu köşede bulunanlar ailave olarak öğretmen Atatürk devrimleri temsil eden şapka-fes,pantalon-şalvar,Eski para-Yeni para v.s.koyar ve çocukların oyunlarına eşlik eder.

Kukla köşesi : El kuklaları hazırlanır ve Atatürk'ün öğretmeni ile arasında geçen diyalog rehberlik edilerek canlandırılır.

Kagıt işleri için yapabilecğein bir etkinlik :
Önceden uzun kısa şeritler hazırlayın.Sonra bu karton şeritleri renk renk karışık halde çocuklara dağıtın ve bunlardan anıtkabiri yapmalarına yardımcı olabilirsiniz,

Fon kartonuna çizilen çeleng resmini çocuklara kestirerek daha önceden hazırladıgınız çiçeklerle süsletebilirsiniz.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim selçuk aydın.Ama ben ilköğretim okulunun anasınıfında yaptığım için 10 kasımı bütün okul birlikte tören düzenleyecek.Bende şiirden farklı olsun istedim.O yüzden bilgilerinizeihtiyacım vardı.Ama yine de ilginize teşekkür ederim.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Anlamadım ama neyse sanırım yardımcı olacak arkadaşlar cıkacaktır.

Tepki Skoru
0
SELÇUK BEY ARKADAŞ SANIRIM TOPLU HALDE OKULA SUNABİLECEKLERİ BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYOR
sizin fikirleri öğretmenimize söyliycem eski yeniyi yaptırabilirim çocuklara ve fondan çiçeklerde yapabiliriz

Tepki Skoru
0
O zaman haydi hep beraber düşünelim ve 10 Kasım'da çocuklarımızla beraber bir gösteri yapalım..Ben bir şeyler aramaya başlıyorum hemen..

Tepki Skoru
0
ilginize teşekkür ederim.ben aslında çocuklarla pandomim yapmayı düşünüyordum.Ama daha senenin başı olduğu için biraz kavrayamazlar diye vazgeçtim.Çünkü drama çalışmalarına bile daha yeni alışıyorlar.Bir şiir vardı bende çocuklar bazı mısraları toplu söylüyor.Ellerine pankart yapıp arkada fon müziği ile renklendirmeyi düşünüyorum.İlgi çekici olsun istiyorum.

Tepki Skoru
0
MERHABA GERÇİ BU MESLEKTE DAHA YOLUN ÇOK BAŞINDAYIM AMA 10 KASIMLA İLGİLİ ÇOCUKLARA ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜ DRAMA ŞEKLİNDE UYGULATABİLRSİNİZ DİYE NACİZANE BİR FİKİR.
TEŞEKKÜRLER

Tepki Skoru
0
Bilmiyorum ölümün dramasını yaptırmak o yaştaki çocukların psikolojisi açısından doğru mu olur yoksa aksine iyi mi olur.Tartışılır..Tam olarak emin olamıyorum..

Tepki Skoru
0
bencede uygun olmaz gibi geliyor.ama yinede fikrin için teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
Ben kartonlara Atatürk ün yaptığı yenilikleri yazıyorum.(Her bir çocuğa bir yenilik düşecek şekilde ) Sırayla her çocuk bir adım öne çıkıp yüksek sesle yeniliği söylüyor Cımhuriyeti kurdu,düşmanları yurdumuzdan çıkardı,kıyafetlerimizi değiştirdi gibi sonra hep birlikte kartonların diğer yüzlerini çeviriyorlar orada herbirine bir harf gelecek şekilde Atatürk seni çok seviyoruz yazıyor.Bunu sözlede bağırarak söylüyorlar.bu söz sınıf sayısına göre değiştirilebilinir

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar ben 10 kasım töreninde ne yapacağıma karar verdim.Atatürk canımdasın adlı şarkı ile slayt gösterisi yapacam.Çocuklar şarkılarını söylerken arkada Atatürk resimlerinden slayt gösterisi yapacam.Tabi ki çocuklarda şarkılarını ud eşliğinde söyleyecekler.Şarkının sonunda yere eğilip kollarındaki bayrağı çıkaracaklar arkadada Atatürk Resmi olacak.Umarım güzel olur.Çocuklar başarıyla sergilerler.Artık tek dleğim bu.Peki sizler neler yapıyorsunuz?

Tepki Skoru
0
Bugün çocuklarla Atatürk resmini kartona yapıştırdık ve çevresine el baskısı yaparak çiçeklerle süsledik, etrafına çıtalarla çerçeve yaptık. Yarın bayrak resmine grafon kağıtlarından küçük toplar yaparak yapıştıracağız. On Kasımda yaptığımız Atatürk resmini ve bayrağı kullanacağız, iki çocuk asker olacak toplu halde "Atam" şiirini okuyacağız ve bir tane marş söyleyeceğiz.

Tepki Skoru
0
unzile umarım güzel olur.ben güzel olacağınada inanıyorum.Başrolde çocuklar olunca güzel olmaz mı?başarılarının devamını dilerim.

Tepki Skoru
0
bu sene okulda 6 yaş grubu program hazırladı. biz tören için onların sınıfa gideceğiz. sınıfa Atatürk büstü koyup çocukların ellerinede çicekler vereceğiz. çocuklar büstün önüne gelip selam verecek ve çiceğini büstün yanına koyacak. ardından her çocuğa bir görev düşüyor, şiirlerini söyleyecekler ve tören bitecek. kısa ama güzel olacağını ümit ediyorum...

Tepki Skoru
0
Biz törende görev almayacakmışız:( Ben çok heveslenmiştim bir şeyler yaparız diye.Hatta törene katılmanıza bile gerek yok dedi..Ama ben götüreceğim çocuklarımı törene..Ben de el baskısı ve çiçeklerle Atatürk resminin etrafının süslendiği etkinliği yaptım.Çok güzel oluyor gerçekten de.Tüm arkadaşlara paylaşımları için teşekkürler.

Tepki Skoru
0
slm meslektaşlarım.benim Atatürk ile ilgili müzikli gösteriye ihtiyacım var.bu konuda fikri olup paylaşmak isteyen olurrsa çok mutlu olurum:36_7_8:

su2

Tepki Skoru
0
1o. yıl marşı eşliğinde aske rpolis hemşire doktor vb meslek grupları ya da farklı gruplar yürüyüş yapıp Atatürk resmini taşıyabilriler.
Marşlarla çalışabilirsiniz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.