Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

1. SINIFLAR OKULA ERKEN BAŞLAYACAK

Tepki Skoru
0
1.sınıflar okula erken başlayacaklar

2006-2007 eğitim-öğretim yılında okula yeni kayıt yaptıran İlköğretim 1. sınıflar, bu sene için normalde belirlenen tarihten bir hafta önce okula başlayacak
Türkiye genelinde 18 Eylül 2006 tarihinde açılacak olan okullarda buna göre 1. sınıf minikler 11 Eylül 2006 tarihinde ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayan çocukların ilk hafta yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için harekete geçti. Birinci sınıfların, ilk gün korkusunun önüne geçmek ve okula daha çabuk alışmalarını sağlamak için okula bir hafta önce çağrılacak.

Birinci sınıfa kaydolan öğrenciler, velileri ile birlikte tatilin son haftası okula gelecek. Minikler, öğretmeniyle ve yeni arkadaşlarıyla okul açılmadan tanışacak.

Minik öğrencilere okul binası gezdirilecek, ihtiyaçlarını nerede karşılayacakları, acil durumlarda kime başvurmaları gerektiği tek tek anlatılacak.

Okulda onlara ilk hafta yiyecek-içecek ikramları da yapılacak. Birinci sınıflar ilk haftayı yeni arkadaşlarıyla ve öğretmenleri ile bahçede oyun oynayarak geçirecekler.

Bakanlığın yeni projesi sayesinde minik öğrenciler okulun korkulacak bir yer olmadığını anlayarak sıralarına oturacak.

BENİM BU UYGULAMA BİR VELİ OLARAK ÇOK HOŞUMA GİTTİ.OKULUN İLK GÜNÜ KABUSA DÖNMEZ.SİZCE?

Tepki Skoru
0
bence de güzel bir uygulama..okulun ilk günleri hep öğrencilerin uyum sorunlarıyla geçiyor..veliler sınıflarda falan:)şimdi böylelikle enazından çocuklar dersler başlamadan biraz uyum sağlarlar..hem öğretmenler içinde iyi olacak...

Tepki Skoru
0
bencede çok güzel bir uygulama olmuş hem öğrenciler hemde veliler için ama bence bu uygulama çocukların hiç hoşuna gitmicek ya sizce

Tepki Skoru
0
bence çok hoşuna gider.çümkü benim oğlum bu sene anasınıfına başlayacak.okul ne zaman açılacak diye başımın etini yiyor.eğer benim oğlum gibi düşünenler varsa bu işe sevinir.

Tepki Skoru
0
YA BURDA YİNE AİLELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR ÇOCUĞU OKULA HAZIRLAMALILAR. BEN HATIRLIYORUM 1.SINIFA BAŞLADIĞIMDA NASIL AĞLAMIŞTIM. BİTEK BEN DEĞİL SINIFTAKİ BÜTÜN ÇOCUKLAR AĞLIYORDU. AĞLAMASANDA AĞLAYASI GELİR İNSANIN.

Tepki Skoru
0
bence iyi birşey değil bu yöntem. okula uyum sorunu yaşayacaklarını düşünüyorlarsa okul öncesi eğitim kurumlarına gönderilmeliler. böyleliklede okula zaten adapte oldukları için ilköğretime de başladıklarında böyle bir uyumsuzluk yaşamayacaklardır.böyle bir uygulama yapacaklarına okul öncesi eğitime önem verilmeli ve okul öncesi eğitimin yaraları vurgulanmalı

Tepki Skoru
0
bence de çok ii bir uygulama ilk gün hem aileye hemde çocuğa kabus şeklinde geri dönüyor tabi ki ailenin rolu çok önemli çocuğu hazırlamalı ama çocuğunda o ortama alışması için çok iyi teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için..

Tepki Skoru
0
aaa süper güzel bir uygulama ama zerrine katılıyorum okulöncesine daha fazla önem verip çocuğu okula alıştırmak için en iyi yöntemin okulöncesi olduğunun bilincinde olmalarını istiyorum bende
ve bu haber berkeyi çok mutlu edecek sabırsızlıkla bekliyor açılmasını anıl gibi:)

Tepki Skoru
0
ya şu yönüde var;;;;
kızımı okula alıştırıp gönül rahatlığı ile bende görevime başlayacağım!!!!!
biz öğretmen anneler için çok iyi fikir! yeni ortama her çocuk değişik tepki verebilir! bu normal bence!!!!!

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle