zorunlu eğitim 2013 kadar 3 yaşa inecekmiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan minerva17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@minerva17
arkadaşlar çok iyi bir haber,memuruz nete bakın böyle haberler okuyunca çok mutlu oluyorum.inşallah hepimiz atanacağız.:36897fd:

inşallah bu şekilde olur.ben okul öncesi öğretmeniyim kızım 3 yaşında ve onu bağımsız anaokulu 3 yaş grubuna kaydettirdim evde kazanamadığı davranış ve bilgileri okulda daha kolay ve hızlı kazandı yaşadığım için paylaşmak istedim okul öncesinin gerekli olduğunu biliyordum tabiki de bunu kızımda da yaşayınca kesinlikle okul öncesi bambaşka bir kurum. evde okulda öğrendiklerini tekrarlıyor ve okulu çok seviyor . bağzı durumlara karşı pratik çözümler üretmeye başladı süperr tavsiye ederim korkmadan çocuğunuzu gönderin kıyamamazlık yapmayın arkadaşlar.

haberi gören arkadaşım haberin linkini buraya kopyalarmısın ben göremedim de

teşekürler

Eğitim Bakanlığı’nın 2009 - 2010 eğitim döneminde 32 ilde uygulamaya soktuğu ‘Zorunlu Anaokulu’ projesinde okullaşma oranının yüzde 93’ü geçerek eğitim alanında sessiz ve çok önemli bir devrim
yapıldığını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan, 2010 - 2011 eğitim döneminde 25 ilde daha okul öncesinde zorunlu eğitime geçme kararı veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun bu icraatının ülkenin geleceği için atılmış çok hayırlı bir adım ve büyük bir atılım olduğunu söyledi.

Sendikasının İstanbul temsilciliği toplantısında konuşan DES Genel Başkanı Gürkan AVCI, 2010 - 2011 eğitim döneminde 25 ilde daha okul öncesinde zorunlu eğitime geçme kararı yanı sıra, 2014 yılına kadar 3 yaş grubunda da okullaşmaya gidilecek olmasının Türkiye’nin aydınlık geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, “Öteden beri okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması gerektiğini savunuyorduk. Son Milli Eğitim Şurasında da bu konuda tavsiye kararı çıkarılması için büyük çabalar sarf ettik. Çünkü eğitimde, anaokulu döneminin, çocuğun gelişiminin en kritik ve ihmal edilmemesi gereken bir dönem olduğuna inanıyoruz. Bakan Nimet Çubukçu ülke adına, çocuklarımızın geleceği adına yıllarca hayırla yâd edilecek büyük bir adım atmıştır. Kendisine bu icraatında tam destek veriyoruz, dedi.

EĞİTİMDE BÜYÜK BİR ADIM

Uygulamayı Türkiye geneline yayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun bu projeyle ilgili hazırladığı yasal mevzuat neticesinde 2013 yılında okul öncesi eğitimin tamamen zorunlu hale geleceğini ve hükümetin 9. Kalkınma planında da okul öncesi eğitimde okullaşma hedefinin yer aldığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, milletin üzerine karamsarlık, kötümserlik toprağı serpen ve iyi şeyleri görmediği gibi göstermemeyi de görev edinen sendikaların sıkça düştüğü geleneksel eleştiri tuzağına düşmeden, komplekssiz bir bakış açısıyla kaydediyorum ki Türkiye’de çok güzel şeylerde oluyor. Bakan Çubukçu'nun bu uygulaması eğitim adına ve ülkemizin geleceği adına atılmış büyük bir adımdır, dedi.

5 - 6 yaş döneminin eğitim için kesinlikle değerlendirilmesi gereken ‘Altın bir Çağ' olduğunu ve insanların hayatı boyunca öğreneceklerinin yüzde 35'inin bu dönemde öğrendiklerini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Birçok gelişmiş ülkelerde çocukların 3 - 4 yaşlarında eğitimle tanıştıklarını ve Ana Okuluna devam eden çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde tamamladığını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini olumlu yönde değiştirecek ve şekillendirecek böylesine önemli bir proje için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı.

YAPILMASI GEREKENLER

2011 – 2012 ve 2013 yılı bütçelerine bu projenin altyapı koşullarını hazırlayacak miktarda ödenek ayrılmalıdır. Zorunlu okul öncesi eğitim kapsamında eğitim alamayacak olan çocukların bu alandaki eksikliklerini gidermek için ‘Ev Merkezli Okul Öncesi Anne-Çocuk Eğitim Programı’ geliştirilmesi gerekmektedir. Anaokullarında yüzde 100’lük okullaşma hedefinin yakalanması için öğretmen ve derslik açığının giderilmesi gerekmektedir. Öte yandan Anaokullarının ücretsiz olması ve kayıt parası dâhil okullarda her ne ad altında olursa olsun para toplama ayıbına son verilmelidir. Kaldı ki Anayasamıza göre zorunlu eğitim devlet okullarında parasızdır. Okul öncesi eğitimde Türkiye, en iyi örneklerden birisi olan Hollanda modelini örnek almalıdır. Hollanda'da Ana Sınıflarında ve Şehir Okullarında uygulamalı tarım dersinde, çocuklar ana sınıflarında çiçek yetiştiriyor, uygulama bahçelerinde çiçek, sebze, meyve yetiştiriyor, hayvan besliyor. Bu eğitimin sonunda Hollanda tüm dünyaya çiçek, yağ ve peynir satıyor. Bu nedenle, Talim Terbiye Kurulu köy okulları da dâhil Anaokulları programına Tarım Ünitelerini koyması gerekir

birincisi alt yapıyla ilgili herhangibir çalışma yapmadan ki bunun için çoook cimrilerrr.. çok zor yanii.. 3 yaşa kadar zorunlu olamaz... olmalımı, evet olmalıı. ama anasınıfı 5-6 yaş da olsa benim okulum için konuşuyorum 1.sınıf açılıcak 3 tane ama okadar çocuk için anasınıfını yada boş sınıfı nerde bulucak. alt yapı diyoo.. daha açtıkları sınıfta oyuncak yok.. kitap yok... yapboz yokk..en basit,gerekli olan şeyler yok. 4 ay öncsine kadar okul sıralarında ders veriyoduk plastik masa gönderdiler... hani alt yapı. bölemi oluyo...tuvaletler yetersiz çocuklara uygun değil. aman aman bişeyde beklemiyoruz zaten. yapması gerekenleri yapsınlar yeter.. sonra alt yapı için çalışmayı başlatsınlar..bunun içinde en başta yardımcı olacak kişi bir okulöncesi öğretmeni olarak benim...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri