Yurtdışında Öğretmen Olmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bahriye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:05
slm arkadaşlar benimde yardıma ihtiyacım var .bu konuda bilginiz varsa ve yardım ederseniz sevinirim.2008 yılında evlilik nedeniyle yurt dışına çıkacam ve 2008 de mezun olacam.o yılda kpss yi kazanmama ve yerleştirilmeme rağmen öğretmenlik yapmayıp yurt dışına çıkarsam.Döndüğüm herhangi bi yıl içinde o öğretmenlik hakkımı kullanabiliyormuyum.

ya benim merak ettiğim mesela ben okulöncesi açıköğretim 3.sınıf öğrencisiyim üniversite zorunlu staj yaptırıyor..ve 4.sınıftada staj yapıcam.bu sene türkmenistana gitme ihtimalim var.hadi sınavlara geldim diyelim,stajerliğmi napcam?bi bilgisi olan varsa lütfen yazsın.yoksa dondurtupmu gitmem gerekecek üniversiteyi?

hesna merhaba bende aynı durumdayım bizimde arabistana gitme olayımız var .ben bu okul için çok emek harçadım eskişehire telefon açtım yani 3. sınıf stajını toplam 2 ay falan olmuyor mu diye kesinlikle kabul etmiyorlar bu yıl bitse yine seneye 4. sınıf şubatta başlıyor? ayrıca acaba okulum bitince türk konsolosluklarında öğretmenlik yapmak için ne yapabiliriz?

yurtdışında öğretmen olarak çalışırken ailenide götürebiliyormusun?

merhaba arkadaşlar bende düşünüyorum yurt dşnda çalışmaı özellikle fransada. unun için il milli eğitimeme yoksa bakanlığa mı başvurulyor? bilginiz var mı?

Bende Amerika'ya gitmek istiyorum..Meb de ilk yılım.Gitmek için neler gerekiyor öğrenebilen var mı???5 yıl çalışmak zorunlu mu?

Selam ALLAH hepinizin gonlune gore versın ben suan turkıyede yasıyorum ve cocuk gelişimi bolumunu okuyorum yurt dısına gelın gıdecegım ve orda ogretnmenlık yapmak ıstıyorum ılk kosul dil oldugu soylendı ıns suan ogrenme surecındeyım dili fazla sorun etmiyorum ben sadece dili ogrendıkten sonra ordakı mülakattan yazılı ve sozlu sınawdan gectıkten sonra burdan aldıgım formasyonla orda ogretmenlık yapabılıyormuyuz...?
Tşkler Saygılar..

slm arkdaslar benmde sorularım var :D çocuk gelişimi 4. sınıfım bu sene mezun olucam, ama avusturya(viyana)ya gdcem evlencm yani. orda öğretmenlik yapmak istiyorum. nasıl olucak hiç bi bilgim yok. eğitimim boşa gitmez umarım :( çok üzülürümm..

slm.bende yurt dışı istiyorum bu nedenle arastırdım biraz. meb de 5 yıl çalışma zorunluluğu var. dil sınavından da 70 alman gerekli.kpds yada tofel. ayrıca türkiyede maaşın her ay yatıo.hem burda hem orda paran yatıyor. çok güzel bir imkan bencede. inş başarabilirsin snde:)

mrb.bu dediğiniz meb e bağlı programla yurt dışına gitmeyi bn de düşünüyorum.acaba yazılı sınavın içeriği zorluğu ne derece oluyor?bilgisi olan var mı?üds gibi mi daha mı zor?bu sınavlar için meb in kursları falan oluyor mu?gideceğin ülkeyi sn mi seçiyorsun?okul öncesi için hangi ülke daha yararlı olur?Rice etsem bununla ilgili ne biliyorsanız yazar mısınz?teşekkrlr...

Arkadaşalar daha detaylı bılgı vebılır mısınız ben de yurt dışında gorev yapmak ıstıyorum şuan son sınıfım açık öğretimden okuyorum acaba Guney Koreye öğretmen olarak gıdebılırmıyım Kore de ingilizce de ana dıllerı kadar yaygın bır dıl ıkı dıldende sınava gırmem gerekıyor ... ve beş yıl Türkiye de çalışmam zorunlu mu ?

umarım olur başarılarr..

slm ben yurt dısında gorew yapıyorum dıl sartı aramayn bır ulke benım kı suudı arabıstandayım bu yıl atandım meb ın yurt dısı öğretmenlık sınavı var aralık ayı gıbı basvuru yapıyosunuz subak gıbıde sınavları var mulakat var ve semıner alıyosunuz avrupa ulkelerı dıl sartı arıyo en az 50 alman gerekıyo o dıl sınavlarından bızım alanımız geregı basvuru yapan sayısı cok az oldıuğu ıcın gırenlerın sansı fazla oldunu dusunuyorum dusunennlere duyrulur basarılar ve yenı donemde kolaylıklar ark

Arkadaslar ben acikogretm cocuk gelisimi okuyorum nisanlandim ve yaza belcikaya gidiyorum orda devam etme gibi bi imkanim varmi
Saygilar..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri