Yıl sonu ve 23 Nisan için tüm gösteri fikirleri - rondlar ve oyunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
izzetöğretmen' Alıntı:
Arkadaşlar harmandalı isterseniz videosu ile size gönderebilirim... Yüzde yüz Kendi kültürümüz Efelere bayılacaksınız...

gönderirmisiniz? bende o tarz bişey yapım diyorum çünkü değişik kostüm bulma şansın yok. ama çok güzel olurya efeler ha......

''halacocukarda'' arkadaşım seninkinide bekliyoruz.....

evet.videoyu eklerseniz izlemek isterim.

arkadaşım 23 nisan için hazırladığınız gösteri çok güzel yalnız şarkının melodisi nasıl nerden ulaşabilirim. paylaşımın için teşekkürler

bende şirinler ile ilgili şarkılar var onlardan bir tanesini seçip sözlerine uyfun hareketler yapıcaz. bide efeler oynatıcam kızlarıda fistan giydirip efelerin yanında yer alacaklar. ama sadece bunlar geldi aklıma bide 3-4 yaş grubundayım ve bunları 23 nisana yetiştirmem lazım çünkü yıl sonu gösterisi ile 23 nisan aynı anda olacak başka napıcam bilemiyorum valla. şirinlerin şarkılarını yollamaya çalışayım belki sizinde işinize yarar yolllayabilirsem tabi:)nerden yollıcam?

ARKADAŞLAR 23 NİSAN İLE İLGİLİ ETKİNLİKLER İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİRSİNİZ. NE YAPACAĞIMI ŞİMDİDEN PLANLAMAM LAZIM AMA BEN Bİ KÖY OKULUNDA ÇALIŞIYORUM. YARDIM EDERSENİZ TEŞEKKÜR EDERİM

izzetöğretmen' Alıntı:
Arkadaşlar harmandalı isterseniz videosu ile size gönderebilirim... Yüzde yüz Kendi kültürümüz Efelere bayılacaksınız...
bende istiyorum yaa

papatya1911' Alıntı:
bende şirinler ile ilgili şarkılar var onlardan bir tanesini seçip sözlerine uyfun hareketler yapıcaz. bide efeler oynatıcam kızlarıda fistan giydirip efelerin yanında yer alacaklar. ama sadece bunlar geldi aklıma bide 3-4 yaş grubundayım ve bunları 23 nisana yetiştirmem lazım çünkü yıl sonu gösterisi ile 23 nisan aynı anda olacak başka napıcam bilemiyorum valla. şirinlerin şarkılarını yollamaya çalışayım belki sizinde işinize yarar yolllayabilirsem tabi:)nerden yollıcam?

arkadaşlar maalesef şirinler şarkısını yollayamıcam. telif hakkı varmış. ama albümü ve şarkının adını yazayım bulabilen kullanır.
albüm adı: şirin hits
şarkı adı: ay çok şiriniz

halacocukarda sana katılıyorum. Kendi zenginliklerimizi keşfedelim. Mesela "bölgelerimiz " adlı bir oyun yaptırmıştık. Her bölgenin haritasını hazırlamıştık, büyük boy. her bölgede 2 çocuk vardı. çocuklardan biri haritayı tutup, o bölge ile ilgili 1 kıtalık şiir ya da mani söylüyordu. ardından o bölgeye ait müzikle diğer çocuk folklor oynuyordu. çok beğenilmişti.

BANA DA LAZIM ARKADAŞLAR..DEĞİŞİK FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUMMM.

arkadaşlar serbset zaman etkinliklerinde bng_tlg "dünya çocukları" die bi etkinlik wermiş.
çok hoş bence

23 NİSAN DA YAPMIŞ OLDUĞUNUZ GÖSTERİLERİN VİDEO LARI VAR MI ARKADAŞLAR...
VEYA DEĞİŞİK GÖSTERİ YAPCAK VAR MI?BEN ÇİFTETTLİ OYNATMAYI DÜŞÜNÜYOM .UYAR MI SİZCE..

SANAT ETKİNLİKLERİ

Proje Çalışması : (Kağıt kesme yapıştırma, kolaj çalışması, Afiş oluşturma) : Bu etkinlik için çeşitli dergiler ve gazetelerden derlenen Atatürk ile ilgili resimler içeren materyaller çocuklara dağıtılır. Büyük resim kartonları, yapıştırıcı, makas, ve boya kalemleri masalara dağıtılır. Sınıfta bulunan dört masaya aynı materyaller dağıtılıp her masanın kendi çalışmasını yapmasını ve yapılan en güzel çalışmayı yapan gruba yakalarına yıldız verileceği açıklanır. Çocuklara dergilerde gördükleri Atatürk ile ilgili olan resimleri kesip verilen büyük resim kartonlarına bir kompozisyon oluşturacak biçimde yapıştırmalarını, gerektiği yerlerde boya kalemleri kullanabilecekleri söylenir. Yapılan faaliyetler çocukların birbiriyle etkileşimi ve grup içinde faaliyeti yaparken aldıkları kararlar ve uygulamaları gözlemlenir. Müdahale edilmez. Yardıma ihtiyacı olan gruplara sadece rehberlik edilir. Etkinlik sonunda yapılan çalışmalar değerlendirilir ve çalışmalar sergilenir. Bunun yanında en güzel afişi hazırlayan grubun yakalarına hazırlanan yıldızlar takılır. Diğer çocuklardan da o grubu alkışlamaları istenir.

ATATÜRK’ÜN YAŞAMI

Atatürk, 1881 yılında Selanik’te doğdu. Babası Ali Rıza Bey, annesi Zübeyde Hanımdı.Öğrenimine mahalle okulunda başladı. Şemsi Efendi İlkokulu’na devam etti.

Matematik öğretmeni, bir gün ona:

- Oğlum, ikimizin adı da Mustafa. Arada bir fark olmalı.Bundan sonra senin adın “Mustafa Kemal” olsun, dedi.

Mustafa Kemal, Harp okuluna girdi. O yıllarda ülkemiz iyi yönetilmiyordu. Topraklarımız düşmanlar tarafından paylaşılmıştı.

Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru’yla 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıktı.

Amacı Kurtuluş Savaşını başlatmak, düşmanları yurttan kovmaktı. Yurdumuzu düşmanlardan temizledi. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti.

TBMM, Mustafa Kemal’e ATATÜRK adını verdi. Atatürk, çocukları çok severdi. Atatürk TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, çocuklara armağan etti. Bayramın adı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’dır. Bu Bayramı, her yıl 23 Nisan’da dünya çocuklarıyla birlikte kutlarız.

Atatürk, 10 Kasım 1938’de saat 09.05’te aramızdan ayrıldı. Onu unutmayacağız. Devrimlerine ve ilkelerine her zaman bağlı kalacağız.

ŞİİR

23 NİSAN

Bugün 23 Nisan,
Toplandı bütün vatan
Millet Meclisimize
Atatürk oldu Başkan

Kaldırdı hasta yurdu
Yılmaz bir ordu kurdu
Türk’ün şanlı sesini
Dünyalara duyurdu.

TEKERLEMELER

BEN ÇOCUĞUM

Cık, cık cık!
Demeyin bana çocuk!
Yaşım küçük ama
Aklım çok büyük
Beni sever beni anlar
Kalbimdedir Atatürk!
OYUN ETKİNLİĞİ

Taklit Yürüyüşleri : ( Asker, dev adam, pedal çevirme ve cüce öykünmeleri) : Çocuklardan üçerli sıra olmaları ve geçit törenindeki askerler gibi ayakları yere rap rap vurarak kollarına tempolu bir şekilde sallayarak asker gibi yürümeleri söylenir. Daha sonra çocuklara “dev adam gibi yürüyelim” denir. Dev adam öykünmesi önce çocuklara gösterilir v çocuklar öykünürler. Ayak uçlarında yükselirler, ellerini havaya kaldırırlar, göğüslerini ve yanaklarını şişirirler, olabildiğince irileşmeye çalışırlar ve büyük adımlarla yürürler. Pedal çevirme öykünmesi için çocuklara yere sırtüstü uzanır ve ayaklarıyla havada pedal çeviriyormuş öykünmesi yaparlar. Cüce öykünmesi için de “cüce gibi yürüyelim” denir. Çocuklara nasıl yürümeleri gerektiği gösterilir ve çocukların öykünmesi sağlanır. Bunun için yere çömel inir, eller yere değdirilir, başlar omuzların içine çekilir, olabildiğince küçülün erek yürünür.

ARKADAŞLAR BANA ACİL RONT LAZIM .EĞER YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

teşekkür ederim ama ben özel bi anaokulunda 6 yaş öğretmeniyim onu 4 yaş grubu öğretmenimiz yaptırcak kolay bi ront diye eğer başka bi fikrin varsa paylaşırsan sevinirim

meltemcim 1 haftaya kadar bulmam gerekiyor .ilginden dolayı teşekkür ederim .bana bi kaç tane güzel ront bulursan sevinirim... kib

[size=xx-large]
herkese merhaba.ben henüz stajerim ve acilen yıldız rondunu öğrenmem gerekiyor, gerçekten çok ihtiyacım v
[/size][/font]ar.notumu we iş imkanımı etkiliyecek.siz öğretmenlerimden yardım bekliyorum.lütfen yardımcı olun.şimdiden teşekkür ediyorum.

teşekkür ederim meltemcim

BAHSETTİĞİN ROND, ŞARKISI "YILDIZLAR GÖKYÜZÜNDE HEP SIRALANIRLAR" ŞARKISI MI?

ARKADASLAR BEN DE YENI ATANDIM VE ROND GÖSTERI TARZI SEYLERE İHTICAM VAR LUTFEN BANA DA YOLLLAYIN.....SIMDIDEN TESKURR

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri