Ygs puanlaımızı buraya yazalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abaküs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
arkdşlr işletme mezunuyum aöf okul öncesi öğrt.için okumak için pkso çocuk gelişimi okuyorum 1 ay snra biticek kısmetse .. ygs girdim ve çok heyecan yaptım ve düşük puan aldım sınavsız geçişle 2 yıllık özel veya devlet üniv.çocuk gelişimi yazıp kazanırsam dondurucam (bu sene mezun olacağım için 2 yıllık içn ilk ve son şans diye düşünüyorum ) ..tekrar seneye ygs girmek istiyorum sınavsız geçişle yerleşip kayıt yaptırılsada yaptırılmasada seneye girilecek ygs puanında düşüş olmuyor diye duydum bilginiz varmı?

Kayıt yaptırınca dondursan bile düşüş oluyor.Hatta sadece tercih edip yerleşip hiç kayıt yaptırmazsan bile puan düşer.Bana sorarsan hiç bir yer olmazsa iki yıllık yaz.Oku bitirince dgs den geçiş yapmaya çalış.

ösym 2010 kılavuzu 19.sayfadaki sınavsız geçişle ilgili aobp ilgili açıklama :
2009-ÖSS puaný veya özel yetenek sýnavý sonucu ile bir yükseköðretim programýna (açýk öðretimin kontenjansýz
programlarý hariç) yerleþtirilen adaylar 2010-ÖSYS puanlarý ile bir yükseköðretim programýna yerleþtirilirken Aðýrlýklý
Ortaöðretim Baþarý Puanýna uygulanacak kat sayýlar yarýya düþürülecektir.​
Sýnavsýz Geçiþ ile 2009-ÖSYS’de bir
yükseköðretim programýna yerleþtirilen adaylarýn Aðýrlýklý Ortaöðretim Baþarý Puanlarýna uygulanacak

kat sayýlarda herhangi bir deðiþiklik yapýlmayacaktýr.YİNEDE ARAŞTIRICAM :))

inşallah canım ya ben 318 aldım 90 da okuldan gelecek geçen yıl puanına göre 222 oluyor. Ek puanda koyunca 310 geçiyor tabi bu yıl nasıl olur bilmem. sıralamayı bilsek az çok bi tahmin yapardık onu da bilmeyince iyice muallak oldu. 250 alıpda ümitli olanlar var.Bir ara kontenjan kaldırıldı dendi dersanede ümitlendik araştırdık ki yanlış biliyorlarmış.
arkadaşım sen açık lisemi yoksa örgün lise öğrencisi misin yanlış hatırlamıyorsam diploma notunun 4.50 olacağını yazmıştın ek puanını ve diploma notunu hocalarından mı öğrendin yoksa tahmin mi ediyorsun ben açık lisedeyim benim okuduğum okulda bizim sorularımıza cevap verebilecek bir hoca bulamıyorum benim 3 yıldır bütün notlarım 5 yalnız ilk lise not ortalamam 3,45 diploma notum ne olur bilemiyorum çünkü iki diplomanın ortalaması alınacak şu anda okul birincisi olabilirim gibi görünüyor senin eğer bu konuda bilgin varsa görüşlerini öğrenmek isterim teşekkürler

gülşahzeynep arkadaşım açık lisede okul birinciligi varmı...Hiç duymamıştım beni bilgilendirirsen sevinirim arkadaşım.. Sizin okuldaki açık lise ögrencilerinin puanları nasıl acaba hangi şehirdesin arkadaşım.Benim okulumda son sınıf 1 tane var puanlarımız en yüksekler 310 285 264 şansım varmı acaba bilemiyorum offf offff

arkadaşım sen açık lisemi yoksa örgün lise öğrencisi misin yanlış hatırlamıyorsam diploma notunun 4.50 olacağını yazmıştın ek puanını ve diploma notunu hocalarından mı öğrendin yoksa tahmin mi ediyorsun ben açık lisedeyim benim okuduğum okulda bizim sorularımıza cevap verebilecek bir hoca bulamıyorum benim 3 yıldır bütün notlarım 5 yalnız ilk lise not ortalamam 3,45 diploma notum ne olur bilemiyorum çünkü iki diplomanın ortalaması alınacak şu anda okul birincisi olabilirim gibi görünüyor senin eğer bu konuda bilgin varsa görüşlerini öğrenmek isterim teşekkürler

Mesleki Açık Lisede okul birinciliği sanırım yok.Bugün okul müdürüyle görüştüm bende o da açık lise içinde varsa vardır bizden olmaz dedi.Ayrıca senin diploma notun ilk diplomanın ortalamasıyla alakalı değil.Çocuk Gelişimi bölümünden gördüğün meslek derslerinin ortalaması alınıyor.Yüz yüze eğitim derslerinin toplamını al ders sayısına böl ortalaman çıkar.En fazla 100 alabilirsin.

Mesleki Açık Lisede okul birinciliği sanırım yok.Bugün okul müdürüyle görüştüm bende o da açık lise içinde varsa vardır bizden olmaz dedi.Ayrıca senin diploma notun ilk diplomanın ortalamasıyla alakalı değil.Çocuk Gelişimi bölümünden gördüğün meslek derslerinin ortalaması alınıyor.Yüz yüze eğitim derslerinin toplamını al ders sayısına böl ortalaman çıkar.En fazla 100 alabilirsin.

teşekkürler bilglendirdiğin için

Senin puanın ve başarı sıralaman nasıldı ?

benimki 392 ama okul puanı eklenmemiş

tercihlerinden herhangi birisi geldiğiğnde kayıt yaptırmasanda puanın kesinlikle düşer kayıta bağlı değil sadece tercihlerinden birisinin gelmesi yeterli

eksiz ygs eşit ağırlık puanım 313 ekli 403

dediğin gibi bütün notlarımı puan olarak toplayıp ders sayısına böldüm 94 çıktı doğrumu hesapladım ayrıca ygs 3 315,945 sıralama 0297396 ygs 5 314,554 sıralam 289396

gülşahzeynep arkadaşım açık lisede okul birinciligi varmı...Hiç duymamıştım beni bilgilendirirsen sevinirim arkadaşım.. Sizin okuldaki açık lise ögrencilerinin puanları nasıl acaba hangi şehirdesin arkadaşım.Benim okulumda son sınıf 1 tane var puanlarımız en yüksekler 310 285 264 şansım varmı acaba bilemiyorum offf offff

arkadaşım sormayı unuttum sen hangi şehirdesin

merhaba arkadaşlar. bir konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.. ygs 4 den 349 ygs 3 den 317 aldım.

hayalim selçuk ç,g.öğrtm idi. fakat o bölüm bu yıl kaldırılmış çok üzüldüm .puanım gazi ç.g.öğrt. için de yeterli olmaz diye düşünüyorum.
Lys ye gireceğim acaba lys den alacağımız puanların bizim alanlarımıza bir katkısı var mı artık yoksa bizim için tümden alan dışımı ?​

puanımı yazarken yanlışlık yapmışım düzeltiyorum.ygs3:351 ygs5:317.

bir sorum daha var.ösym nin sitesinde 2009 puan türlerinin 2010 ösys deki karşılıkları na yer vermiş .

1. sorum burada iki puan türünden büyük olan kullanılacaktır diyor şimdi ben lys ye girdiğimde o puan yüksekse onu mu kullanacağım?
2. sorum ygs 3 puanı veya ygs 4 demiş ikisinden yüksek olanı mı alacaklar sizce ?
3. Lisans Programlar
ı(Meslek Lisesi çıkışlıadayların ek puanla girdikleri)
2009-ÖSYS2010-ÖSYS
SAY-1Birinci Puan Türü: MF-1, MF-2, MF-3 veya MF-4

İ
kinci Puan Türü: YGS-1 veya YGS-2
SÖZ-1Birinci Puan Türü: TS-1 veya TS-2

İ
kinci Puan Türü: YGS-3 veya YGS-4
EA-1Birinci Puan Türü: TM-1, TM-2 veya TM-3

İ
kinci Puan Türü: YGS-5 veya YGS-6

İ
ki puan türü bulunan programlara yerleştirmede, iki puandan büyük olanı kullanılacaktır.

kullanılacaktır.[FONT=Tahoma,Tahoma][FONT=Tahoma,Tahoma]
[/FONT][/FONT]

2. sorum ygs 3 puanı veya ygs 4 demiş ikisinden yüksek olanı mı alacaklar sizce ?
tercih ettiğin alana göre değişir bu ..örneğin açıköğretimi tercih edeceksen en yüksek olanı kullanılır..
ama örgün istiyorsan ygs 5 puanın kullanılır...

Sana 95 rahat ek puan gelir o zaman. 4.3 e 90 geliyor senin 5 not ortalaman

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri