Yerli Malı Haftasıyla Ne Gibi Etkinlik Yapacaksınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İNFOWOMEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
guldennn' Alıntı:
arkadaşlar yerli malıyla ilgili şiir biliyosanız yazar mısınız?çok saolun
    YERLİ MALI
Yerli yemiş yiyelim
yerli malı giyelim
ondan bize fayda var
yaşasın yerli mallar

yerli malı dururken
yabancıya yok para
eğer paran çok ise
al hemen bir kumbara

yerli yemiş yiyelim
yanağımız al olsun
emeğimiz paramız
yine bize mal olsun

bu şiiri 3 çocuğa paylaştırdım.Cevabı elma,para,kumbara,ekmek ve cimri olan bilmeceler verdik çocuklara annelere soracaklar.Özlü sözler ve meyve şiirleriyle bir program yapmayı düşünüyoruz.Başka ne olabilir sizce.

arkadaşlar farklı bir kumbara çalışması yapmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

boş kutuları el işi kağıdıyla kaplayıp süsleyebilirler ben de yeniyim cnm yardımcı olamadım kusura bakma :(

ben kavanozları aliminyumfolyo ile kaplayıp süsletmeyi ve üstne de karton kestirmeyi düşünüyorum

ben bugün yaptırdım. tuvalet rulolarının iki tarafını daire şeklindeki fon kartonu yapıştırdılar bi tarafı delik olacak tabi(para atabilmek için) sonra geri kalan yeri yani ortasını ambalaj kağıdı ile süslediler çok şık oldu:)

Ben de bugün yaptırdım,meyvesuyu kutularından kuş yaptırdım,üstüne delik açtım,kumbara oldu.Elişi kağıdı ya da fon kartonundan(fon kartonu zor yapışıyor) ayakları,kanatları,kuyruğu ve gagasını yaptık,sonra göz yapıştırdık,hoş bir etkinlik oldu...

bende meyve başlıkları hazırlayıp velilerle güzel bir kutlama yapacağız inş.1gün değilmi ya...

teşekkürler

evet arkadaşlar ben programımı yaptım.Ve velilerimi değilde okuldaki öğretmenleri davet ettim.çok beğendiler.okulumuzun konferans salonu olduğu halde ben oyun salonunda yaptım.ve inanınki anasınıfını bilmeyen öğretmenlerin gelip görmeleri için büyük bir fırsattı.hepsinin çok hoşuna gitti.umarım sizlerde güzel bir şekilde kutlarsınız.

Teşekkürler...

slm ben yenyımpaylasımlar cok guzel ben etkınlık ıstıyorum mumkunse kıs mevsımı ıle ılgılı sımdıden tesekkurler:36_11_12:

yerli malı ile ilgili rondlar arıyorum.gösteri tarzında da olabilir arkadaşlar.teşekkür.

arkadaslar tutum yatırım haftası ile ilgili bi kutlama programı arıyorum ya benim bildiğim kadarıyla okul öncesi öğretmenlerine belirli gün ve haftalarla ilgili görev verilmiyo ama malesef ben almak zorunda kaldım ve okul genelinde bi kutlama yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz. yardımcı olursanız çok sevinirim simdiden teskkürler...

arkadaşlar ben yerli malında kullanabilcegim cocuklara gorev olarak vercegim şiirler arıyorum elma portakal mandalina vs.şiirler vermek istyom boyle eglenceli gecsin diyeeeeeeeeeeee

Elbİselerİm Şarkisi ve rondu olabİlİr

ben plastik su şişelerinin üzerini grafon kağıdı ile kaplayıp boğum yerini beliymiş gibi iple bağlıyorum. kedi merdiveninden kol ve büyük palyaço ayakları yapıyorum yüz kısmına ağzını delerek para atma yerini beliirledikten sonra kapağının arasına ipleri sıkıştırarak saç yapıyorum gözleri ile burnunuda fon kartonu ile tamamlayınca çok sevimli oluyor

yerli malı haftasında ne gibi hikayeler anlatılabilir lütfen yardımcı olur musunuz?

bu meyveleri taç yapıp çocukların başınada yapıştırabilirsiniz arkadaşlar...=)

örneklerii yokmuuu??

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri