BU DA DİLEKÇE ÖRNEĞİYMİŞ ...
…………………………. MÜDÜRLÜĞÜNE
………………………..
30 ARALIK 2009 tarihinde sözleşmeli olarak görevlendirme atamam yapıldı ve 15 OCAK 2010 tarihinde okulunuzda sözleşmeli ....................... öğretmeni olarak görev yapmaya başladım.
Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek 32. maddesinde; “Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil ilköğretim müfettişleri hariç) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir.
Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz.” Hükmüne yer verilmiştir.
Bütçe Kanunu’nda yapılan bu yasal düzenleme ile MEB tarafından 2009 Aralık ayında ataması yapılıp 2010 yılı Ocak ayında ilk defa öğretmenlik görevine başlayacak olan Kadrolu ve Sözleşmeli ( Daha önce sözleşmeli olarak çalışmakta iken kadrolu olarak ataması yapılanlar hariç) Öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenecektir
Dolayısıyla ilgili mevzuat ve bakanlığın yukarıda belirtilen yazısı uyarınca bugüne kadar ödenmeyen eğitime hazırlık ödeneğinin tarafıma ödenmesini arz ederim.
Adres: ……………………..
……..
Tarih
Adı Soyadı
ödenek alan varmı arkadalar bana vermediler. seneye alınıyor dediler.