Yardıma ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roştiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@roştiya
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim,bi konuda yardıma ihtiyacım var.şöyle bir ödevim var.bir etkinliği içeren günlük plan hazırlıcam yalnız ben plan yapmayı bilmiyorum.daha yeni öğreniyorum.2 tane amaç kazanım secip bunlarla ilgili etkinliğin günlük planını yapmam gerekiiyor amaç ve kazanımlar herhangi bir alandan olabilir farketmez.ama nasıl yapacagıma dair hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız cok sevinirim,teşekkürler

merhaba arkadaşlar forumda yeniyim,bi konuda yardıma ihtiyacım var.şöyle bir ödevim var.bir etkinliği içeren günlük plan hazırlıcam yalnız ben plan yapmayı bilmiyorum.daha yeni öğreniyorum.2 tane amaç kazanım secip bunlarla ilgili etkinliğin günlük planını yapmam gerekiiyor amaç ve kazanımlar herhangi bir alandan olabilir farketmez.ama nasıl yapacagıma dair hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız cok sevinirim,teşekkürler

Etkinlik planı hazırlayacaksın anladığım kadarıyla... Hangi etkinliğin planını hazırlayacaksan önce kesinlikle amaç ve kazanımını belirle sonrasında bu amaç ve kazanımları gerçekletirebileceğin etkinliğini belirle.
Belirlediğin amaç ve kazanımlar uygulayacağın etkinlikle örtüşmeli. Hangi etkinliğin planını hazırlaman gerektiğini yazmadığın için bu kadar yardımcı olabiliyorum..

ETKİNLİK PLANI

MÜZİK ETKİNLİĞİ

OKUL ADI:
TARİH:
YAŞ GRUBU: 48-60 Ay
ÖĞRETMEN ADI:

AMAÇ VE KAZANIMLAR

PSİKOMOTOR ALAN:
Amaç1: Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
Kazanımlar:
1.Sözel yönergelere uygun ısınma hareketleri yapar.
13.Araç kullanarak koordineli ve ritmik hareketler yapar.
SOSYAL-DUYGUSAL ALAN:
Amaç2:Duygularını fark edebilme
Kazanımlar:
1.Duygularını söyler.
4.Duygularını müzik, dans, drama vb yollarla ifade eder.
Amaç6: Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
Kazanımlar:
2.Grup etkinliklerine kendiliğinden katılır.
9.Etkinliklerin süresine ilişkin yönergeye uyar.
10.Grup etkinliklerinin kurallarına uyar.
Amaç11: Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme
Kazanımlar:
1.Estetik bedensel hareketlerle yürür/dans eder.
DİL ALANI:
Amaç1: Sesleri ayırt edebilme
Kazanımlar:
4.Verilen sese benzer sesler çıkarır.
Amaç 5: Dinlediklerine çeşitli yollarla ifade edebilme
Kazanımlar:
5.Dinlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü vb. yollarla sergiler.

ÖĞRENME SÜRECİ

MÜZİK ETKİNLİĞİ: (PMA: A:1 K:1-13)(SDA: A:2 K:1-4, A:6 K:2-9-10, A:11 K:1)(DA: A:1 K:4, A:5 K:5)
Ses açma çalışması: Öğretmen: “Çocuklar, sizler hangi çiçekleri seversiniz? (lale, sümbül, menekşe, gül..) Şimdi onları koklamaya ne dersiniz? Bakalım nasıl kokuyorlarmış?” diyerek derin bir nefes alınır ve “ohhhhh” diye nefes verilir. Bu birkaç kez tekrar edilerek “Nasıl? Çok güzel kokuyor değil mi?” şeklinde nefes açma çalışması yaptırılır.
Şarkı söyleme ve yaratıcı dans: Öğretmen, çocuklara: “haydi beraber bir şarkı öğrenelim” diyerek “Kış Baba” Adlı şarkıyı önce kendisi söyler sonra hep birlikte söylenerek canlandırılır ve dans edilir.
Şarkı:
KIŞ BABA
A…A…A…Bak geldi kış baba
Sırtında kalın abası, elinde koca sopası
A…A…A…Bak geldi kış baba
X
O…O…O…Arkamızda palto
Korkumuz yok kara kıştan, ne soğuktan ne rüzgârdan
O…O…O…Arkamızda palto
X
İ…İ…İ…Kış dondurdu bizi
Bu soğuğa dayanılmaz, kış babaya inanılmaz
İ…İ…İ…Kış dondurdu bizi
Ritim çalışması: Çocuklar halka şeklinde yüzleri dışa dönük şekilde otururlar. Öğretmen, çemberin etrafında dönerek bir çocuğun karşısında durur ve: “Merhaba, nasılsın? Bana adını söyler misin?” der. Çocuk adını söyler. Çocuğun adını bütün çocuklar ritim aletlerini çalarak söylerler. Adını söyleyen çocuk öne geçerek çemberin etrafında döner ve bir arkadaşının karşısında durarak aynı cümleyi tekrarlar. Oyun bu şekilde bütün çocukların isimleri söylenene kadar devam eder.

Uygulanacak Yöntem ve Teknik: Eğitsel oyun
Materyaller: Ritim aletleri
Etkinlikle İlgili İpuçları: Öğretmen, müzik etkinliğine başlamadan önce ses açma çalışması yaptırmalı, tüm çocukların etkinliğe katılmasına önem vermelidir. Çalışmalarda çocukların ilgi, yetenekleri, dikkat süreleri ve gelişimsel düzeyleri dikkate alınmalıdır.
Önerilen Diğer Etkinlikler: Ses açma çalışması, balon şişirme, mum üfleme gibi etkinliklerle de yapılabilir. Ritim çalışması ise, çocukların isimleri yerine, istedikleri bir meyve, bir hayvan ismini söyleyerek de ritme uygun olarak söylenebilir.

ETKİNLİĞİN DEĞERLENDİRMESİ

Programın Değerlendirilmesi: Müzik etkinliği yıllık plana ve amaç-kazanımlara uygun olarak hazırlandıktan sonra uygulandı. Plan, çocukların yaşına ve gelişim düzeyine uygun olarak hazırlandı. Çocukların hepsi etkinliğe katıldı. Etkinlikteki hareketler ve müzik çocukların hoşuna gitti ve çocuklar etkinliğe eğlenerek katıldılar. Ritim çalışmasına çocuklar zevkle katıldılar.
Öğretmen Adayının Kendini Değerlendirmesi: Planı bir hafta öncesinden hazırlamaya başladım ve çocukların yaş ve gelişim özelliklerini göz önünde bulundurdum. Etkinliği uygularken çocukların tamamının etkinliğe katılmasını sağlamaya çalıştım. Süreyi etkin kullandığımı düşünüyorum. Müzik etkinliğini ses açma çalışması, şarkı söyleme ve yaratıcı dans, ritim çalışması olarak uyguladım. Uygulama yaparken çocukların dikkatleri bir süre dağıldı, ama ses tonumu ve mimiklerimi kullanarak kısa sürede dikkatlerini topladım.
Uygulama Öğretmeninin Öğretmen Adayını Değerlendirmesi: Isınma çalışması yapıldı. Şarkı hareketli, ilgi çekici ve eğlenceliydi. Ritim çalışması; ritim aletleriyle çocukların isimleri söylenerek tempo tutularak yapıldı. Çocuklar birbirleriyle iletişim içinde selamlaşarak ve ritim tutarak etkinliğe katıldılar. Çocuklar kısa bir süre dağıldılar fakat çabuk toparlandılar. Güzel bir etkinlikti.

Uygulama Öğretmeni Öğretmen Adayı
Adı-Soyadı/İmza Adı-Soyadı/İmza

Benim yaptığım müzik etkinliği planıydı.Umarım işine yarar..

sende benim gibisin desene bende yeni katıldım öretmenimiz bu siteyi önerdi ben de nasıl resim konulduunu öğrenmek istiommm.

cok teşekkürler işime yarıyacak bu,yeterince kazanımda var bana iki tane gerekiyor ona göre düzenlerim yada benzer bişeyler yaparım,hiç bişey bilmediğim için suan mecburum böyle yapamaya,tekrar teşekkürler

Etkinlik planı hazırlayacaksın anladığım kadarıyla... Hangi etkinliğin planını hazırlayacaksan önce kesinlikle amaç ve kazanımını belirle sonrasında bu amaç ve kazanımları gerçekletirebileceğin etkinliğini belirle.
Belirlediğin amaç ve kazanımlar uygulayacağın etkinlikle örtüşmeli. Hangi etkinliğin planını hazırlaman gerektiğini yazmadığın için bu kadar yardımcı olabiliyorum..
teşekkürler başlangıç için iyi :) yani nerden yola cıkacagını bilmek :)

ETKİNLİK PLANI

MÜZİK ETKİNLİĞİ

OKUL ADI:
TARİH:
YAŞ GRUBU: 48-60 Ay
ÖĞRETMEN ADI:

AMAÇ VE KAZANIMLAR

PSİKOMOTOR ALAN:
Amaç1: Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
Kazanımlar:
1.Sözel yönergelere uygun ısınma hareketleri yapar.
13.Araç kullanarak koordineli ve ritmik hareketler yapar.
SOSYAL-DUYGUSAL ALAN:
Amaç2:Duygularını fark edebilme
Kazanımlar:
1.Duygularını söyler.
4.Duygularını müzik, dans, drama vb yollarla ifade eder.
Amaç6: Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
Kazanımlar:
2.Grup etkinliklerine kendiliğinden katılır.
9.Etkinliklerin süresine ilişkin yönergeye uyar.
10.Grup etkinliklerinin kurallarına uyar.
Amaç11: Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme
Kazanımlar:
1.Estetik bedensel hareketlerle yürür/dans eder.
DİL ALANI:
Amaç1: Sesleri ayırt edebilme
Kazanımlar:
4.Verilen sese benzer sesler çıkarır.
Amaç 5: Dinlediklerine çeşitli yollarla ifade edebilme
Kazanımlar:
5.Dinlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü vb. yollarla sergiler.

ÖĞRENME SÜRECİ

MÜZİK ETKİNLİĞİ: (PMA: A:1 K:1-13)(SDA: A:2 K:1-4, A:6 K:2-9-10, A:11 K:1)(DA: A:1 K:4, A:5 K:5)
Ses açma çalışması: Öğretmen: “Çocuklar, sizler hangi çiçekleri seversiniz? (lale, sümbül, menekşe, gül..) Şimdi onları koklamaya ne dersiniz? Bakalım nasıl kokuyorlarmış?” diyerek derin bir nefes alınır ve “ohhhhh” diye nefes verilir. Bu birkaç kez tekrar edilerek “Nasıl? Çok güzel kokuyor değil mi?” şeklinde nefes açma çalışması yaptırılır.
Şarkı söyleme ve yaratıcı dans: Öğretmen, çocuklara: “haydi beraber bir şarkı öğrenelim” diyerek “Kış Baba” Adlı şarkıyı önce kendisi söyler sonra hep birlikte söylenerek canlandırılır ve dans edilir.
Şarkı:
KIŞ BABA
A…A…A…Bak geldi kış baba
Sırtında kalın abası, elinde koca sopası
A…A…A…Bak geldi kış baba
X
O…O…O…Arkamızda palto
Korkumuz yok kara kıştan, ne soğuktan ne rüzgârdan
O…O…O…Arkamızda palto
X
İ…İ…İ…Kış dondurdu bizi
Bu soğuğa dayanılmaz, kış babaya inanılmaz
İ…İ…İ…Kış dondurdu bizi
Ritim çalışması: Çocuklar halka şeklinde yüzleri dışa dönük şekilde otururlar. Öğretmen, çemberin etrafında dönerek bir çocuğun karşısında durur ve: “Merhaba, nasılsın? Bana adını söyler misin?” der. Çocuk adını söyler. Çocuğun adını bütün çocuklar ritim aletlerini çalarak söylerler. Adını söyleyen çocuk öne geçerek çemberin etrafında döner ve bir arkadaşının karşısında durarak aynı cümleyi tekrarlar. Oyun bu şekilde bütün çocukların isimleri söylenene kadar devam eder.

Uygulanacak Yöntem ve Teknik: Eğitsel oyun
Materyaller: Ritim aletleri
Etkinlikle İlgili İpuçları: Öğretmen, müzik etkinliğine başlamadan önce ses açma çalışması yaptırmalı, tüm çocukların etkinliğe katılmasına önem vermelidir. Çalışmalarda çocukların ilgi, yetenekleri, dikkat süreleri ve gelişimsel düzeyleri dikkate alınmalıdır.
Önerilen Diğer Etkinlikler: Ses açma çalışması, balon şişirme, mum üfleme gibi etkinliklerle de yapılabilir. Ritim çalışması ise, çocukların isimleri yerine, istedikleri bir meyve, bir hayvan ismini söyleyerek de ritme uygun olarak söylenebilir.

ETKİNLİĞİN DEĞERLENDİRMESİ

Programın Değerlendirilmesi: Müzik etkinliği yıllık plana ve amaç-kazanımlara uygun olarak hazırlandıktan sonra uygulandı. Plan, çocukların yaşına ve gelişim düzeyine uygun olarak hazırlandı. Çocukların hepsi etkinliğe katıldı. Etkinlikteki hareketler ve müzik çocukların hoşuna gitti ve çocuklar etkinliğe eğlenerek katıldılar. Ritim çalışmasına çocuklar zevkle katıldılar.
Öğretmen Adayının Kendini Değerlendirmesi: Planı bir hafta öncesinden hazırlamaya başladım ve çocukların yaş ve gelişim özelliklerini göz önünde bulundurdum. Etkinliği uygularken çocukların tamamının etkinliğe katılmasını sağlamaya çalıştım. Süreyi etkin kullandığımı düşünüyorum. Müzik etkinliğini ses açma çalışması, şarkı söyleme ve yaratıcı dans, ritim çalışması olarak uyguladım. Uygulama yaparken çocukların dikkatleri bir süre dağıldı, ama ses tonumu ve mimiklerimi kullanarak kısa sürede dikkatlerini topladım.
Uygulama Öğretmeninin Öğretmen Adayını Değerlendirmesi: Isınma çalışması yapıldı. Şarkı hareketli, ilgi çekici ve eğlenceliydi. Ritim çalışması; ritim aletleriyle çocukların isimleri söylenerek tempo tutularak yapıldı. Çocuklar birbirleriyle iletişim içinde selamlaşarak ve ritim tutarak etkinliğe katıldılar. Çocuklar kısa bir süre dağıldılar fakat çabuk toparlandılar. Güzel bir etkinlikti.

Uygulama Öğretmeni Öğretmen Adayı
Adı-Soyadı/İmza Adı-Soyadı/İmza

Benim yaptığım müzik etkinliği planıydı.Umarım işine yarar..

cok teşekkürler işime yarıyacak bu,yeterince kazanımda var bana iki tane gerekiyor ona göre düzenlerim yada benzer bişeyler yaparım,hiç bişey bilmediğim için suan mecburum böyle yapamaya,tekrar teşekkürler

Rica ederim.Örnek olarak müzik etkinliğinin planını gönderdim.Amaç ve kazanımlar kitabından yararlanıp diğer etkinlikleri de bu şekilde yapabilirsin.Kolay gelsin..

Rica ederim.Örnek olarak müzik etkinliğinin planını gönderdim.Amaç ve kazanımlar kitabından yararlanıp diğer etkinlikleri de bu şekilde yapabilirsin.Kolay gelsin..

aslında şöyle bir etkinlik yapmak istiyorum,beden eğitimi dersinde hocamız bir oyun göstermişti,oyun yarışma tarzındaydı,grup oluşturuldu ve ataç takma tarzında oyun oynandı.iki grup vardı her grup kendi arasında yanyana sıraya dizildi ve grubun her üyesine bir ataç verildi ve hoca başla dediğinde grup başındaki kişiden başlayarak sırayla herkes elindeki ataçı bi önceki arkadaşının taktıgı ataç zincirine taktı ve ataç zinciri böyle uzadı,hangi grup,grup sonuna ataç takarak erken varırsa o kazanıyodu.bu etkinlikte psikomotor alan, (amaç2 kazanım 4,5) ve sosyald alan (amaç6 kazanım4) verilebilir diye düşündüm.yani herkes ataçı taktıktan sonra tekrar başa dönecek şekilde bu defada takılan ataçlar çıkarılabilir diye düşündüm ama ne kadar uygun bilmiyorum.bu dersi yeni görüyorum böyle plan hazırlama durumunu yani nasıl olacagını bilmiyorum aslında ne derece dogru

Evet neden olmasın.Hatta küçük kaslarını kullandıkları için onunla ilgili amaç ve kazanım da alabilirsin..

telekkür ederim

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri