Yapıştırıcılar Hakkında;

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MELİKEM1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08
çok haklısınız! artık velileri takmıyacağım! teşekkür ederim! herkeze!!!!!!!!

böyle bir karar vermene sevindim.oğlumda 6 yaşında ve her türlü yapıştırıcıyı kullanabilir. sizin öğrencilerinizinde kullanabilmesi lazım bence.annelere de inanamıyorum.nasıl kızarlar yapıştırıcı oldu diye.siz yapıştırdıktan sonra çocukların yaptığı etkinliğin ne önemi kalır.öğrenecek ve yaptığı etkinlikten zevk alacaklar.gelişimleri içinde kullanmaları gerekir diye düşünüyorum.

ÇOCUKLARIN ELLERİNE VERİYORUM. HEM PRİTT HEM DE PELİGOM. PELİGOMLARI BAZEN BENİM SÜRDÜĞÜM DE OLUYOR. ÖĞRENMELERİ LAZIM

Sıvı ya da katı bilmem ama yapıştırıcının veli gerekçelerine göre deil, çocuğun herşeyden önce sağlığına ve yaptığı etkinliklerde onun özgün fikirlerini rahatça ortaya koyabilmesine yardımcı olan bir malzeme olması gerektiğini düşünüyorum... BALLY KULLANIMINI ASLA ONAYLAMIYORUM.. Bencede iyi bir marka pritt en sağlıklısı... Ama zor şartlarda çalışıp bu dediklerimizi alamayan arkadaşlar da var tabi. Onlarıda anlıyorum ve allah kolaylık versin diyorum :(

ben bırakıyorum isterseler ellerine sürsünler yapa yapa öğrenecekler:):)

uhu kullanımı yasak arkadaşlar....biz çok haşır neşir oluyoruz yapıştırıcıyla...haklı bir yasak... ayrıca pritt lerin yapıştırıp yapıştırmaması kullandığın markaya bağlı...ben herzaman pritt kullanıyorum...ve bir kutuda tutkal bulunduruyorum sınıfta...ikiside hem elden çıkıyor,hem kıyafetten çıkıyor,hemde kokusuz....tavsiye ederim...

arkadaşlar ben de yapıştırıcı çocuklara veriyorum ve etkinliklerini kendileri yapıştırıyor. bazı arkadaşlar etkinlikler ve kıyafetler kirleniyor demiş ben farklı bir yöntem uyguluyorum ögretmen arkadaşlara biraz zahmet olacak. bu yıl kullandıgınız yapıştırıcıların kutularını atmayın ve gelecek yıl gelen yapıştırıcıları bu kutulara bölün. örnegin bir yapıştırıcıyı 4 veya 5 kutuya paylaştırın. böylece hem ekonomik kullanımı saglarsınız hemde faaliyetin mahvolmasını ve üzerlerinin kirlenmesini en aza indirmiş olursunuz. çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Her çocuk yapıştırıcısını kendi kullanıyor, öğrenip yapabileceği bir iştir zaten. Bu konuda bir sorunun yok ta benim derdim yapıştırıcılarla. Çoğu arkadaşımız Pritten memnun herhalde. Benim sınıfım kalabalık çok, pritt aldırdım bende ama bir türlü uzun vadeli ve etkili kullanamadık, kullanışlı olmadı bir türlü. Şöyleki; çocuk bir bastırıyo ,ya içine kaçıyo ya kopuyo, kapaklar kayboluyo hemen kuruyo, bazıları için de oyun aracı oluyordu ilk başta alttan açıp yukarıya kadar çıkar sonra da inmez, neyse az çıkarmayı öğrettim ama gene netice alamadık. Veliye yapıştırıcı lazım diye diye artık diyemez oldum yani. Okulun kapanmasına az kaldı ve bizde yine yapıştırıcı yok, veliye söylemeyeceğim artık, çok olmamıştı almışlardı da...e gidip kendim artık ortak bir şeyler alıcam yani, hani şu gluepen dediğiniz yapıştırıcı, ince uzun tüplerde olan sıvı yapıştırıcımıdır arkadaşlar? birde peligom nasıldır? ne alsam acaba fikir lütfen, teşekkürler...:)

eger prittler masraflı geliyorsa tutkal kullanın agaç tutkalları oluyo büyük şişelerde hatta kilo ile satılanlar bile var onları alın etkinlik sırasında küçük kaplara boşaltıp etkinliği yaptırabilirsin hem elde kolay cıkıyo hem de uzun vadede kullanabiliyorsun

bencede öğrenci kendi yapamalı,öğrenmesi için hep böle gördük

aslında tum egıtımcıler okul basında velılerle konusmalı cocgunuz eve geldıgınde ustu kırlı ıse lutfen ona kızmayın etkılemeyın cunku bole davranan aıleler cocuklarının yaratıcılıklarını etkıledıklerının faalıyet sırasında ustum kırlencekmı korkusu yasayrk cekındıklerının ve gelısım asamalarını etkıledıklerının farkında deıller bız yapıstırcı olark prıt kullanıoruz cıkıcı ve kullanımları kolay dıer sıvı yapıstırıcı (uhular) cocukların saglıgı acısından yasları acısından uygun degıller eger yapıstırıclarını kendımız surersek onlar yaptıkları calısmalardn pek keyıf almıcaklar kendılerıne guvenı kalmıcakdır bence bızımde sınıfda kullandıgımız prıtlerde kullanmalısınız devlet okulndamı gorev yapıosunuz bılmıorum ama ben devlet okulunda stajerlık yaparken yapıstırıcısı bıten cocuklardan velıelre not gonderıp aldırtıyordum ama sımdı ozle okulda calısıorum okul alıo yapıstırıcını degıstırısen sorun olmamsı ıcın eger velıler alıcaksa not yazıp neden yapıstırıcıyı degstrdıgını anlatbılrsın

kırmızı beyazlı olan prit yapıştırıyor arkadaşlar kaliteli olnı yapıştırıyor diğerleri çok kötü....sadece makarnaları yapıştırmakta zorlanıyoruz bazen....ama ben pritten vazgeçmem..kim demiş yapıştırmıyo diye....

ARKADAŞLAR PRİTT BİR MARKADIR, ÇEŞİT DEĞİL. ÇEŞİT OLARAK DA STİCK YAPIŞTIRICI DENİLİYOR. AYRICA UHU DA BİR MARKA VE SİZİN UHU DİYE ADLANDIRDIĞINIZ YAPIŞTIRICININ ÇEŞİDİ DE SOLVENTLİ YAPIŞTIRICI OLUYOR. STİCK YAPIŞTIRICILARDA PRİTT, UHU, MAS GİBİ İYİ MARKALAR GAYET GÜZEL YAPIŞTIRIYOR. SOLVENTLİLERDE İSE PELİGOM MARKA SÜPERRR. UHU DA İDARE EDER İŞTE.

Ben priti tercih ediyordum pritin işe yaramadığı yerlerde ise uhu ideal. Çocukların üstünün kirlenmesini istemiyorsanız velilerinizden büyük çöp poşetleri temin ederek önlük yapabilirsinz.posetin tepesini keserek çocukların kafasından geçirebilir kollar icinde yanlardan keserek çok hesaplı 1önlük yapmış olursunuz.böylece hem veliler hemde sizler rahatlamış olursunuzç...umarım bu fikir işinize yarar...

yapıştırıcıyı çocuğun eline vermemek diye bir şey düşünemiyorum. yaratıcılıklarını kısıtlamak olur bu. Ben sürdüm buraya şunu yapıştır demek, bana çok ters, çalışmayı tamamen sen yap o zaman.

tabi üzerleri kirlenecek benim bile kirleniyor, ama bizim işimiz çocukları kısıtlamak değil
onların hür olacağı rahat yaratıcılıklarını ortaya çıkaran çalışmalar yapmalarını sağlamak.

yapıştırıcıyı nasıl kullanmaları gerektiğini öğretmeye çalışmak ve onları yönlendirmek en iyisi değilmi ?

şahsen son 1 aya kadar kozluk gibi biryerde ne bulursam onu alıyordum ve 4-5 çocuğa 1 yapıştırıcı düşüyordu.ve tabi etkinlikler uzun ve sıkıcı oluyordu artık.ama sağolsunlar forumdaki arkadaşlarımdan olsun başka yerden olsun gelen yardımlarda yapıştırıcılarda olunca çocuklar nasıl mutlu bir bilseniz.artık herkesin kendi yapıştırıcısı var.yeni dönemde daha rahat olacaz inşallah.ben de çocuklara verilmesinden yanayım.önemli olan onların kendi çabalarıyla birşeyler üretmeleri zaten.

ben öğretmen olmadığım için bilmiyorum bunları ama uygulamalarımda hep beyaz tutkal ve pirit vardı yapıştırıcı olarak ama öğretmenimiz tutkalı tavsiye ediyordu...Her çocuğun tutkal kabı vardı ve çubuğu onu kullanarak çalışıyolardı.Çok güzeller oluyo.Kuruyunca şeffaf oluyo tutkal )::):)

ben prit kullanıyorum. tabiki çocuklara veriyorum. üstleri batsın önemli diil. önemli olan yapıştırmaları da diil.illaki etkinlik süper olacak diye bişi yok ki önemli olan küçük kas becerilerinin gelişmesi.

aynen armut arkadaşıma katılıyorum

teşekkür ederim canım arkadaşım. bende aynen sana katılıyorum:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri