Veli toplantısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BENGİ??
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@BENGİ??
yarın veli toplantım var velilerle konuşmam gereken nelerdir? toplantıda nelere dikkat edilir?

2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM
VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

• Toplantı 26.09.2008 Cuma günü saat 12.30 da idari binada bulunan 1/B sınıfı şubesinde başladı.
• Toplantıya okul öncesi eğitimin öneminden bahsedilerek başlandı.
Okul öncesi eğitimin amaç ve görevleri, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına ve Temel İlkelerine uygun olarak;
1. Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak;
2. Onları ilköğretime hazırlamak;
3. Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak;
4. Çocukların Türkçe yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
Okul öncesi programlarının çocuk merkezli ve esnek olduğundan bahsedildi.Sınıf etkinlikleri hakkında bilgi verildi.Etkinliklerin,Serbest Zaman Faaliyetleri,Sanat Etkinlikleri,Oyun Etkinlikleri,Müzik Etkinlikleri,Türkçe Dil Etkinlikleri,Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarından oluştuğu söylendi ve içerikleri hakkında kısaca bilgi verildi.
• Çocukların okula giriş ve çıkış saatleri hakkında veliler bilgilendirildi.Giriş saatinin 08.30 çıkış saatinin 12.30 olduğu söylendi.
• Kılık kıyafet ve temizlik konusunda dikkatli davranmalarının gerektiği belirtilerek,erkek öğrencilerin saçlarının traşlı kız öğrencilerin saçlarının taralı ve toplu olmasına dikkat ederek okula gönderilmelerinin gerektiği söylendi.
• Sınıf annesi ve yardımcısı seçimi gönüllü veliler arasından oylama yapılarak seçildi.Sınıf annesi Şengül Firik ve yardımcısı Tülin Kuyucu diğer velilere tanıtıldı.
• Telefon zincirinin önemli ve acil durumların kısa sürede tüm sınıfa duyurulması konusunda çok önemli olduğu vurgulanarak velilerden ulaşılabilecek telefon numaraları alınarak zincir oluşturuldu.
• Aylık beslenme listesi verildi.Ve beslenme saatinin 10.00 olduğu söylendi.
• Aidatların zamanında yatırılmasının sınıftaki ihtiyaçların karşılanması açısından önemli olduğu söylendi.
• Sınıfımıza alınacak ve çocukların psikomotor,bilişsel ve zihinsel gelişimini destekleyecek çalışma kitaplarından bahsedildi.
• Okul rehber öğretmenimizin toplantıya katılımı ve kendisini velilere tanıtmasının ardından Aile eğitim ihtiyaç belirleme formları velilere dağıtıldı.Ve içeriği anlatıldı.Bu formlar doğrultusunda ebeveynlerin eğitime katılımının önemi hakkında konuşuldu.Ve rehberlik servisinden beklentileri soruldu.Velilerin belirleyeceği konularda eğitim etkinlikleri düzenlenmesine karar verildi.
• Velilerin görüş ve önerileri dinlendi.Velilere katılımlarından dolayı teşekkür edildi.
• Dilek ve temenniler ile toplantıya son verildi.

1.toplantınmı bilmiyorum yani böle bi örnek var elimde umarım işine yarar.2.toplantınsa eğer çocukların gelişimi ile ilgili bilgiler verebilirsin.Güler yüzlü ve samimi olman önemli tabi.problemli yada kazanımları yetersiz bi çocuğun velisine bilgi vermeden önce olumlu yönlerinden bahset çocuğun veliler çok hassas kırmadan gözlemlerini aktar.umarım yardımcı olabilmişimdir.KOLAY GELSİN

İŞİme Çok yaradi tŞkrlr

mrb arkadasım umarım toplantınız güzel geçmiştir sizde bana yardımcı olurmusunuz buhafta bende düşünüyorum toplantı yapmayı ilk toplantım olacak gecen dönem geç basladıgım için fırsat olmammıştı.ilk olarak neye degındınız önerilerinizi bekliyorum tesekkürler

arkadasım paylaşımın ıcın tesekkurler çok yardımcı oldu bana tekrardan saol.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri