Üniversitelerde okulöncesi kontenjanları artıııyoooorrr...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meltem okr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:21
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@meltem okr
ÜNİVERSİTELERİN KONTENJANLARI
Üniversitelerin kontenjanlarının gelecek yıl için yüzde 5 artırılmasını planladıklarını söyleyen Prof. Özcan, şunları kaydetti:

''Vakıf üniversitelerinin kontenjanlarını bu yıl fazla artırmadık, ikinci öğretimleri de çok artırmadık. Rektörlüklerin talebi olsa bile artırmadık. Çünkü geçen yıl bir araştırma yaptık, hangi kontenjan ne kadar doldu diye. Bunu esas aldık, üniversiteden gelen talebi değil. Tüm Türkiye için baktık, o program ne kadar tercih edilmiş, kaçta kaçı dolmuş, buna göre kontenjan veriyoruz.

Doluluk oranları yüzde 5 ile yüzde 95, yüzde 100 arasında değişen miktarlarda çıktı. Biz de dedik ki yüzde 20'nin altındakilere hiç kontenjan vermeyelim. Hatta bazılarına sıfır kontenjan verdik ki kapatılsın diye. Çünkü 2-3 yıldır hiç kimse gitmiyor.

Bilgisayarla ilgili bölümlere daha fazla kontenjan veriyoruz ancak, laboratuvar, alet edevat gerektiren bölümleri artırmadık. Dişçilik, tıp, mühendislik gibi bölümleri bu nedenle çok fazla artıramadık. Tıp fakültelerini zaten geçen yıl artırmıştık, onları çok fazla artıramayız.''
:36_7_8::36_7_8:
Milli Eğitim Bakanlığı'nın da okul öncesi öğretmenliği ve engelli çocukların eğitimleriyle ilgili bölümlerin kontenjanlarının artırılmasını istediğini belirten Özcan, ''Biz de onlar ne istediyse onları artırdık. Mesela sınıf öğretmenliği hiç istemiyorlar'' diye konuştu.

Sevindirici bir haber teşekkürler.Umarım 10 sene sonra yığılmadan dolayı boşuna okuyan arkadaşlarımız olmaz.

güzel bir haber bu:)

bence de gayet iyi bi haber.. sayıları henüz belli değil ama sanırım

şimdilik güzel bir haber ama selçuk hocamın da dediği gibi umarın gelecek senelerde yığılmalara neden olmaz..

güzel haber

heh sonunda ii haber:d

artıyomuş da mesleki eğitim fakülteleri artık okul öncesi öğrencisi almıcakmış... onların kontenjanlarını normal eğitim fakültesine mi göndercekler acaba??

artıyomuş da mesleki eğitim fakülteleri artık okul öncesi öğrencisi almıcakmış... onların kontenjanlarını normal eğitim fakültesine mi göndercekler acaba??

onun mantıklı bir yolu vardır ya....okulöncesi ögrencisi derken.....mantıksız geldi bana

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri