Tuz Seramiği Tarifi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seraziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@seraziz
Tuz Seramiği

2 bardak un
1 bardak su
1 bardak tuz

Yapılışı: Tuz ve suyun üzerine unu koyup kulak memesinden biraz sert bir hamur yapınız.
Tuz seramiği hamuruna şekil verdikten sonra kurutun, boyayın ve biblo gibi kullanın :D

bende okulda bu tariften tuz seramiği hamuru hazırlıyordum

paylaşımın için teşekkürler

ben teşekkür ederim.

evet bunu ben de hep deniyorum maskelere kaş burun kulak yapmak için çok ideal üzerini de verniklediniz mi çok güzel ve kalıcı oluyor

Evet.Bizde çocuklarla hayvan figürü yapıyoruz, yüz yapıyorlar kuruyunca boyuyoruz ve duvara asıyoruz. Çok hoş oluyo. Oturup çocuklarla beraber bazen bende yapıyorum bu sefer başlıyorlar 'öğretmenim bizede yapar mısın?' diye :)

Ben bir türlü tutturamıyordum birde bu şekilde deneyeyim teşekürler...

:) inş. şimdi olur.

Bende aynı tarifi, yarım bardak tuz kullanarak ve içine 1 çay kaşığı kadar da sıvıyağ ekleyerek yapıyorum. Süper oluyor...:D

aa bende birde o şekilde deniyeyim.
Peki kuruması nasıl oluyor. (tuz az yağ var falan ya)

Aynı canım hiç bir farkı yok. Yağ hamura parlaklık katıyor. Ayrıca çocukların eline yapışmasını da engelliyor. Tuz fazla olduğu zaman bir süre sonra hamur ufalanmaya başlıyor. Yalnız hamuru sert yapmaya özen göster. Çünkü çocukların elleri çok sıcak olduğundan hamur cıvıklaşıyor. Benim dediğim gibi mutlaka dene inan hiç pişman olmayacaksın.:D Ben 4. sınıfta staj boyunca hep bu şekilde yaptım ve öğretmenler çok beğendiler.

ok.paylaştığın için sağol Gökbencim. mutlaka deneyeceğim.

teşekkürler bende biraz yağ katarak yapıyordum yağsız deneyeyim

paylaşım için teşekkürler

Arkadaşlar hamuru hazırladıktan sonra saklayabilirmiyiz?Kaç gün dayanabilir tuz seramiği hamuru?Eğer saklanabiliyorsa nasıl muhafaza edebiliriz?Paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.Sevgilerr.

vernikli daha da güzel oluyo teşekkürler...

teşekkürler paylaşım için:)

iyi günlerde kullanın :P

teşekkürler

çok teşkkrler arkadaşlar ya

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri