Tenefüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan didemöztürk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@didemöztürk
arkadaşlar biz insan değil miyiz.Diğer branştaki arkadaşlar dinlenme ihtiyacını giderirken biz niye kafa patlatıyoruzz.ve biz aralıksız eğitim yaparken kimse bize ek ücret vermiyor. Diğerleriyle aynı ücreti alıyoruz. bende tenefüs hakkı istiyorum.siz ne dersiniz?

bende katılıyorum.Hem niye tenefüs veremesinler kii.Bence bir düzenleme yapılabılır

teneffffüsss istiyoruummmm+yardımcı

arkadaşlar bu konuda bir dilekçe falan yazmalı üst makamdakilere brde veliler zamanında gelip almazlar birde onun için bekle varya resman bazen eziyet gibi geliyor buna bir çözüm olmalı ama bizlerde bu sorunlarımızı duyuralım diyorum ne dersiniz daha kesin çözümler bulmak gerek

arkadaşlar iyide biz tenefüse çıkınca çocuklara kim bakacak!çocuklarda mı tenefüse çıkacak!!!bence ekders verilmeli ve ders saatlerimiz adamakıllı düzenlenmeli.birde en önemlisi bu düzenlemeyi bizlerden(o.ö. öğretmenlerinden) oluşan bir komisyon yapmalı derim.başka türlü düzelmez bu iş!!!

evet teneffüs istiyoruz .bazı sınıf öğretmenleri bırakın tenefüsü bazen 20 dak.sonra derse giriyorlar...biz bunlardan fazla ek ders almalıyız..

bencede arkadaşlar çok ciddi bir sorun bu konu.dediğiniz gibi hem teneffüs yok hem de karşılığını alamıyoruz.onlar için önemli olan avrupa birliği için okul öncesi açıp içine sıfır malzemeyle çocukları ve öğretmeni kapatmak.içerdekiler napıyor nasıl yapıyor gibi bir düşünce hiç yok zaten.RABBİM yardımcımız olsun ama bu gidişe bir dur demek gerekiyor bir şekilde

ARKADAŞLAR BUNA Bİ ÇARE BULMAK GEREK:( YARDIMCI KESİNLİKLE ŞART!!

okuldaki arkadaşlar beni sürekli göremediklerinden neredesin diye soruyorlar.

Yarı kapalı cezaevindeyim diyorum.:)))))))) tabi bu işin şakası
arkadaşlar tenefüs hakkı verilsede çocukları yalnız bırakamayız. Mutlaka bir yardımcımızın olması şart. tabi oda eğitimli olacak. Öyle herkese çocuk emanet edilemez. En iyisi ek ders ücretlerimizin düzenlenmesini istemek.

bizim sınıf öğretmenleri ile yönetmeliğimiz farklı fakat ücretlendirmeye gelince sınıf öğretmeni ile aynı oluyoruz.bu ne pehriz bu ne lahana turşusu anlamadım
gitti bizimde tenefüse ihtiyacımız var çok yıpranıyoruz

evet çok haklısınız madem tenefüs yok yardımcı şart!!!

bence tenefüs vermezler ama verimli bir çalışma içinyardımcı şart diyorum .bizlerinde belli bir dayanma gücü var

ARKADAŞLAR DEĞİL TENEFÜS YARDIMCI VERSELER YİNE DE YETER... O ZAMAN BİRAZ OLSUN NEFES ALABİLRİİZ... TEMİZLİK YAPMAKTAN ORTALIĞI TOPLAMAKTAN ÇOCUKLARLA DAHİ YETERİNCE İLGİLENEMİYORUZ.... BU NASIL İŞ HALEN ANLAMADIM... GERÇEKTEN ÜSTÜMÜZE DÜŞMEYEN O KADAR ÇOK ŞEY YAPIYORUZ Kİ.... ÖĞRETMEN DEMELERİNE BİN ŞAHİT LAZIM....BİRAZ OLSUN VİJDANI OLMAYAN BİRİ BU İŞİ DE YAPAMAZ.... KÜÇÜCÜKTE OLSA BİR UMUDUMUZ VAR... DÜZELECEK İNŞALLAH....

EK DERS VE YARDIMCI KONUSUNDA SİZE KATILIYORUM...

zaten teneffüsün olmaması sorun değil.bizlere birer yardımcı versinler ve mümkünse ek ders ücretlerimiz düzeltilsin.tabi ne hikmetse biz öğretmenlere gelince(atama olsun maaş olsun farketmiyor)bütçemiz yetersiz kalıyor biraz daha az yerlerse bu ülkenin bütçesi hepimize tepe tepe yeter,öyle değil mi ama?

Arkadaşlar,niye hemen pes ediyoruz.Yanımıza yardımcı verildikten sonra en azından öğretmene dinlenme verilebilir.Bu işi yapmayan bizi asla anlayamaz.Bize öğretmen demeye bin şahit lazım veli sınıfa bir geliyor öğretmen elinde vileda yer siliyor???????? Tabii 25 çocuğun durmaması da cabası veli hocanım Allah sabır versin deyip gidiyorTabii statüyü düşünün,öğretmen değil direk bakıcıyız...Tenefüs,yardımcı,mevcudun en fazla 15 öğrenci olması ne iyi olur.Bu meslek bizden çok yıllarımızı alıp götürmüyor mu ne dersiniz?Şimdi diyeceksiniz ki çalışma, ama yaşamak için ne lazım????????????

ben daha önce rehabilitasyon merkezinde de çalıştım orada her 30 dakikada bir dinlenme verilir.Yani dinlenme bizim iç,n de konulabilir.

81gamze81' Alıntı:
canım
dünyanın hangi ülkesinde okul öncesi programının içinde cocukları bırakıp gitmek yer alıyor.lütfen arastıralım.
bende insanım benimde tabiki dinlenmeye ihtiyacım var.
bizim anaokulundaki uygulama şöyle
kahvaltı saatinden sonra sınıfa yardımcı eleman geliyor sınıfı temizlemek için (15-20 dakikalığına)
o arada biz öğretmenlerin dinlenme saati var,gidip cayımızı içip ihtiyacımızı görüp geliyoruz.
program esnek arkadaşlar lütfen kendimizce çözümler bulabilecekken bunu ülke sorunu gibi yansıtmayalım.
kendimiz çözümler bulalım.
kendimiz çözümler bualım demişsiniz ama dinlenme saati gibi bişey bizlere yasak bu yüzden de istesekte çözüm bulamayız ki siz anaokulundamışsınız aynı branştan kişilerle çalışıyorsunuz. anasınıfları işe farklı branştan öğretmenlerle çalışmakta. ayrıca yardım da yasak bir uyglama. bence bu sorun tüm okul öncesi öğretmenlerinin sorunu demekki ülkenin de sorunu.
bencede bana tenefüs hakkı vermiyosa benim ders saatim ni 50 dk hemn bana tenefüs hakkı vermicek hemde diğerleri 40 dk çalışırken ben 50 dk çalışıcam ve aynı ücreti alıcam bu adaletsizlik değilde ne?

peki dünyanın hangi ülkesinde okuk öncesi öğretmenler bu kadar çok öğrenci mevcudu ve bu kadar az ücretle çalışıyormuş acaba?
ücret konusuna gelince 4-5.sınıf öğrtmleri bazı derslere branş öğretmenleri girdiği halde boş oturdukları o saatler için bile ücret alıyorlar.Geçenlerde il çapında 8. sınıflara ortak sınav yaptılar anasınıfları hariç bütün sınıflar 3 saat ders yaptılar biz yine 6 saat devam.üstelik ücretleri de kesilmedi.tenefüs olmasın çocukları kime bırakacağız diye bir şey olamaz biz insan değilmiyiz bazen diğer öğretmenler sınıfıma uğruyorlar da Allah yardımcın olsun diye çıkıyorlar.Her sınıfta bir yardımcı olmalı ve öğretmen tenefüse çıkabilmeli ya da ücretler arttırılmalı.

biz de bu talebimizin resmiyete dökülmesini istiyoruz.Tabi ki kimsenin sınıfı bırakıp gidecek hali yok.yanımıza bir yardımcı verilirse taleplerimiz karşılanır.Neden hakkımızı aramayalım ayrıca diğer branşlar dinlenirken ve ücretlerini alırken ben hem mola alamıyorum hem de ücret yok?siz herşeyi doğru bildiğinizi sanmayın lütfen biraz empati kurun.....Devlet bize çözümler bulmalı biz gayri resmi şeyler yaparsak suç olur arkadaşım.ben 12 yıldır bu işin içindeyim 2 yıl çalışmakla bu kadar konuşulmaz. Ben rehabilitasyon merkezini sadece misal olarak verdim,okul öncesiyle bir tutmak gibi niyetim yoktu ama olaylara farklı açılardan bakıyoruz herkes herşeyi bildiği düşündüğü gibi yapamaz böyle bi lüksümüz devlet kurumlarında yok arkadaşım.Biz dünyadaki eğitiden ziyade kendi eğitim sorunlarına bakalım,tabi ki onları göz ardı etmeyelim ama bizim sistem çok farklı.

arkadaşlar mebin okulöncesi sayfasında forum kısmındada bu sorundan bahsediliyor belki isteklerimizi oraya yazsak bir çare bulurlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri