Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar bu sene lise sondayım meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü okuyorum ve kafam çoook karışık ne yapacağıma karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
sizce bu sene öss ye sıkı bir şekilde hazırlanıp 4 yıllık üniversiteyemi gitsem
yada direk geçiş hakkımı kullanıp 2 yıl ardından tekrar 2 yıl dahamı okusam
yada açık öğretime gidip hem anaokullarında çalışıp hem okusammı karar veremiyorum!
açık öğretim zormu yada 2yıllık üniv. okuduktan sonra 4 yıla tamamlamak için girilen sınav zormu bi bilgim olmadığı için kararsızım... önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürlerr.
kafanı nıye bu sekılde karıstırdın anlayamadım bence kesınlıkle oncelıklı hedefın 4 yıllık bır unıversıteyı kazanmak olmalı eger kazanamazsan 2 yıllık unıversıtelere yonelmelısın bence hem okuyup hem calısmak bunların hıcbırı olmadıgı taktırde dusunmen gerken bı olay cunku daha lıse sondasın unıversıte okuyup oyıllarında tadına varmalısın unıversıte bttıkten sonra zaten omrun calısmakla gececek sen guzelce ossye hazırlan ve unıversıteyı kazanmaya bak oncelıgın kesınlıkle bu olsun derım
merhaba kübra ben açık öğretim fakültesi mezunlarındanım bu yıl mezun oldum.lise yıllarında ilk hedefim 4 yıllık bir fakülteydi neresi olursa olsun gitmeye kararlıydım ve 2 yıllık okulu da beğenmiyordum açıkcası.bana göre 2 yıl okul okumak zaman kaybıydı.ara eleman yetiştirmek amacıyla açılmış 2 yıllık fakülteler ve ben ara eleman olmak yerine 4 yıllık mezunu olmak istiyordum.ama öss yolları oldukca sarp ve çetin yollarmış onu yaşayınca gördüm.4 yıllık bir fakülte tutdurmak alanım olsa dahi mümkün olmadı çünkü ben her nekar meslek lisesi çıkışlı olsamada öss de sayısal yapan benim önüme geçiyor ve benim kendi alanıma girme şansım azalıyor.bunun en somut örneğini mezun olduğum kız meslek lisesi de gösterdi o yıl sadece okul birincimiz gazi ye yerleşmiş koca bir lisesin içinden sadece 1 kişi 4 yıllık bir fakülteye gitmişti.dediğim gibi 2 yıllığı da beğenmeyip aof ye kaydımı yaptırdım.ama aof yi de beğenmeyen biriydim. aof li olmanın en zor yani okuyormuşsun gibi hissetmiyorsun ve dahası çevrende ki insanların da sana bakış açısı aman sen de üniversite mi okuyorsun tarzında.tabi yaş küçük etkileniyorsun.şimdi aof mezunu olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.çünkü 4 yıllık lisas mezunlarından hiç bir farkımız yok.o yıllarda 2 yıllığa gitmedğim için pişmandım.diyodum ki keşke gitseydim en azından 2 yıl kafa dnlerdimama iyiki 2 yıllık da olmamış.çünkü 2 yıllık çocuk gelişimini 4 yıllık çocuk gelişimine tamamlamak çook zor.çocukgelişimi e.ö mezunu olduğunda bildiğim kadarıyla sadece 4 yıllık gazi ve konya selçuk var diğerlerinin hepsi okul öncesi öğretmenliği işte bu isim farklılığından kaynaklı 2 yıl çocuk gelişimi mezunları 4 yılı sadece bu 2 üniversiteden yükseltebiliyorlar.yani aof dende yükseltme şansın yok.benim şimdi önümde tek engelim kaldı kpss sınavına girip kazanmak ve kadrolu olmak.aof de okuduğum yıllar içinde de çeşitli işlerde çalıştım alan dışı ama inan çok zor ve yıpratıcıydı.kendi alanında çalışmak çok güzelmiş onu usta öğreticilik yaparak yaşıyorum ve tadını çıkarıyorum şimdi.bu benim hayatımdan kısa bir örnek dilerim kendi adına bir pay çıkarırsın.unutma hiç kimse gemiyi nasıl limana ulaştırdığınla ilgilenmez.ne fırtınalar atlatdın ne savaşlar verdin sormaz.herkes gemiye limana ulaştırdın mı ulaştırmadın mı ona bakar.yani sonuca...yolun açık şansın bol olsun ne dim
bence güzel çalış öğretmenlik kazan bu aöf de olabilir çünkü burada okursan kğss ye girip öğretmen olarak atanabiliyorsun ama çocuk gelişimine gidersen ne kpss ye girebilirsin nede bi sıfatın olur liseli gibi muamele görürsün 4 yıllığa geçişide öyle kolay sanma bu yüzden kolayından geçiş yapayım deme bence biraz çalışrsan başarırsın kolay gelsin hemşerim