Şubat ataması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emelgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Meb'in Gece Yarısı Atamalarından Kimler Yararlandı?

Sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmeleri 17 Aralıkta gerçekleştirilmişti. Ancak MEB, dün gece itibariyle "ek" yer değiştirmeler yaptı. Bu yer değiştirmelerin hangi esaslara bağlı kalınarak yapıldığı belirsiz. Anadolu Eğitim Sendikası, konuyu Bakanlığa sordu.

Her türlü imkansız imkanlı hale getiriliyorda, her yıl yapılan şubat ataması mı imkansız oluyor... ???Hemde seçimlerin olduğu bu yıl...va zorunlu hale gelen onca il kapatı bunca çık varken mi imaknsız şubat ataması...????

düzen böyle mi / 21.12.2010
20 aralık pazartesi sözleşmeli öğretmen atama klavuzu yayımlanmalıyken ve bu MEB tarafından ilan edilmişken haala bir açıklama yapılmaması; bu arada da usulsüz atama için ek yer değiştirme beyan edlmesi MEB de çalışan bakanından memuruna herkesin bulunduğu konumu ne kadar hakettiğini düşündürmektedir. kurumlarımız öyle bir hale geldi ki, ben istediğimi yaparım usulüne uyar uymaz o kimseyi ilgilendirmez kimse bana yan bakamaz diyen bakanlar koltuklara yapışmış durumda... kimse mevkisini haketmiyor, haketmek için çabalamıyor. herşeye ramen de koltuklarından inmiyorlar. bu yolsuzlukları neye güvenerek yapıyolar. onlara durun napıosunuz dmesi gereken yetkililer ne diyor da insnalrın sesine kulaklar bu kadar tıkalı. bu kafayla bu insanlar daha çok yumurta yiyecekler... olan yumurta yiyemeyen garip halkıma olcak:(( (ALINTIDIR)

MAİL:Sayın Abbas Güçlü, sınıf öğretmeni olan bir yakınımın karşılaştığı durumu sizinle paylaşmak istiyorum ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda neler döndüğünü kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Öğretmen atamaları için tercihlerini sabah saatlerinde yapan yakınım,gece kontrol için girdiğinde yazdığı iki okulun sıralamasından silindiğini söyledi.Bütün aramalarına karşılık o okullar tercih sayfasından silinmişti.Bundan daha önce arkadaşlarım 'tercihlerinizi son gün gecenin ilerleyen saatlerinde yapın,Bakanlık sıralamalarla oynuyor' demişti ve bu kadarının olamayacağını düşünerek inanmamıştım ama durum onu gösteriyor.Bakanlık resmen kendi yakınlarını yerleştirmek için gece vakti kafalarına göre başvuru yapılan okulların kontenjanını değiştiriyor ve hatta okulların isimlerini tamamen kaldırıyor.Artık neye güvenelim Abbas Bey size soruyorum.Kopyacıların bu kadar kollandığı yetmezmiş gibi halen birilerini bir yerlere yerleştirmek için okullar siliniyor,kontenjanlar değiştiriliyor.Bu ülkede öğretmek olmak,bir kusur işlemek mi?

CEVAP: Yukarıdaki görüşlere katılmak kesinlikle mümkün değil. Hangi puanlardan bahsediyor belli değil. Ama sözünü ettiği puanlar taban puanlarsa, bunları değiştirmemiz ya da herkese açık sistemin ötesinde bir atama yapmamız mümkün değil. Sisteme dışarıdan müdahale söz konusu değil. Bazı zorlamalar olduğunda da anında savcılıklara bildiriliyor. Çok riskli bir durum. Bunu bakanlık içerisinde kimse göze alamaz. Bu konuda herkesin içi rahat olsun.

ogretmenatama.com
(YORUMSUZ)

MAİL: 2011 de yapılması planlanan 55 bin öğretmen atamasının bir bölümü şubat,mart ayları içinde yapılmasını öneriyorum.örneğin 2011 şubatta 20bin öğretmen ataması yapılırsa bu sayede 2010da kopyacılar yüzünden madur olan öğretmenlerin maduriyeti giderilmiş olur. 2010da yapılan kpss de eylülde atancak puanı alıp sonra sınavın iptali ile hayalleri suya düşen onca insanın umutları sizin bir sözünüze bakıyor.

CEVAP: Sayın Bakanımızın daha önceki açıklaması ağustosta tek atama yönünde. Ama ille de böyle olacak diye bir durum söz konusu değil. Bu konuda henüz alınmış bir karar yok. Bu konuda son sözü Sayın Bakan verecek. Tek atamayla mı olacak yoksa şubat'ta bir alım olur mu? Şu an için bir şey söylemek mümkün değil.

MAİL: Sayın hocam 2011 yılı içerisinde yapılacak olan 55 bin öğretme atamasının haziran ağustos şeklinde bölünme ihitimali var mı sizce?Bu yıl yaşanan olaylardan dolayı birçok öğretmen adayı ilk sınavın sonunda atanabilecekken ikinci sınavın sonunda atanma ihtimali çok düştü,55 bin kişilik kadronun iki atama biçiminde bölünmesi bu mağduriyeti biraz da olsa gidermez mi?

CEVAP: Sayın Bakanın tek atama dönemi olacağına yönelik açıklamaları var. Ama daha sonra da alımlar yapıldı. Alınan kararlar bazen zorunlu gerekçelerle değişebiliyor. Ama şu an için 2011'de ikinci bir atama dönemi açılacağına yönelik olarak alınmış bir karar yok. Olursa en kısa zamanda bunu sizinle ve kamuoyu ile paylaşırız.

SORU: 2011'de KPSS'nin içeriği değişecek mi? Bu konuda çok farklı söylentiler var. Öğreten arkadaşlar, ne yapılacaksa bir an önce açıklansın ki hazırlıklarımızı ona göre yapalım diyorlar. Çok da haklılar. Bu konuda son durum nedir?

CEVAP: Sayın Bakınız, KPSS'de branşlara yönelik soruların da yer almasını istiyor. Ama Devlet Personel Dairesi şimdilik buna sıcak bakmıyor. Yani bu konuda henüz alınmış kesin bir karar yok.

SORU: 30 bin kadro iiçin kaç aday başvurdu? Tahminlerinizin altında mı, üzerinde mi?

CEVAP: Tahmin ettiğimiz gibi bir başvuru söz konusu 90 ila 100 bin arasında. Zaten branşlara göre 3, 4 kat başvuru almıştık.

Her yerden haykırıyorlar..Mağduriyetlerini dillere getiriyorlar..En son bir televizyon programına canlı katılan bu genç öğretmen adaylarımız bu durumun ne kadar vahim olduğunu bizlere birkez daha kanıtladılar..
Milli Eğitim Bakanlığını özellikle de Nimet Çubukçu'yu her yerden kıskaca almış basın ve diğer toplumsal örgütler,aceba şubatta bir atamanın olmasına vesile olacabilecekler mi?Degerli bakanımız bu konuda gerçekten çok yeni.İlgili bakanlığında bu konuya ilişkin bir çok projesi var.Ancak öğretmen adayları kesinlikle bunları kabul etmiyor ve her yıl gelenek haline gelmiş şubat atamalarını istiyorlar.

.Bu çığlıklar şubatta daha da yükselecek.Bakalnıgın en azından düşük miktarda da olsa öğretmen adaylarını sevindirecek bir yerleştirme yapmasını bekliyoruz.Bu şubat konusunun bu kadar büyüyemeyeceğini tahmin edemeyen ilgili bakanlığın şubat atamasına bir daha olumlu baktıgı gelen duyumlar arasında.İnşallah bu durum böyle olur ve binlerce genç öğretmen adayımız mesleklerine kavuşurlar.
MEMURTURK.NET

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; basın açıklaması yaparak, Şubat ayında 30 bin ek öğretmen alımı yapılmasını istedi.
2011 ŞUBAT’TA 30 BİN EK ÖĞRETMEN ALIMI YAPILMALIDIR
KPSS skandalı nedeniyle mağdur olan öğretmen adaylarının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı’nda. KPSS hırsızlığıyla hayalleri yıkılan, umutlarıyla oynanan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ek alım bekliyor. İptal edilen KPSS’de bileğinin hakkıyla yüksek puan alan adaylar, 31 Ekim tarihinde ikinci kez yenilenen sınavda 3-5 puan düşük almaları nedeniyle atanamadı. Bu da, KPSS’ye gece gündüz çalışan, büyük bir özveri gösteren, emek sarfeden öğretmen adaylarını olumsuz etkiledi.

Bu süreçte, Türk Eğitim-Sen olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndermiş ve 2010 yılı sona ermeden 70 bin öğretmen ataması yapılmasını istemiştik. Ayrıca bu talebimizi her platformda yüksek sesle dillendirmiştik. Ancak hem Başbakan, hem de Milli Eğitim Bakanı 70 bin öğretmen atanması talebine kulaklarını tıkadı ve Aralık ayında sadece 30 bin öğretmen alımı yapıldı.

30 bin atama, öğretmen adaylarının yarasına merhem olmadı. Birçok öğretmen adayı, sınırlı sayıda atama nedeniyle kıl payı açıkta kaldı. Tüm bu gerçeklerin bilinmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yüz binlerce öğretmenin umutlarını söndüren açıklamayı yaptı. Çubukçu önümüzdeki yıl 55 bin öğretmen alınacağını ve tamamının ağustos ayında atanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, elini vicdanına koymalı ve öğretmen adaylarının içinde bulunduğu çaresizliği hissederek ek bir alım yapmalıdır. Bu ay içinde yapılan 30 bin öğretmen atamasıyla birlikte, atama bekleyen öğretmen sayısı 344 bin’dir. Haziran ayında mezun olacak 50 bin öğretmen adayı hesaba katıldığında, 2011 Haziran ayında atama bekleyen öğretmen sayısı 394 bin’e ulaşacaktır. Dolayısıyla 2011 Ağustos’ta 55 bin öğretmen atamasının yanı sıra, 2011 Şubat’ta 30 bin ek atama mutlaka yapılmalıdır.

TBMM’nin elinde şu anda boş 40 bin öğretmen kadrosu bulunmaktadır. Bu 40 bin kadronun en azından 30 bin’inin Şubat ayında kullanılması, KPSS mağdurlarını büyük ölçüde rahatlatacak, atama bekleyen öğretmen sayısını ve eğitim-öğretimimizin öğretmen ihtiyacını bir nebze olsun azaltmış olacaktır. Motivasyonu olumsuz etkilenen, bunalıma sürüklenen öğretmen adayları, Şubat ayında ek alım yapılması durumunda rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca, 2011 Şubat’ta 30 bin öğretmen ataması yapılması, eğitim-öğretimi hiçbir şekilde aksatmayacaktır.

Yıllarca atanmayı bekleyen öğretmen adaylarına kâbus yaşatmaya, onları çaresiz, tek başına ve gözü yaşlı bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Siyasi erk, öğretmen adaylarının istihdamını sağlamak zorundadır. Bu gençlerimizi istihdam etmekten acizseniz, Eğitim fakültelerine kilit vurun! Eğitim fakültelerinde yıllarca ter döken, öğretmen olmak için yetiştirilen gençlerimizi istihdam etmek bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur. Dolayısıyla, Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor ve Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istiyoruz.

Saygılarımızla.
YORUMLAR

ŞUBAT ATAMASINI gündeme getiren ve bu konuda kamuoyu oluşturan KONCUKA öncelikle teşekkür ediyoruz... bu konuyu gündemde tutup mağduriyrtimizi dile getiren medyada yer almasını sağlayan medya kanallarınada tşk. ediyoruz... MAĞDURİYETİMİZİ DAHA ÇOK GÜNDEMDE TUTUP MEB ORGANLARINA BASKI KURMALIYIZ....

Şubat 2011 de sözleşmeli öğretmen alımı yapılıp yapılmayacağı konusuna. Bu konuda birçok spekülasyon var. Milli Eğitim Bakanı televizyonlara çıkıp şubat 2011 de öğretmen alımı yapmayacağız diyor. Başka bir gün haberlerde şubatta öğretmen alımı yapılacağı bildiriliyor. Bu konudaki şimdiye kadar şubatta sözleşmeli öğretmen alımını hiç aksatmayan Milli Eğitim Bakanlığının bu şubatta da aynı şekilde davranacağını söyleyebiliriz. Malum seçim de yaklaşıyor, seçim ayağına milli eğitim şubat 2011 de öğretmen ataması yapar diye düşünüyorum. (ALINTI)

RESMİ BİLGİ DEĞİLDİR!!!!
Beklenen haber nihayet geldi. Öğretmen atamaları için verilmeyen tarih öğretmen adaylarını iyice sabırsızlandırırken aldığımız bir duyuma göre atamaların net olarak 2011 Şubat ayında yapılacağını öğrendik. Edindiğimiz özel bilgilere göre hükümetin desteği ile MEB Şubat ayında 25 bin küsur öğretmen ataması gerçekleştirecek. Bir kısmı sözleşmeli, bir kısmı kadrolu olmak üzere 25 bin küsur atanacak olan öğretmen yurdun tüm bölgelerine gönderilecek.
Özellikle öğretmen açığının bulunduğu doğu bölgelerine yapılması düşünülen 2011 Şubat öğretmen atamaları özellikle Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun doğu bölgelerdeki eğitim sıkıntısını çözmekte istikrarı sonucu olarakta değerlendirilmekte.

Not: 2011 Şubat Öğretmen Atamaları için yukarıda verilen rakamlar tahmini rakamlardır. Konu hakkındaki tüm gelişme ve haberleri yakından takip ediyoruz. Her gelişmeden sizleri haberdar edeceğiz.

haksizliĞa uĞrayan ÖĞretmenler 15 ocakta ankara'da toplaniyor!!!!...

Bakan'dan Kopya AçıklamasıMilli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010 KPSS Lisans Sınavına İlişkin İddialar ile İlgili Açıklamalarda Bulundu.
Lisans Sınavına ilişkin iddialar ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, bu aşamada kopya olaylarına karıştığı iddia edilen kişi veya kurumlarla ilgili herhangi bir tespit bulunmadığını bildirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği yanıt, KPSS Lisans Sınavında kopya çekildiğine ilişkin henüz bir tespitin bulunmadığını ortaya koydu.
-"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR, BU AŞAMADA KOPYA TESPİTİ YOK"-
2010 KPSS Lisans Sınavına ilişkin ortaya çıkan iddialarla ilgili adli ve idari birimlerce yürütülen soruşturmanın halen devam ettiğini bildiren Bakan Çubukçu, "Bu aşamada kopya olaylarına karıştığı iddia edilen kişi ve kurumlarla ilgili herhangi bir tespit bulunmadığı beyan edilmektedir" dedi.
-"BOŞ BIRAKILAN SORULAR YANLIŞ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEDİ"-
Milli Eğitim Bakanı, "Onbinlerce adayın bazı soruları boş bırakmasına rağmen, bu soruların boş değil de yanlış olarak değerlendirilmesine niçin gerek duyulmuştur?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Boş bırakılan soruların yanlış olarak değerlendirilmediği, dolayısıyla bahse konusu durumun söz konusu olmadığı beyan edilmektedir."(ANKA) (MG/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı) 02.01.2011 09:20[2451036]

bilgi verdiğiniz için teşekkürler...

hala kopya yok diyor ya....daha geçen gün savcılık kopyacı şebekenin ösym içindeki çalışanlardan soruları aldıklarını ve bu görevlilerin bilgisayarlarından da gönderildiği ispatlandı.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri