Su balonu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kübra yılmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:35
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@kübra yılmaz
Resmi büyütmek ve oy vermek için üstüne tıklayın

arkadaşlar bu resimdeki şeyler hakkında bilgisi olan varmı adı su balonu sanırım arkadaşım bana yeni getirdi hediye ama zararlımı değilmi bunlar nedir bilmiyorum canlılar çoğalıyorlarmış bilen yardımcı olursa sevinirim çok şeker şeyler yaa :))

kimsenin bunlardan haberi yokmu yaaa :(

CAnlı Olduklarını Nerden Öğrendiniz acaba ?

canlılar çünkü çoğalıyorlar canlı olmasalar çoğalmazlar ve bide sudan çıkarınca eriyolar biri diyoki 8 tane olunca kurbağa oluyo diyo beni düşündüren zararlı bişeyse atsammı acaba?

ilk defa böle bişey görüyorum
hiçbir fikrim yokda kurbağa meselesi sanırım sana yapılmış şaka :)))

ya ben buna benzer bişey duymuştum.ama zararlımı bilmiyorum.çoğaldıklarını biliyorum.(genelde dilek için kullanıyolar)ama bencede kurbağa kısmı şaka olsa gerek.başka bir bilgim yok

ben bu yolladıgınız resimleri internette gördüm . bu resimler sizemi ait gercekten ?
bu yolladıgınız resimleri internette yayınlayan kişide , öğrencisinin hediye ettigini belirtmiş , ilginç :):)

=)=)=) Demek ki Tam hediyelik bişimiş...

ben bu yolladıgınız resimleri internette gördüm . bu resimler sizemi ait gercekten ?
bu yolladıgınız resimleri internette yayınlayan kişide , öğrencisinin hediye ettigini belirtmiş , ilginç :):)

belki o yazıyıda kübra hocam yazmıştır (!!!!!!)

parantez içinde ünlemler koymaya gerek yok , bende sordum zaten resim sizemi ait diye :)

sevgili yöneticimiz keremcik'in yaptıgı acıklama dogrudur .

Açıklamayı yöneticilerimizden Gülnar yaptı. Ama ben bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bunları çocuklardan uzak tutmak gerekiyor. Küçük çocukların yutması tehlikli sonuçlar doğurabilir. (Suda şişmesi ve çoğalma özelliğinden dolayı..).

hyr resimler bana ait değil ben tam olarak ne olduğunu bilmediğim için elime bile almadım ama sizlerden bilgi almak için internetten resmini buldum orda yazan kişininde bunlardan haberi yoktu ne olduğunu bilmiyordu bendekiler resimdeki kadar büyük değil daha minikler ve bende 12 tane var çokda değil ayrıca bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler yani bunlar zararlı değil dimi? biride gelmiş dediki o kanser yapıyomuş kime inanacağımı şaşırdım :)))) ama burdaki açıklama çok mantıklı geldi ve çok ilginç :ollk:

arkadasınız kanser yapan bir şey hediye edecek kadar kötü niyetli olamaz sanırım :)
bu arada yanlıslıkla Gülnar yerine Keremcik yazmısım kusura bakmayın :)
daha ayrıntılı bilgi istersen aşağıya birkaç açıklama ekledim .

Dekoratif Toprak;Su hidratörleri ile bağlantıya girdiğinde su için bir rezervuar işlevi gören şeffaf bir jel haline gelen ve sonra suyu bitkinin köklerine geçiren beyaz granüllü su bazlı (çekmeli) polimerdir.
Hazırlanması
10 gr. Lık Dekoratif Toprak'ı 1 litre temiz suda 8 saat bekletiniz.
Bu süreç içerisinde ki suyu emerek Dekoratif Toprak'ın hacmi yüz katına çıkacaktır.
Su ne kadar yumuşak olursa Dekoratif Toprak'ın hacmi o kadar büyük olur.
Daha sonra süzgeçten geçirerek arta kalan suyu akıtınız ve 2 saat kadar daha süzgeçte bekletiniz.
Bu işlem vazonun dibinde fazla suyun birikmesini önleyecektir.
Bu şekilde hazırlayacağınız değişik renklerde ki Dekoratif Toprak'ı cam saksınıza koyup, bitkinizi yerleştirebilirsiniz.
Sıra dışı görünümlü vazolarınız, kaseleriniz güzel ve alımlı görünüme kavuşacaktır.
Çok Amaçlı Kullanım
Dekoratif Toprak fazla hassas olmayan bütün köklü bitkilere kullanılabilir. Topraktan çıkan bitkilerinizin köklerini iyice temizledikten sonra Dekoratif Toprak'ın içine yerleştiriniz. Özellikle kaktüslerin köklerinin büyümesinde faydalı olduğu görülmektedir. Kesme taze çiçekler içinde uygulayabilirsiniz. Ancak kesme çiçeklerin su ihtiyacı daha fazla olduğundan Dekoratif Toprak'a ek olarak bir miktar su ilave ediniz. Ayrıca yeni filizler, çimen, yaprak gibi benzeri şeylerde de dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.
Ekonomik Sulama
Dekoratif Toprak'ta ki bitkilerinizi sık sık sulamak gerekmemektedir. Bitkiler haftalarca zarar görmeden susuz bir şekilde yaşayabilir.
Bir süre sonra püskürtme yoluyla Dekoratif Toprak ve bitkilerinizi nemlendirebilirsiniz.
Zaman geçtikçe Dekoratif Toprak'ın hacminin küçüldüğünü göreceksiniz. Bunun sebebi ekmiş olduğunuz bitkinin Dekoratif Toprak'taki suyu çekmesi ve yüzeysel buharlaşmadır.
Bu durumda su ilave ederseniz toprak eski hacmine yeniden kavuşacaktır. Fazla suyu dökerek, vazonun dibinde ki su birikmesi önleyiniz.
Kirlendiğinde bu jeli temizleyebilirsiniz. Gerektiğinde bitkileri içinden çıkarıp köklerini kısaltabilirsiniz.
Toprak suyla temas ettikçe hacmi genişler.
Su birikintisini önleyiniz. Dekoratif Toprak'lı bitkilerinizi kalorifer peteği üzerine koymayınız.
Güneş ışınlarından muhafaza ediniz.
Hangi Bitkilere Uygundur
Hassas olmayan, su ihtiyacı çok fazla olmayan bitkilere uygundur.
Örneğin; Kaktüs, Hedara, Kuzmania, Ficus, Dieffenbahia, Palmiye, Lale, Sarmaşık vs.
Dekoratif çiçeklerde bir seneyi aşkın ömrü vardır.

gerçekten çok teşekkür ederim bilgiler için çok merak ediyordum sonunda öğrendim çok şükür :))) ben onları bari süs olarak kullanıyım zaten bu dekoratif topraklar görsellik için yapılmış sanırım enteresan ya kimin aklına gelmiş acaba böyle bişe üretmek :ollk:

Arkadaşım o su balonu değil.Dekoratif toprak.Evet bunlar toprak.Suyun içine koyduktan 24 saat sonra kabı dolduruyor suyu bünyesinde tutuyor ve bitkinizi sürekli sulamıyorsunuz.Özellikle yaz tatilinde bir yere gittiğinizde çiçekleriniz bu dekoratif toprak sayesinde susuz kalmıyor.İlginç ama çok şık değil mi?

teşekkürler :))

teşekkürler bilmediğim ilginç birşey öğrendim

arkadaşlar bu arada bununla ilgili haberlerde çıkmıştı belki takip edeniniz oomuştur.bunlardan çinlilerde üretmişler herşeyde olduğu gibi.ve suda çoğalıyorlar be birazda büyüyorlar.hatta bir çocuk şeker sanıp yutmuştu ve bağırsaklarında büyüyüp çoğalmaya başlamıştı.doktorlar çare bulmıyorlardı enson izlediğimde.bence dikkat etmek lazım.

bitkileri olanlar şanslılar yani...bilgiler için teşekkürler...

parantez içinde ünlemler koymaya gerek yok , bende sordum zaten resim sizemi ait diye :)

sevgili yöneticimiz Gülnar'ın yaptıgı acıklama dogrudur .

Dekoratif Toprak;Su hidratörleri ile bağlantıya girdiğinde su için bir rezervuar işlevi gören şeffaf bir jel haline gelen ve sonra suyu bitkinin köklerine geçiren beyaz granüllü su bazlı (çekmeli) polimerdir.

ben o ünlem işaretlerini sizin için yapmıştım bengi hocam..gerçekten dediğim gibi olabilir diyee..başka bir sitedede arkadaş bunu paylaşmış olabilir..resimler aynıysa ve bunlar bana bir arkadaşım tarafından hediye edildi dediyse....başka bişey gelmedi aklıma..

merhabalar;
şirket olarak biz bu ürünün ithalatçısıyız. fotoğraflar ve yazı içeriği bize ait. eğer daha detaylı bilgi isterseniz mesaj atabilirsiniz.
iyi günler...

ArkadaŞalar Ben Haberlerde İzlemİŞtİm Çocuklarin Favorİ Oyuncakalarindan Bİr Tanesİ İŞİn KÖtÜ Tarafi İlkokula Gİden Bİr Çocuk Bu Su Balonlarindan Aliyor Ve YanliŞlikla Yoksa Merak Bİlmİyorum Ama Yutuyor Annesİ Doktora GÖtÜrÜyor ÇocuĞu Takİbe Aliyorlar Subalonlar İÇİnde BÜyÜmeye BaŞliyor Bİr SÜre Verİyorler 2veya 3 GÜn Fİlandi Sanirim DoĞal Yolla Atilmassa EĞer Amelİyat Olacakti... Yanİ Aslin Tehlİkelİ Renklİ Renklİ Çocuklar Şekerleme Zannedebİlİrler Bİde Çİn Mali ArkadaŞlar Bu Oyuncaklar ....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri