Şu an için pek lafı geçmese de 2009 puanları ile yapılacak atama hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metalix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:45
ben kaçgünder beridri söyleüyorum forum yönetimine ama kimsenin taktığı yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :( :( :(

ne olacak yaa sıkıldık artık .ama şundan eminim ki yeniden ders çalışmak büyük ızdırap :((

siz ne saçmalıyorsunuz?bakanlığın 2009 puanlarıyla atama yapıp 2010 mezunlarını mağdur etmesi hak mı?herkes neden kendi tarafından bakıyor olaya?bibzim suçumuz ne?!!

Siz yazdıklarımı ya okumadınız ya da okuduklarınızı anlama konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben 2010 için ayrılan kadro sayısına dokunmadan bir atama yapılsın dedim. Ücretli alım yapılacağına 10-15 bin ek kadro açılsın. YÖK'ün kopya kararından sonra da 30 bin alım yani 10 bin+30 bin=40 bin alım. Bu yıl için dedim... Galiba bahsettiğim öğretmen teorim doğru çıkıyor.

aynen katılıyorum arkadaşalr.yeni mezunlar sakın kızmayın ama bizler 4-5 yıl önce mezun olan insanalrız heryıl önümüze yeni mezunla rçıktı bizler kaldık biravuç akaldık ama kaldık işte. oyüzden sizlerin şansı zaten var. birçoğunuz yeni mezunsunuz bilgileriniz taze beyniniz berrak bizim gibi yılların verdiği yorgunlukla uğraşmıyorsunuz.yıllarca bu işi yaptık ücretlide büyük hataydı ama yaptık işte. mesleğin verdiği yorgunluğu hepimiz biliyoruz...nekada rçok çalışsakta artık kapasite düşüyor.ben önce mezunlar alınmalı bizler yıllarc ahaksızlığa uğrayan bir kesimiz eğer haklsızlık hukuku yapılacaks aemin olun en büyük haksızlığı meb in yıllar önce birnevi kandırmacayla ücretliye başlattığı bizler yaşadık yaşıyoruz haksızlığı....şimdi birsürü tepki gelecek özelliklede belli kişilerden sırf gıcıklığına tepki göstercekler.ama gerçek bu........

arkadaşım bende yeni mezun değilim,2005 mezunuyum.ama geçen yıl sınava girmedim diye benim günahım ne.böyle saçmalık olurmu,eski yeni mezun diye birşey yok,o zaman yeni mezun da derki,banane çalışıp girseydin 5 yıldır,aklın nerdeydi demez mi.2009 puanını kullanıp girmek isteyenler sadece kendilerini düşünen bencil insanlar.burada o kadar alım olsun diye destek verdim,ama bakıyorum da herkes kendini kurtarma derdindeymiş.hemen niyetler ortaya çıktı.benim ne kadar hakkım varsa 5 yıllık mezun olarak,yeni mezun olanında o kadar hakkı var.kimsenin emeği yenilemez.2009 puanımız yok diye niye mağdur edilelim.zaten böyle bir konu gündemde dahi yok,olması da mümkün değil.olması demek yeni bir skandal demektir.

Siz yazdıklarımı ya okumadınız ya da okuduklarınızı anlama konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben 2010 için ayrılan kadro sayısına dokunmadan bir atama yapılsın dedim. Ücretli alım yapılacağına 10-15 bin ek kadro açılsın. YÖK'ün kopya kararından sonra da 30 bin alım yani 10 bin+30 bin=40 bin alım. Bu yıl için dedim... Galiba bahsettiğim öğretmen teorim doğru çıkıyor.
okuduğumu anlama konusunda bir sıkıntım yok merak etmeyin.burda sadece varsayımlar üzerine konuşuyoruz.2009 puanlarına göre atama yapılması gündemde bile değil olması da mümkün değil bana kalırsa.bu yıl bile 5000 kadro beklerken ne umduk ne bulduk durumunu yaşadık.siz de kontenjnın artırılması gerktiğin i söylüyosunuz.hepimizin dileği o tabi.iş bizim isteklerimizle olmuyor,keşke olsa.ama atamalrın mevcut kontenjnlarla 2009 puanına göre yapılmasını dileyenleri anlamam mümkün değil!

hocam bencillikten değil bu inanın.. ücretli alım yapacaklarına sözleşmeli alım yapılsın daha iyi değil mi hem sizin de önünüz açılacak sonuçta her eksilen kişi sizin yararınıza değil mi? atamalar gecikti diye bahaneyle ücretli öğretmenle bütün çaıkları kapatacaklar ve bence büyük ihtimal kadrolu alım sonrası bu yüzden sözleşmeli sayısı çok fazla düşecek özellikle de bizim bölüm için.. böyle düşündüm ama bencillik olarak değildi gerçekten hayırlısı olsun inşaallah

hiçbirşeyin garantisi yok,kaç kişi alınır,ne olur,yarın ne olacağını bilmiyoruz daha.böyle bir varsayımda bulunmak tuhaf değil mi,biz gidelim sizi de alırlar nasılsa,valla bana tuhaf geldi,şaşırıyorum kusura bakmayın.

hocam bencillikten değil bu inanın.. ücretli alım yapacaklarına sözleşmeli alım yapılsın daha iyi değil mi hem sizin de önünüz açılacak sonuçta her eksilen kişi sizin yararınıza değil mi? atamalar gecikti diye bahaneyle ücretli öğretmenle bütün çaıkları kapatacaklar ve bence büyük ihtimal kadrolu alım sonrası bu yüzden sözleşmeli sayısı çok fazla düşecek özellikle de bizim bölüm için.. böyle düşündüm ama bencillik olarak değildi gerçekten hayırlısı olsun inşaallah
evet..dilerim hepimiz için hayırlısı olur..

okuduğumu anlama konusunda bir sıkıntım yok merak etmeyin.burda sadece varsayımlar üzerine konuşuyoruz.2009 puanlarına göre atama yapılması gündemde bile değil olması da mümkün değil bana kalırsa.bu yıl bile 5000 kadro beklerken ne umduk ne bulduk durumunu yaşadık.siz de kontenjnın artırılması gerktiğin i söylüyosunuz.hepimizin dileği o tabi.iş bizim isteklerimizle olmuyor,keşke olsa.ama atamalrın mevcut kontenjnlarla 2009 puanına göre yapılmasını dileyenleri anlamam mümkün değil!

İyi, birbirimizi anlamaya başladığımıza göre, bu varsayımları gerçekleştirmek için birşeyler yapmalıyız. Siz de en azından olaya müdahil olmayın. Bakan NTV'de organize olmuş grupların baskılarına dayanamadıklarını itiraf etmişti. Buna binaen böyle bir temennide bulunmuştum. Sınıf öğretmeleri hep bu organizasyonlar sonucunda kazanıyorlar. Türkiye'nin hiçbir yerinde sınıf öğretmeni boş bir sınıf yokken, okulöncesi öğretmeni olmayan 16 bin sınıf var. Buna rağmen 2300 kişilik alım reva mı? Hem 2009'lu puanlılar eleneceğinden 2010'lularında önü açılmış olmaz mı?

hocam biz atanalım sizi de alırlar nasıl olsa demek istemedim.. sınav iptal olursa ya da puanlar yeniden hesaplanırsa sonrasında alım yapmak zorundalar.. tabi ki eğer sonrasında alım olmazsa istemem böyle bir şeyi, istersem bencillik etmiş olurum.. hem sadece bir fikirdi bu yapmayacakları bir şey şu an ücretli almak daha çok işlerine geliyor......

Benİm dÜŞÜncem Şu Şekİldeydİ cumhurbaŞkani olsun yada dİĞer yetkİlİ mercİlere olsun attiĞim maİllerde Şuand amezun olan kİŞİlerİn Öncelİkle İsİthdamedİlmesİ yÖnÜnde yazilar yazdim ...puana bakmiŞ olsam benİm geÇenyilkİ puanim 41 25 alanarkadaŞalrim var...ayrica neolursa olsun herŞey nasİp.olmayinca olmuyor ona bakarsangeÇenyil sadece sinava gİrme Şarti olacakherkes atanacakgİbİ bİr sÖylentİ olmuŞ.sezeryanla doĞum yapan amelİyatli arkadŞaim geldİ sinava gİrdİ ÇaliŞtiĞi İÇİnmİ yok.sirf duyumdandolayi.mebde sÖylentİler bİtmez..bİrde Şuvar sinav İptalolsa bİle tekrar sinav yaparlar mutlaka...sen geÇenyil sinava gİrmedİĞİnİ sÖylÜyorsun ozaman aÖfden bÜtekalanlarda bİz yetİŞmeyİz derdİne dÜŞÜyolar.herkes kendİne gÖre haklis onun suÇu ne bunungÜnahine dİye dÜŞÜnmeyelİm hepİmİz ortakamaÇ İÇnİ uĞraŞiyoruz...ben arkadaŞalrimada sÖyledİm.eĞer telefon aÇiyorsam maİl atiyorsam uĞraŞiyorsam tek kendİm İÇİn deĞİl.hepİmİz İÇİn....uĞrŞiyorum hepİmİz atanalim dİye................

hocam biz atanalım sizi de alırlar nasıl olsa demek istemedim.. sınav iptal olursa ya da puanlar yeniden hesaplanırsa sonrasında alım yapmak zorundalar.. tabi ki eğer sonrasında alım olmazsa istemem böyle bir şeyi, istersem bencillik etmiş olurum.. hem sadece bir fikirdi bu yapmayacakları bir şey şu an ücretli almak daha çok işlerine geliyor......

direk kastım siz değildiniz hocam ben aslında trend arkadaşımın söylediklerini kastetmiştim.biz hep kendimizce yorumluyoruz,şöyle almak zorundalar,böyle mecburlar.sorun işte orda,söylediklerimizin hiçbiri çıkmıyor.2009 puanıyla alsa,sonrasında çok alacağı falan belli değil.kısacası hiçbirşey belli olmuyor.bu işler nasip,geçen yıl girmedim diye çok üzüldüm zaten.o yüzden 2009 işine çok kızdım.umarım kalbinizi kırmadım.

Benİm dÜŞÜncem Şu Şekİldeydİ cumhurbaŞkani olsun yada dİĞer yetkİlİ mercİlere olsun attiĞim maİllerde Şuand amezun olan kİŞİlerİn Öncelİkle İsİthdamedİlmesİ yÖnÜnde yazilar yazdim ...puana bakmiŞ olsam benİm geÇenyilkİ puanim 41 25 alanarkadaŞalrim var...ayrica neolursa olsun herŞey nasİp.olmayinca olmuyor ona bakarsangeÇenyil sadece sinava gİrme Şarti olacakherkes atanacakgİbİ bİr sÖylentİ olmuŞ.sezeryanla doĞum yapan amelİyatli arkadŞaim geldİ sinava gİrdİ ÇaliŞtiĞi İÇİnmİ yok.sirf duyumdandolayi.mebde sÖylentİler bİtmez..bİrde Şuvar sinav İptalolsa bİle tekrar sinav yaparlar mutlaka...sen geÇenyil sinava gİrmedİĞİnİ sÖylÜyorsun ozaman aÖfden bÜtekalanlarda bİz yetİŞmeyİz derdİne dÜŞÜyolar.herkes kendİne gÖre haklis onun suÇu ne bunungÜnahine dİye dÜŞÜnmeyelİm hepİmİz ortakamaÇ İÇnİ uĞraŞiyoruz...ben arkadaŞalrimada sÖyledİm.eĞer telefon aÇiyorsam maİl atiyorsam uĞraŞiyorsam tek kendİm İÇİn deĞİl.hepİmİz İÇİn....uĞrŞiyorum hepİmİz atanalim dİye................

ben kendimce haklıyım,bütü olanlar kendince haklı,yetişiyorlarsa tabi hakları..ama geçen yılın puanıyla atanalım demek ya da bunu savunmak çok haklı görünmüyor bana.bu benim fikrim,senin fikrine de saygı duyuyorum.savunabilirsin..

Bence Ücretlİ ÖĞretmen alinacaĞina en azindan sÖzleŞmelİ yenİ kadro aÇip 2009 puanlarla atama yapabİlİr. 2010 İŞİ ÇÖzÜleseye kadar
ne saçma bi çözüm olurdu bu ben 2009 da girmedim benim ne suçum var ozaman ne hakla ben 1 yıl daha boş gezeyim yada ücretli çalışayım saçma bi öneri

direk kastım siz değildiniz hocam ben aslında trend arkadaşımın söylediklerini kastetmiştim.biz hep kendimizce yorumluyoruz,şöyle almak zorundalar,böyle mecburlar.sorun işte orda,söylediklerimizin hiçbiri çıkmıyor.2009 puanıyla alsa,sonrasında çok alacağı falan belli değil.kısacası hiçbirşey belli olmuyor.bu işler nasip,geçen yıl girmedim diye çok üzüldüm zaten.o yüzden 2009 işine çok kızdım.umarım kalbinizi kırmadım.

haklısınız tabi hocam kırılmadım herkes bir şekilde bir şeyler düşünüyor bekleyip göreceğiz neler olacağını hayırlısı olsun inşaallah.. ben artık şu olsun bu olsun diye dua etmiyorum çünkü gerçekten bizim için neyin iyi olacağını bilmiyorum o yüzden hayırlısı olsun diye dua ediyorum bizim için ne iyi olacaksa Rabbim onu nasip etsin inşaallah..

ya varya sizce böyle birşey olması imaknsız yeni mezun olanların suçu ne oluyor peki burda .kısmi iptal olucak ve puanlar yeniden hesaplanır kimsenin hakkı yenmez bu kadar basit

arkadaşlar malesef ücretli öğretmenlerle boşlukları dolduruyorlar.ben ist dayım bugün ilçe milli eğitimdeydim.bir çok okulda yer bile kalmamış...bu okulları sordum ve çoğu agustos atamasında kadrolu yer açan okullardı işte durum bu...ücretli öğretmenlerle doldurdular anlayacağınız...üzgünümmm :(

arkadaşlar malesef ücretli öğretmenlerle boşlukları dolduruyorlar.ben ist dayım bugün ilçe milli eğitimdeydim.bir çok okulda yer bile kalmamış...bu okulları sordum ve çoğu agustos atamasında kadrolu yer açan okullardı işte durum bu...ücretli öğretmenlerle doldurdular anlayacağınız...üzgünümmm :(

Bu ne hiz! Daha net degilken durum

Atama yapacaklarsa haziranda oldugu gibi 2008 ve 2009 yillarini
kullanabilirler, yasal olarak mebin buna hakki olabilir(2010 iptal olursa tabi)

yasal olarak buna hakki olsa bile sizlerin dava acmasina engel
degil (yasal bir hakki ise mebin, davayi kazanma ihtimaliniz azalir)

hakkaniyet istenirse 30 bin yerine 10 bin atama yapilabilir, okuloncesine yaklasik 800
kontenjan duser taban 71-72 de kalabilir

30 bin atama da sonrasinda 2009-2010 yillarina ayrilir
(2008 ve 2009 lar kaytarilmis olur ama ucretliden iyidir)

isin asli 60 puan uzerinde 2009 dan bekleyen 2500 aday
var asagi yukari, yani 2300 kontenjanin 800-1000 tanesini
2009 lar kullanacak, once yada sonra kullanmalari 2010 lari cok fazla
etkilemeyebilir (yine de ince hesap yapmak gerek)

birbirinize bosuna kiziyor olabilirsiniz, uzlasip anlasirsaniz
belki cogunuzun isine yarayacak neticeye ulasabilirsiniz

2008 leri de neden kapsar dedim, cunku 2 sene gecerli ya kpss, ondan dedim
aranizda 2008 ler yoksa onlari diskalifiye etseler de olur tabiki :)

simdi 2008 ler de isin icine girerse yeni mezunlar icin
durum iyice aleyhte olabilir, hem de 2009 lar da magdur olur

en guseli sinav iptal olmasin, kopyacilar yakalanip 1milyon defa 1daha kopya yazmaycam
yazsin tahtaya, yasal prosedur de neyse isletilsin(sonraki kopyacilar email adresine
sorular hediye diye gelirse hemen polise haber versin diye)

yaw hic basiniz agrimayacakti, baki s. Sorular gelince kendisine polise/savciya gitseydi

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri