Stajerler çok çalıştırılıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semaaaaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:42
haklısınnnn

ben selçuk üniversitesi mezunuyum öğrenciyken stajda kaprisli kendini birşey sanan öğretmenlerden çok çektim ben ve staj grubu arkadaşlarım bu olumsuzlukları yaşadık. ben 8 yıllık öğretmenim hem lise hem açıköğretim öğrencilerine rehberlik yaparken onlara asla stajyer muamelesi yapmam onlar benim sınıfımın öğretmenleri benim çalışma arkadaşlarımdır onlara sınıfımda kendilerini ifade etmelerine fırsat veririm ve öğrencilerim banada stajyer öğretmenlere de öğretmenim diye hitap ederler asla zamanında stajdayken bize söylenen öğretmen abla kelimesini kullandırmam çocuklara. insan kendine saygı duyarsa herkese saygı duyar bence.

arkadaşlar şu bir gerçek ki stjyerler malesefki bazı kimseler tarafından kullanılacak biri gibi görülüyor.ben artık bıktım.ablanın yapacağı görevleri bizler yapıyoruz. ve ben staja hiç gitmesemde olur yani çünkü gözleyerek öğrenebileceğim hiçbirşey yokkkk...

08 selçuk mezunuyum ben.Öğretmenlik de ilk yılım ve bende öğrenciyken çok huysuz hocalarla karşılaştım ve çok çabaladım .Şimdi benim de bir stajerim var fakat malesef ki bi azim göremiyorum.Saat doldurmak için geldiğini hissettiriyor.Stajerler unutmamalı kendilerinin bir alt seviyede olduklarını...Evet sizleri tam dakikası dakikasına tutan öğretmenlere,gözlemci olduğunuz halde sınıfı size bırakıp tüm gün boyunca öğretmenler odasın çay içen öğretmenlere kızmak da haklısnız sonuna kadar..Fakat bazı sorumluluklarınızı yüzde doksan beş başarıyla yaparsanız en takıntılı,en kaprisli öğretmene bile bişey öğretebilirsiniz ve öğrenebilirsiniz.Sizin asıl görevinizin orda çocuklarla diyalog geliştirmek olduğunu bilmelisiniz ve bunu bir görev bilinciyle yapmalısınız.Malesef ki stajerlerimizin çoğu kendi özel sorunlarını ve özel yaşamlarını okulda konuşmayı okulda halletmeyi hatta halledememeyi seviyorlar:)
Kendinizi ezilmiş hissetmeyin ve de siz eğitim ile ilgili ne kadar çok kitap okursanız ne kadar çok araştırma yaparsanız emin olun farkınızı şikayetçi olduğunuz öğretmenden anlaycaksanız...Bir cümle ile bile farkınız ortaya çıkar..Yeter ki bunun için öğrencilik mazeretleri uydurmayın:))

o kişiye göre değişir canım bende geçen sene stajerlerden çok çektim .Bu sene gelmelerini istemedim tek başıma çok güzel sınıfımla ilgileniyorum çok da rahatım.Sizin öğretmenlerinize gelince namaz kılsınlar ama eve götürdükleri maaşlarınıda hak etsinler alın teri kolay değil.

Genelleme yapmak doĞru deĞİl ama bazi okullarda Çok ezİyolar seneye bnde staja baŞlayacaĞim.bnden 1 yaŞ bÜyÜk arkadaŞlarimin sÖledİklerİne staj yerİ seÇİmİ yapicam.İnŞ İİ bİ yerde staj yaparim.bÜtÜn İŞİ stajerlere yÜkleyen ÖĞretmenler bazilari hİÇ dÜŞÜnmÜyo Ünİversİte sinavi na nasil hazirlanacaklar dİye .

benım su anda ılk yılım ogretmenlıkte yenı mezunum. arkadaslar demis kı ablaların yapacagı ısı bız yapıyoruz ınanın cogu zaman bız de yapıyoruz kesınlıkle stajyerlerın kullanılma tarftarı degılım herkes gorevını yapsın. bız gozleme gıttıgımız donemlerde bıle uygulama yaptık. uygulamaya gıttık en zor etkınlıkler ıcın bızı bekledıler. karsında kım olursa olsun saygı duymak lazım.

sema seni çok iyi anlıyorum tek söyleyeceğim bu

Bence yapmali ÇÜnkÜ bÜtÜn ÖĞretmenler farkinda olmadan stajerlerİ cok yoruolar (2okul deİŞtİrdİm)ewet ÖĞrenİoruz ama staj dersİm 5 ken dİĞer derslerİm 2-3 ÇÜnkÜ yaziliya calismaya firsatim bİle olmuoo ayrica tÜm gÜn olmasida kÖttÜÜÜ eskİden yarim gÜn baska stajer yarim gÜn baskaymis canimiz cikio Ünİv de cocuk gelİŞİmİnİ secmeyİ dÜŞÜnmÜorum o kadar nefret ettİmmm:(:(

ben bu konuya okadar içerledim ki yazıyı görür görmez hemen içimi dökmek geldi.. staja gittiğim ilk hafta sen bu mesleği yapmayı düşünüyormusun sorusuyla karşılaştım hemde tüm öğretmenler bu soruyu yöneltti.. ya yapmasam burda ne işim var.. erkekleri neden hala kabullenemedi bu meslek.. staj hayatım zahir zemberek her hafta tartışıyoruz öğretmenimle.. hiç bi etkinliğimi doğru düzgün uygulayamıyorum.. ilk üç haftada çocukların hakimiyetini kaybettim sınıf öğretmeni sayesinde.. 4 yıl eğitim alıyorumm staja gidiyorum.. 4 yıllık eğitimimi hiçe sayan uygulamalarla karşılaşıyorum .. bunu okulama bildiriyorum hiç oralı bile olmuyorlar.. çocukların bile piskolojisi bozulmuş.. etkinliği güzel yapalım sergide ailelerimiz beğensin diyorçocuklar. sanki çocuklar için değilde sergi düzenlemek için eğitim veriyoruz...bu ne bohem hayat yaa..etinliklerin çoğunu ben tamamlıyorum çoçuklar kesme yapıştırma kazanımından başka hiç bişey kazanmıyor desem yeridir.. madem erkeklerin bu mesleği yapamayacağını düşünüyorsuuz almayım kardeşim bu bölüme erkek... yada insanların statüsüne saygı duymak zorunda bırakmayın bizi.. tecrübeyle .. teknik bilgiyle iyi öğretmen olma arasında hiç bir bağlantı yok...(kısmen abartıyorum ama öyle).. çocukları dinleme sabrına bile erişememiş insanlar bu mesleği erkeklerden daha iyi yapıyor anlamına mı geliyor yani... sınıf öğretmeninin mi stajere ihtiyacı var yoksa stajerin mi sınıf öğretmenine ihtiyacı var.. sabahlara kadar ben çocukların yapması gereken kartonları kesmek zorunda değilim ki.. çocuklar bişiy kazanmadıktan sonra benim kesip biçmem ne ifade ediyor.. böyle insanlara inat bu mesleğe daha çok bağlanıyorum .. üzlmeyin çocuklar geliyorum sizi bu zülmden kurtarıp size sevmeyi, saygı duymayı, hayatın anlamını öğreteceğim.:) size her gün başarıyı ve başarısızlı tattıracağım.. mutlu olmak , insanları mutlu etmek olacak hayatınız anlamı.. vizdanınız en yakın dostunuz olacak.. yeni bir bilgi öğrenmeden geçirdiğiniz hergünü ıstırapla anacaksınız.. aç bir kurt gibi bilgiye ve yeniliklere saldıracaksınız... istediğiniz an dünyanın merkezine geçip, istediğiniz an basit bir insan olabileceksiniz.. siz şimdiden öpüyorum:D:D:D:D:D

ben bu konuya okadar içerledim ki yazıyı görür görmez hemen içimi dökmek geldi.. staja gittiğim ilk hafta sen bu mesleği yapmayı düşünüyormusun sorusuyla karşılaştım hemde tüm öğretmenler bu soruyu yöneltti.. ya yapmasam burda ne işim var.. erkekleri neden hala kabullenemedi bu meslek.. staj hayatım zahir zemberek her hafta tartışıyoruz öğretmenimle.. hiç bi etkinliğimi doğru düzgün uygulayamıyorum.. ilk üç haftada çocukların hakimiyetini kaybettim sınıf öğretmeni sayesinde.. 4 yıl eğitim alıyorumm staja gidiyorum.. 4 yıllık eğitimimi hiçe sayan uygulamalarla karşılaşıyorum .. bunu okulama bildiriyorum hiç oralı bile olmuyorlar.. çocukların bile piskolojisi bozulmuş.. etkinliği güzel yapalım sergide ailelerimiz beğensin diyorçocuklar. sanki çocuklar için değilde sergi düzenlemek için eğitim veriyoruz...bu ne bohem hayat yaa..etinliklerin çoğunu ben tamamlıyorum çoçuklar kesme yapıştırma kazanımından başka hiç bişey kazanmıyor desem yeridir.. madem erkeklerin bu mesleği yapamayacağını düşünüyorsuuz almayım kardeşim bu bölüme erkek... yada insanların statüsüne saygı duymak zorunda bırakmayın bizi.. tecrübeyle .. teknik bilgiyle iyi öğretmen olma arasında hiç bir bağlantı yok...(kısmen abartıyorum ama öyle).. çocukları dinleme sabrına bile erişememiş insanlar bu mesleği erkeklerden daha iyi yapıyor anlamına mı geliyor yani... sınıf öğretmeninin mi stajere ihtiyacı var yoksa stajerin mi sınıf öğretmenine ihtiyacı var.. sabahlara kadar ben çocukların yapması gereken kartonları kesmek zorunda değilim ki.. çocuklar bişiy kazanmadıktan sonra benim kesip biçmem ne ifade ediyor.. böyle insanlara inat bu mesleğe daha çok bağlanıyorum .. üzlmeyin çocuklar geliyorum sizi bu zülmden kurtarıp size sevmeyi, saygı duymayı, hayatın anlamını öğreteceğim.:) size her gün başarıyı ve başarısızlı tattıracağım.. mutlu olmak , insanları mutlu etmek olacak hayatınız anlamı.. vizdanınız en yakın dostunuz olacak.. yeni bir bilgi öğrenmeden geçirdiğiniz hergünü ıstırapla anacaksınız.. aç bir kurt gibi bilgiye ve yeniliklere saldıracaksınız... istediğiniz an dünyanın merkezine geçip, istediğiniz an basit bir insan olabileceksiniz.. siz şimdiden öpüyorum:D:D:D:D:D
arkadaşım sen aşmışsın durumu maşallah bu hırsla gidersen yetiştirdiğin öğrenciler çok iyi yerlere gelir.bence sen bu yolda çok iyi ilerliyorsun bu şekilde devam et başarılarının devamını dilerim.

bende staj zamnında cokk zorluklar cektımm okul tuvaletınde kac kez agladıgımı bılıyorumm ama suan dıyorumkı ııyıı ogretmenım o sınıfı bana bırakmıs benı zorlamıss ııyı benen ıstenenden daha fazlasını ıstemıss suan faalıyet sıkıntım yok kendmden fazlasını vermeye calısıyorum buda taktır edılemme sebeb oluyoo ııkı bole bı satj donemı gecırmısımm

staja ilk bşldğm zmn ndn ben bu mesleği seçtm dye dşndm ama insan bir süre snra alışıyo

Arkadaşlar çoğu konuda haklısınız. Bu mesleğe yeni atılıyorsunuz.
Bende staj yaparken böyle düşünüyordum ama emin olun ki öğretmen olunca daha iyi anlıcaksınız bir çok şeyi..
Benimde stajerlerim var ve çoğuyla yakından ilgilenirim.
Bazıları sitemizde hatta.
Bu yıl ki Stajerlerimden çok mutluyum çok başarılılar ve her şeyi kapmaya çalışıyorlar.
Ama bazıları oluyor ki hiç bişey bilmiyor boş boş gelip gidiyor.
Stajer çok çalıştırılmaz stajer çok çalışır.
Başarmak için çalışmak zorunda
Şuan ki stjerlerim acaba ne öğrenebilirim, ne kapabilirim diye dört dönüyorlar.
Ama bazıları siz söylemeden bişey yapmaz, bir etkinliği yaptırırken zevksiz yaptırır.
O zamanda ya çok çalıştırıyorlar olur.
Bazı kişiler sırf not için gelir bazıları bu mesleği öğrenmek için gelir.
Stajerim bile bilir notu hak eden alır.
Kendi isteği ile emek harcayan kişi bu mesleği öğrenir...
Belki yanlış gelecektir ama bir kişiye açık açık söyledim bu mesleği sakın sen yapma dedim.
Çünkü öğle kişiler geliyor ki.
Emin olun ki öğretmen olunca anlıcaksınız.
Ben sizleri tanımasamda güveniyorum eminim çok başarılı öğretmenler olacaksınız...
Hepinize başarılar...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri