Stajer öğretmenlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aykaram
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:42
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Aykaram
Başvurduğum kurumlar ders saati ücretiyle sözleşme imzalamak istiyor. Stajer öğretmen olarak başlatmak istemiyorlar ;eğer bu şekilde başlarsam ücretin düşük olacağı söyleniyor. İkisi arasındaki fark nedir ? Ders saati ücretine göre başlarsam diğer öğretmenlerle aynı imza yetkisine sahip olacağım söylendi. Ben temel eğitimden geçtikten sonra en az iki aylık bir süreçten sonra 20 saate imza atabileceğimizi biliyorum ama ders saat ücretine tabi olursam 40 saate imza atabileceğimi söylediler. Ben şimdiye kadar stajer öğretmen olarak başlamak için ısrar ediyordum ama şimdi kafam karıştı. Zaten stajerliği bitirince de en fazla 40 saate imza atmıyormuyuz.
Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim , hangi şekilde başlamak benim için daha doğru olur. Stajerliğimi tamamlamış olmanın bana getirisi nedir onu bilmek istiyorum.

40 saate şu an imza atarsan stajerliğin başlamamış demektir.
Stajerliğin baslarsa eğer ancak stajerligin kalktıktan sonra 40 saate atabilirsin.
Lakin stajer olup 20 saate imza atmıs olsan bile kurum sana yine stajerliğin kalkmıs gibi 40 saat ders verecektir.

çalıştığın kurumun imzalarını karşılayacak öğretmene ıhtıyacı vardır ondan dıyordur stajyerlık öyle bır süreçkı kurum açıcından bakarsan hep zararda olcak bu yüzden az para vercek bence kabul et az parayı ama kaldırttır stajyerlığını dığer türlü ders saatlı yıllarca çalışsanda mıllı eğitimin gözünde sofırsın ve bır hak ıddıa edemezsın temel hazırlayıcı eğitim boyunca ımza yetkın yok sonrakı kalan zamanda sözleşmen bıtene kadar 20 saate imza atacaksın

merhabalar, (stajyerlikle ilgili başka bir sorum var)
benim çalıştığım kurumda sözleşmem 1,5 ay sonra bitiyor. sözleşmede de 1 ay önceden yazılı olarak haber verilmemesi durumunda sözleşme kendiliğinden yenilenmiş sayılır diye bir madde var.
ben 1 hafta sonra okula ayrılmam ile ilgili bir dilekçe vermeyi düşünüyorum,bu durum benim stajyerliğimi etkiler mi?

Stajerliğiniz hangi aşamada tam anlayamadım.
1 ay önce haber vermeniz gerekli.Öncelikle nazikçe konusun sorun çıkartıyorlarsa noterden istifanızı gönderin(sanırım 69 ytl)
1ay boyunca kurum size günde 3 saat iş aramanız için izin vermek zorunda.
Yok bu hakkı kullanmassanız 15 günde çıkabilirsiniz.Yinede iş kanunun ilgili maddelerinin güncel hallerini okumanızı öneririm.

DÜZELTME

çalıştığım kurumda bir buçuk AY sonra 1 yıllık çalışma sürem bitiyor.
temel ve hazırlayıcı eğitimlerim aralık 2007de bitmişti.
uygulama eğitimi bazı aksaklıklardan dolayı 3 temmuzde sona erdi.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

uygulamalı eğitim bıtme tarıhı mutlaka sözleşme bıtım tarıhıdır sözleşmenız bıttığınde ise yenıden imzalayamayabılırsınız bu sızın ısteğınıze bağlıdır şunu özellıkle belırtmelıyım ki eğerkı stajyerlığınız kalktı dıye bır evrak yoksa elınızde sakın ıstıfa dılekçenızı vermeyın mümkün değil kaldırmazlar böyle bır yetkılerı de var yanı bır bahane gösterırler öncelıkle iş kanununundaki hangı maddeler uygulanıyorkı bunlar uygulansın hiçbir kurum günde 3 saat iş aramanıza izin verır şahsen ben vermem o saatlerde benım kurumumda olması lazım çünkü.diğer zamanlarda halletsın işlerını dımı.sözleşmenızde ne yazıyorsa onu yapın önemlı değil öncelıkle evrağın elınıze gecmesıni sağlayın sonra istifanızı verın çıkarsınız önemlı değil gerısı

ek12
3 değil 2 saatten az olamaz şeklinde olacak ama sen önce uygun bir dille görüş bunlar son çare:

MADDE 27. - Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.

İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.

İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.

ama bu işçiyi sözleşmesınden fazla çalıştırırsanız personel bır ay önceden haber vermış ve sizde kayda gırmışsınız yerıne bırını bulmuşsunuz personel günü geldımı çıkar bu bır ay içindede iş aramak zorunda değil ozaman işini bulup dilekçesını verseydı mıllı eğitim bıle bıraz önce sordum onlar bıle dıyorkı sözleşmesı bıttığı halde çalışıyorsa bunlar uygulanır

İş kanunu oyle diyor hocam sonuçta hiç bunlara gerek kalmadan müdür ile karsılıklı oturup karsılıklı saygı içinde konusmak ve anlaşmak en mantıklısı

buket83;

ben önümüzdeki hafta dilekçe ile bildirmeyi düşünüyordum,şimdi kafam karıştı:s

başka bir devlet okulunun anasınıfında uygulama eğitimi gösterdiler(20saat anasınıfında,20saat kendi okulumda görünüyordum) ,3temmuzda bizim kurumun müdürü ile birlikte notlarımızı verdiler(milli eğitime teslim edilmiştir umarım).

Şimdi siz geriye gelecek stajyerlikle ilgili onayı mı bekle diyorsunuz?ne kadar sürer bu evrağın gelmesi acaba?

sözleşmedeki maddeye uygun bir ay önceden haber vermemem sorun yaratır mı bilmiyorum (yeni bir iş aramayacağım,zaten ist'ten taşınacağım).

mıllı eğitime gıdın ve burdan taşıncam için stajyerlık kağıdımın kurumuma gönderılmesını ıstıyorum dıyın gercı mem de evrağınızın olmsı demek sızın işlerınızın bıtmış olması demek gönül rahatlığıyla ıstıfanızı verın hocama ma evrağınızı almadan gıtmeyın kolaygelsın

evet selçuk hocam en mantıklısı ıkı tarafında kırılmadan karşılıklı oturup konuşup ayrılması sankı bir aşkın bıtırılmesı gıbı anlattım ama yanı sevgı saygı işte iki tarafta iş ve personel bulur nasıl olsa ama yıne de ortamı germeden anlayışla ayrılmak en mantıklısı

merhabalar
ben istifamı önce kurumla konuşup,sonra da (1 ay önceden) noter onaylı dilekçe ile bu durumu resmi olarak kurum sahibine bildirdim, 25 gün kadar sonra 1 yıllık sözleşmem bitiyor.
kurum sahibi de bu çıkış konusunda garip davranmaya başladı,tarihinde anlaşmamıza rağmen şimdi yakın bir zamanda çıkmamla ilgili bir kaç konu geçti.
böyle birşeyi yapabilir mi?
benim bu konuda sözleşme bitene dek durmam için bir hakkım yok mu?stajyerliğim var,ilçe mem staj ile ilgili evrağı İl'e göndermiş,henüz ne zaman geri geleceği belli değil,ama 1 aya kadar geliyormuş sanırım.

bu konuda bilgisi olan yok mu???????????

hocam kurumunuz stajyerlığınızı kaldırmayacak demek bu garıp davranıp gününden önce çıkartcam dıyorsa öncelıkle yapmanız gereken su neden noterden gönderdınızki keşke evrağınızı alıp sonra dılekçeyı verseydınız yanı empatı kurun personelınız durduk yere noterden gönderıyor o en son iştir ama madem olmuş böyle birşey kesınlıkle çıkışınızı kabul etmeyın mem le aranızı iyi tutun sızın hakkınızda dılekçe yazmalarına ızın vermeyın büyük ıhtımalle sızın evrak işinizi uztaıp sızı tehdıt edecekler kaldırmıyoruz dıye bence bıraz daha uyanık olmak lazım........

Ona bir zararı yok sonuçta,ben konuştuğum gün dilekçemi almadılar(cuma konuştuk),pzt hallederiz o gun getirirsin dilekçeyi gibi bir konu geçti,ertelediler,haber vermem için son gün de pzt idi.Ben de çıkış tarihimin net olmasını istedim,sürekli kurumdakilerin peşinde bu konuda koşmak zor olacaktı.
pzt günü de okulda hiç kimse dilekçeyi bilmesine rağmen ilgilenmedi:)
Benim onlara karşı kötü bir niyetim yok,işimi de hep en iyi şekilde yaptım,her kurala da uyuyorum.
yani sözleşmenin hiçbir geçerliliği yok mu o çıkarmaya çalışırsa benim yapabileceğim başka birşey yok mu?bu arada hala onlara karşı kötü ya da ters davranmıyorum.
mem den gidip mi takip edeyim,ne yapmalıyım?

Benden habersiz herhangi birşey yapabilirler mi sizce bu konuda?

yaparlar tabıkı memden onaylatıp sıze öyle hbr verebılırler ya da memın sıze hbr vermesını bıle ısteyebılırler ama en ii traf sızın 25 gününüz kalmış zaten mem de yapsa daha önce sonuçlanmaz sözleşmenız bıttığınde çıkmış olursunuz sız sadece stajyerlığınız için uğraşın kaldırılmasını sağlayın dava açarım dıtyın bütün eğitimlerınız bıtmıştır bence haklarınızı bıldığınızı gösterın mutlaka bişey olursa yıne burdayım ben kolay gelsın

Teşekkür ederim,biraz içim rahatladı.
Umarım onlar bana başka sorunlar çıkarmadan bu ay biter=)
İyi günler
İyi çalışmalar...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri