Sormak İstedikleriniz

Aslında tamamen yasaklanmadı. Bakıcı ablanın ders esnasında çocuklarla kalması yasaklandı. O da ders esnasında çocuklara yanlış yönergeler verebileceği açısından. Yoksa temizlik ve diğer işler için alınabiliyor. Bence bu çok normal o bu konuda eğitimsiz olduğu için çocuklara zararlı olabilir.

Sayın hocam,

Ben Ankara'da bir ilköğretim okulunda anasınıfı öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Sınıf mevcudum 20'si erkek, 10'u kız olmak üzere 30 kişi. Sınıfım da çok küçük. Yönetmeliğe göre; "sınıf mevcudunun 20 olması esas, eğer kapasite el veriyorsa 25 kişi de olabiliyor" deniyor. Oyun alanı maalesef hiç kalmıyor. Okul öncesi eğitimde de oyun merkezli öğrenme esas olduğu için öğrencilerime maalesef verimli olamıyorum. Ayrıca sağlık açısından da elverişli olmadığını düşünüyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Ne yapabilirim? SAYGILARIMLA

çok teşekkür ederim hocam.

Merhaba hocam,
Ben M.E.B. bağlı özel bir anaokulda sözleşmeli olarak çalışıyorum. Bir yıl sonunda adaylığım kalkıcak.
Benim sorum, bir sene sonunda adaylığım kalktığında bana bir belge verilecekmi?
Okul müdürüm bana bir belge verilmiyeceğini sadece çalışmakta olduğum okula gönderilecek olan "adaylığı kalkmıştır" yazısının fotokopisini alabileceğimi söyledi.
Bu ne kadar doğrudur? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

4 yıllık okulöncesi öğretmenliğini bitirenler özel bir kreşte müdür olarak çalışabilir mi.Sorumlulukları fazla mıdır ve o zaman stajerliğin kalkar mı?:36_3_12:

mrhb hocam
sınıf defteri doldurmak zorundamıyız?
öğretmen çalışma saatleri devam takip defteri yada çizelgede isim yazıp imzalamak yeterli mi?

mrb hocam ben sabah 8.30-14.30 saatleri arasında hiç ara vermeden çalışıyorum okulum taşımalı geldiği için diğer okulardaki gibi 13.30 da bırakamıyorum. bu yıl müdürümüz okul genelinde 1 saat daha fazladan yapılması gerektiğini seviye belirleme sınavına hazırlanması için karar aldı bu durumda bende 1 saat daha fazla çalışmış olacağım hem ücretimi almayacağım hemde bana daha yorucu bir tempo olacak ben tenefüs yapmadığım için kabul etmemeyi düşünüyorum aksine müdürümün beni sınıftan çıkarmamasından dolayı tepkili olduğum için o bi satte gitmeyi düşünüyorum. çocukların başına o bi saaattte bi şey gelse bende olmadığıma göre sorumlu kim olur birde benim bu olayı kabul etmeme gibi bi hakkım var mı?n yani saat dolunca evime gidebilir miyim?

bende.8.30 15:00 arası
yani mecbur köyden geliolar.

sayın hocam ben usta öğretici olarak çalışmaktayım.Giriş çıkış saatleri hakkında bilgi alabilirmiyim.Sabahçı öğretmenimiz kadrolu ve 7.30 12.00 arası çalışıyor.Ben 12.30 17.30 arası çalışıyorum 6 saat üzerinden maaş alıyorum .Giriş çıkış saatlerimiz nasıl olmalı.Tesekkürler

merhaba hocam ben okul öncesi öğretmeniyim 2. yılım ilköğretimde çalışıyorum ve kız meslek lisesinde çalışmak istiyorum mümkün mü?son değişiklikler ne durum da?

anaokullarında müdür olmak için ne gibi şartlar aranıyor? beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Selçuk Bey, birkaç gün önce anaokullarında müdür olmakla ilgili bir soru sormuştum. ama cevabına ulaşamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar bir konuda bilgi alacaktım usta öğreticilik seminerine il dışından başvurulabiliyor mu veya da semineri bitirip daha sonra o aldığın sınav belgesiyle oturduğun ilin dışındaki her ilin usta öğreticilik alımlarına başvurulabilir mi.teşekkürler

slm sayın hocam sormak istediğim bir okul öncesi eğitim veren kurum ve kuruluşlarda olması gereken özellikler nelerdir?(iç idare,görünüm,çevre düzeni,konumu ...vs)

benim sorum anasınıfında dergi alınmamasına dair yönetmelikde herhangi birşey yok fakat bize gelen müfettiş bey almayacaksınız diyor idaremizde alacaksınız fotokopi çekmeyiz diyor sizce napmalıyım

merhaba ben dokuz eylül üniversitesi okul öncesi öğretemenliği mezunuyum ve ilköğretim okulunda anasınıfında sözleşmeli olarak çalışmaktayım.bulunduğum ilçede kızmeslek lisesisinde çalışmak istiyorum.alan değişikliği yapıp liseye geçebilir miyim ya da lisede çalışabilmek işin seminer, kurs ,hizmet içi eğitim vs neler gereklidir.bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

ben kastamonu da anasınıfı ööğretmeniyim. bildiğim kadarıyla yönetmeliğimizde 10 çocuğun üzerinde kayıt olursa anasınıfı açılır. benim görev yaptığım ilçede ise 10 un altında bulunan anasınıfı var. benim öğrenci sayım ise 6. sınıfı 3 olan da var ilçemizde. öğrenci sayım az olduğu için kaymakamlıktan veya milli eğitimden herhangi bir yardımda alamıyorum . bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

selam.ben 8 yıldır bu mesleğe gönül veren anasınıfı öğretmeniyim.okul öncesi eğitimde .öğrenci dosyası (sarı dosya)tutulaması şart mı.bu konuda bir netlik göremiyoruz.bilgilendirirseniz sevinirim.

bir diğer sorum bilindiği üzere okul öncesi yönetmeliği değişti.bu yönetmelik 08.09.2007 sayılı olup..bizi haberdar etmeleri 25-09-2008 tarihinde oldu.yani okul başladıktan 3 hafta..ben sınıf defteri tutmaya başlamıştım fakat bu yönetmelikte ..okul öncesi eğitimi öğretmeni devam takif formu yer alıyor..peki sınıf defterimizi yanımızda bulundurmalıyız?teşekkürler..

Özel bir kreşte tatil nedeniyle kaydını sildiğimiz bir öğrenci 1 hafta sonra tekrar kayıt isterse eski kayıtta kullanılan sağlık raporunu 2. kayıtta kullanabilirmiyiz.çocuk sağlık raporları 6 ayda bir yenilenecek mi?

mrb hocam ben usta öğretici olarak göerev yapıyorum benimle birlikte usta öğretici olan diğer öğretmen arkadaşım istifa etti ve idare yeni öğretmen gelene kadar bütün öğrencilere benim sınıfıma aldılar benin böyle bir zorunluluğum var mı hcm cevaplarsanız seviniri

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri