Sormak İstedikleriniz

Merhaba, 1 yıl ücretsiz izin aldım. Eşimin yurtdışı görevi nedeniyle almıştım. Milli Eğitim Müdürlüğü özlük işleri'ne "1 senelik ücretsiz izin bitmeden, İstediğim zaman izni bozdurup işe başlayabilir miyim?" diye sorduğumda başlayabileceğimi söylemişlerdi.Geçenlerde tekrar özlük işlerine temmuz ayında dilekçe verip başlamayı düşünüyordum diye söylediğimde, tatil dönemi olduğu için valilik kabul etmeyebilir dediler. Kesin kabul edilmez mi diye sorduğumda, kesin değil kabul edilebilir de edilmeyebilir de dediler. İstediğim zaman göreve başlayabiliyorsam valilik nasıl kabul etmez?Böyle bir yetkisi varmıdır idarenin?Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşşekkürler..

Hocam ben ilk.öğr okulu bünyesinde,sabah08:30-13:30arası ayrı ayrı iki sınıf,iki ayrı öğretmen olarak aynı saatlerde eğitim veriyorduk.Şimdi ilçe müd.'lüğünden gelen bir yazı ile tüm ilçe ve köy anasınıfları08:30-08:40 (öğle yemeği molası)ardından13:30da tekrar giriş ve15:30 da çıkış olarak değiştirilmeye çalışılıyoruz.Velilerimiz isyanda,okul müdürümüz kararsız,ilçe ve köydeki çoğu öğretmen isyanlarda.SözdeO.Ö.G.Müd'lüğü bir genelge yayınlamış,bu genelge bize 27 Mart 2008 tarihinde geldi.Bu tarih itibariyle yayınlanan ders giriş çıkışlarıyla ilgili ben bir yönetmelik bulamadım.Elimde dergimizin 2008 ocak baskılı yayını var.Orada da (Anasınıflarında ikili eğitim yapılması esastır.Ancak,normal eğitim yapılan ve ikinci grup oluşturacak sayıda çocuk bulunmayan okullarda okulun öğretim şekline uygun olarak da eğitim YAPILABİLİR)ibaresi yer alıyor.Bizim zaten iki şubemiz var.Benim26,zümremin16 öğrencisi var.Böyle keyfi bir uygulamaya ilçe M.E.Müd'lüğünün yetkisi varmı?Ayrıca taşıma merkezli bir okuluz.Taşıma olmayan okullarda aynı değişikliliğe tabi.Ne olur yol gösterin.Velilerim istemiyor.Bizde şaşırmış durumdayız.

merhaba ben özel bir anaokulunda 3 senedir öğretmenlik yapıyorum. yeni sezona okul meb bağlı bir okul olacak aöf 4.sınıf öğrencisiyim usta öğretici belgesine gerek varmı? ayrıca lise mezunu öğretmen arkadaşlarım da var onların durumu ne olur?
meb bağlı özel anaokulunda emekli ilkokul öğretmeni sorumlu müdürlük yapabilir mi? şimdidn teşekkürler

İyi çalışmalar. Ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Konu şu: benim 5 yaşında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir anaokuluna devam eden çocuğum var. Sınıflarında 18 çocuk eğitim görüyor. Sınıfta kadrolu bir öğretmen mevcut ama bu öğretmenin izin, rapor vs. durumlarda okula gelemediğinde okul müdürü öğretmenin olmadığını ve çocuklarımızı okula getirmememiz gerektiğini söylüyor. Acaba öğretmenin olmadığı zamanlarda okul müdürlüğü veya milli eğitim müdürlüğü tarafından bir öğretmen görevlendirmesi yapma zorunluluğu yok mu bunu öğrenmek istiyorum saygılarımla.

Ali YILDIRIM

merhaba hocam

ben özel bir okulda anasınıfı öğretmeni olarak çalışıyorum. bu yıl ilk yılımdı. temel ve hazırlayıcı eğitim sınavlarını oldum. uygulama eğitim sürecindeyim. işe başlama tarihim eylül 10 ancak seneye o okulda devam etmek istemiyorum. yeni gireceğim okul beni 25 ağustos itibariyle istiyor. 25 ağustosta işten çıksam stajım yanar mı ?

bir de istifa dilekçesi çıkmadan 1 ay önceden mi verilir, yoksa bir ay önceden haber edilip 1 ay sonra çıkışla birlikte mi verilir?

bilgilendirirseniz çok sevinirim.

hocam ben bir ilköğretim okulunda çalışıyorum.ikili eğitim yapıyoruz 1 sınıfımız ve malum 2 sınıfımız var. Değişen yönetmelikte anasınıfı öğrenci sayısı 10 dan az 20 den fazla olamaz.Bu sayı tek anasınıflarında ve uygulama sınıflarında 25 e çıkarılabilir diyor.Bizim sınıfımız 25 öğrenciyi alacak kapasitede değil ama idarecimiz alınacak diyor.Tek anasınıfından kasıt 9-3 eğitim yapan anasnıfları mı yoksa bizde bu kapsama giriyor muyuz ne yapabiliriz

merhabalr ben ezgi akıncı ankara üniversite ev ekonomisi yüksekokulu çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.mezun olunca özelde çalışabiliyorum ama ben devlette çalışmak istiyorum.bunun için ne yapmam gerekiyo yada ben devlettte çalışabiliyor muyum???tşk ederim

merhaba hocam okulumuzda yaz anasınıfı acılıyor ve ben daha önce hiç yaz okulunda görev almadım müdür yardımcımız yaz ana sınııfnda farklı yönetmelikler var oku gibi birşeyler söyledi ayrıca günlük ve yılık plan kullanıyoruz değil mi?planları nasıl bulabiliirm yada kendim hazırlayabilirmiyim kırıterleri nelerdir bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

mrb lar öncelikle bu site için çooook teşekür ederim.bu sene okulumda bulunan bütün öğretmenler bu siteden yararlanıyorlar.

ben 2005 yılı aralık ayında kurucu müdür olarak göreve başladım sonra 2006 yılında görev yazım değiştirildi ve her 6 ayda bir yenilenerek müdür vekilliği yapıyorum.öncelikle ben müfettiş olmak istiyorum tam olarak şartlar nelerdir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

slm 13.07.2007 özel sebeplerimden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. ancak şimdi göreve dönmek istiyorum. nasıl ve ne zaman müracaat edebilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

Sayin Hocam
Stajerligimi Kaldirmak Icin Nelr Yapmaliyim....
Tesekkurler

merhaba çalıştığım ilköğretim okulu 9-3 yani tüm gün ben anasınıfı öğretmeni olarak 9-2(aralıksız) çalışmaktayım fakat müdürüm bana busene nöbet görevi vermek istemektedir bu yaptığı doğrumu doğruysada nasıl nöbet yapabilirim ki
birde sabahçı veya öğlenci olsam bana yine nöbet verebilirmi
beni aydınlatırsanız sevinirim

ben bişey öğrenmek istiyorum erkek arkadaşım deu okul öncesi öğretmenliğini kazandı fakat erkeklere göre değil çok bırakan var filan die dolduranlar olmuş merak ediyorum geçekten bi erkeğin bu bölümü okuması zor mu gitmemeyi bile düşünüyo biri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim. kızların ağırlıkta olduğunu biliyorum ama erkek sorun olcak kadar az mı? şimdiden teşekkürler.

benim de bi sorum olacak hocam kadrosuz usta öğreticilerin yıl sonu değerlendirme formunun sonucuna nerden ulaşabilirim

ne kadar maaş aldıkları hakkında bilgi verebilirmisiniz?ortalama devlet okulunda calısanlar

hocam mrb ya şu okulda ilk günle ilgili beni biraz bilgilendirebilirmisiniz yeni mezun oldum ve yarın atamalar belli olcak pek de tecrübem yok diyebilirim acemiliğimi işallah fazla zorlanmadan halledebilirim:)

ilk atama ile atanan stajer öğretmen hiç istemese bile müdür yetkili olarak görev verilir mi? nolur yardım edin......... eğer görev verilirse itiraz içinn ne yapmak gerekir

merhaba ben müfettiş olmak için eğitim yönetimi ve denetimi yüksek lisansı yeterli midir? yoksa belli bir sene çalışmak mı gerekiyor? teşekkür ederim

hocam anasınıflarda bakıcı abla neden yasaklandı,tüm öğretmenler bu konuda şikayetçi,bizim tuvaletlerimiz sınıfın dışında,biz çocukları tuvalete götürdüğümüzde diğer çocuklar sınıfta tek başlarına kalıyorlar ve birbirlerine zarar verebiliyorlar.velilerde bu konuda şikayetçiler,çocuklarının başlarına birşey gelsin istemiyorlar,bir de sınıfın temizliğini yapması için sınıf ablasına ihtiyacımız var ,bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum,bilmeden bir kusur ettiysem affedin

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri