sonbahar konusunda hikaye arıyorum

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Ayşegül Özdemir
sonbahar konusunda elinde hikaye örneği olan var mı ? acil yardımınızı bekliyorum

ilgili bölüme baktınız mıııııı

hocam bulamadım orada

SONBAHARDA KAYISI AĞACI
Selin,bir sabah pencereden baktığında bahçedeki ağacın yapraklarının sarardığını,bazılarının da döküldüğünü fark etti.Hemen annesine seslendi:
-Anne,kayısı ağacımızın yaprakları sararmış.Herhalde susuz kaldı.Ben şimdi onu sularım.
Annesi Selin'in yanına gelerek:
-Hayır Selinciğim kayısı ağacını ben suladım,ağacın yaprakları susuzluktan dökülmüyor.
Selin:
-Peki ama neden dökülüyor?
Annesi:
-Sonbahar mevsiminde ağaçların yaprakları sararır,dökülür.Soğuk havaya dayanamazlar.Bu,yakında kış geleceğenin işaretidir.
Selin:
-Ama kayısı ağacının yanında duran çam ağacı,yemyeşil.
Annesi:
Evet,haklısın Selin.Çam ağaçları kış mevsiminde bile yeşil kalmayı başaran ağaçlardır.Çam ağaçları daha güçlüdür.
Selin:
Peki;ama kayısı ağacı bundan sonra yapraksız mı kalacak?
Annesi:
-Hayır,Selinciğim kış mevsimi geçene kadar.Daha sonra,İlkbahar mevsimi gelecek kayısı ağacı yeniden yeşillenecek.Ağacın dalları yaprak ve çiçeklerle dolacak.
Selin:
Yaşasın!bize kayısı da verecek mi?
-Evet,tabi verecek.Hem sağolsun kayısı ağacı bizi kış mevsiminde de besliyor.Geçen gün topladığımız,kayısılardan reçel yaptım.
Selin:
Teşekkür ederiz kayısı ağacı.Seni çok seviyorum,dedi.
Rüzgarın etkisiyle kayısı ağacı,öne doğru eğildi.Sanki selam veriyordu,Selin'e.Artık havalar da yaz mevsimindeki kadar sıcak değildi.İleriki günlerde kayısı ağacının yapraklarının hepsi döküldü.
Bacada yuva yapan leylek,arkadaşları ile sıcak ülkelere göç etti.Annem yazlık giysileri kaldırıp,kışlık giysileri çıkardı.Babam baca ve ısınma sistemini kontrol ettirdi.Artık kışa hazırız.Ya siz?
''Siz kışa hazır mısınız?''

ALINTIDIR.

Ayrıca konunuzu uygun bölüme taşıdım,bilginize.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri