Erkek öğretmenleri anasınıfına veriyorlar diye biliyorum. Bildiğim doğruysa ya da 4 yaşın üstü bir sınıfta öğretmen olursam kesinlikle sınıfımda bir yardımcı istemem. Fakat çocukların yaşları ufalınca bazı çocuklar kendi başlarına tuvalet ihtiyaçlarını gideremeyecekleri , ve ben onlarla ilgilenirsem sınıf boş kalacağı için yardımcı gerekli olacaktır. Ancak bu durumda dahi bir yardımcım olacaksa sadece yemek ve tuvalet yardımı için olacaktır. Sınıfta öğretmen ben olacağıma göre MEB'in ve Üniversitelerin gönderdiği stajyerlerden başka sınıfıma kimseyi almam..
Mustafa bey sınıfınız 5-6 yaş olsada yardımcıya ihtiyacınız olacak.
Benim sınıfım 5-6 yaş (2 tanede 4 yaşında öğrencim var) gelince serbest oyun oynuyorlar (geldiklerinde yardımcım üzerlerini alıyor. Portmantoya asıyor)
Etkinlik yapıldığında yerler pisleniyor yardımcım sonra yerleri süpürüyor.
Kahvaltı ediyorlar yerlere kırıntı dökülüyor yardımcımyine yerleri süpürüyor.
Öğrencilerimden birinin tuvaleti geldiği zaman tuvalete götürüyor( çocukların tuvaleti sınıf dışarısıda) Ayrıca çocukların tuvaleetini temizliyor.
Akşam evlere gidileceğinde çocukları hazırlıyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Geçen izin aldı. Kahvaltı yaptırdım içeriye geçip Türkçe dil etkinliğine başlamam lazım ama yerlere kırıntı dökmüşler ee birazdandan orada okuma yazma etkinliği yapacağım. Hemen hızlı hızlı süpürdüm. Malüm çocuklar da o arada içeriyi birbirine katmışlar
( sınıfım iki bölümlü)
Valla bence her okulöncesi eğitim sınıfına bi yardımcı lazım.