Sınıf toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tubim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@tubim
sınıfı muzık esliğinde topluyoruz muzık durdugunda herkes duruyor muzık devam edınce sınıf toplanıyor ama bunun yerıne farklı seyler yapmak ıstıyorum onerıbılecegınız varsa beklıyorum sınıf toplamak ıcın baska hangı tur oyunları oynatabılırm

arı oyunu eşliğinde toplatabilirsin

*Haydi karınca olalım çocuklaar...( şarkılı)
*Elektrik süpürgesi olalım bugündeee...( ses taklidi)
*Çalışkan arılar olalııım...( şarkılı)
*Ritmik sayma, geriye sayma...
*Deve deyince masa ve köşeleri düzenleme, cüce deyince yerdeki oyuncak ve çöpleri toplama gibi...
* İsimlerini telaffuz etme taktir etme...
*Köşeleri düzenlemek için ilgi uyandırmak..."şu köşede bu köşede acaba Furkan hangi köşede?"
* Gözleri kapatma, arkasını dönme ve sayma...
*Dikkati çekmek için ışığın açıp kapatılması...
*Duyduğu alkış sayısı kadar çöp veya oyuncak toplama.
*Görev dağılımı yapma...
Aklıma gelenler bunlar şimdilik, kolay gelsin.

• Serbest zaman etkinliği bittiği zaman öğretmen çocukları “sizler gökyüzünde kuyruklu yıldızsınız gökyüzünde geziyor, dolaşıyorsunuz. Yavaş yavaş güneş açıyor, sizinde zamanınız dolmak üzere “diyerek. Sınıf toplanır,

• Daha sonra alış-veriş sepetlerinizi kolunuza takınız ve sınıfı temizleyiniz der.
• Sınıfın orman olduğu ve çocukların hayvanlar olduğu söylenir.(her çocuk istediği havyan olur) oyuncaklarında yiyecek olduğu söylenir.
Öğretmen ormandaki bütün hayvanlar uyandı. Ormana dağılın ve yiyeceklerinizi mağaralara, ağaç kavuklarınıza taşıyın der.
-hepimiz gökyüzündeki yıldızlarız der. Öğretmen birazdan güneş açacak yıldızlar hemen sınıfı toplasın der. Ve sınıf toplanır.
• Sınıfımızın yolcuları uçağa binsin, herkes uçuyor. Aniden bir şey oldu, uçak düşüyor der ve herkes bir köşeyi toplar.
-çocuklara”Bulalım saklanan balonları, şişşrelim onları, toplayalım oyuncakları. Balonum patladı, sınıfımız hemen toplandı.”sözleri ezgili söyleyerek sınıf toplanır.
• Daha sonra palyaço eline bir balon alır. Ben üflediğimde şişiyor, balonun ağzını bıraktığımda sınıfın içinde uçacak der. Öğretmen çocuklara sizlerde bir balonsunuz. Sizi şişiriyorum yavaş yavaş. Balonları bıraktığımda sınıfı toplamaya başlayacaksınız der. Öğretmen balonların ağzını bırakır ve balonlar sınıfı toplar.
• Serbest zaman etkinliği bittiği zaman öğretmen çocukları “sizler bir uçaksınız, sınıfımızda bulunan oyuncaklar sizlerin yolcuları denir ve hadi uçaklar yolcularınızı bindirin de havalanmak için pistten kalkılır. Yolcuları alalım ve havalanmak için sıraya girilir.
• Serbest zaman etkinliği bittiği zaman öğretmen çocukları “sınıfımıza minik bir tırtıl ziyarete gelecekmiş, sınıfımızı düzenleyelim de minik tırtıl engellere takılmadan sınıfımıza ulaşabilsin “denir. Sınıf toplanır,
---bunlar benden sınıf toplama etkinlikleri umarım işine yarar.:congratulationscut4

sınıf iki gruba ayrılır, örneğin maviler ve kırmızılar. hangi grup daha çabuk toplayacak denir ve yarışma başlatılır.kaybeden grup hayvan taklidi yapar. umarım işine yarar

cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın hepsıde harıka fıkırler...

şaşırrdımmmmmmm..neler varmış.ben önceden haber verırım.sure dolunca gorev dağılımı yapıp 20den gerıye rıtmık sayarım.sure yetmeyecek gıbıyse rıtım aksar:)

Slm Ben Tek Çİft Kavramini Verİrken Kizlar Tek Ayak Erkekler Çİft Ayak Ziplayarak Sinifi Toplayalim (arada Bİr Kizlar Çİft Erkekler Tek Dİyerek YÖnergeyİ DeĞİŞtİrerek Verdİm) Dİyerek Sinifi Topladik Çok EĞlencelİydİ. Tavsİye Ederİm.:36_7_8:

*Haydi karınca olalım çocuklaar...( şarkılı)
*Elektrik süpürgesi olalım bugündeee...( ses taklidi)
*Çalışkan arılar olalııım...( şarkılı)
*Ritmik sayma, geriye sayma...
*Deve deyince masa ve köşeleri düzenleme, cüce deyince yerdeki oyuncak ve çöpleri toplama gibi...
* İsimlerini telaffuz etme taktir etme...
*Köşeleri düzenlemek için ilgi uyandırmak..."şu köşede bu köşede acaba Furkan hangi köşede?"
* Gözleri kapatma, arkasını dönme ve sayma...
*Dikkati çekmek için ışığın açıp kapatılması...
*Duyduğu alkış sayısı kadar çöp veya oyuncak toplama.
*Görev dağılımı yapma...
Aklıma gelenler bunlar şimdilik, kolay gelsin.

teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri