Merhabalar...Öğrencilerime uyguladığım ve çok faydasını gördüğüm bir uygulamayı paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Aslında, bunu okulun 2. haftası yaptım ama ancak fırsat oldu : Çocuklara; sınıfın ve okulun kurallarından bahsettim...Tehlikeli olan hareketlerden, bize zarar verebilecek davranışlardan örnekler verdim. Bu sohbetin sonunda, " bu bahsettiğim kurallara uyacağınıza dair bir anlaşmaya ne dersiniz çocuklar?" diye sordum, hepsi de kabul etti tabii
Açık renk bir fon kartonuna kuralları yazdım, en altına da her çocuğun ismini... daha sonra her çocuk, farklı renklerdeki parmak boyalarıyla, kendi isminin üstüne parmak bastı
)
Eminim, bu yöntemin benzerini uygulayan öğretmenlerimiz mutlaka vardır ama bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüm... Gerçekten çok işe yarıyor ( tecrübeyle sabittir) . Kuralları ihlal eden bir çocuk olsa, diğerleri hemen müdahale ediyorlar. " yaptığımız anlaşmaya uymuyorsunnn ! " diye uyarıyorlar arkadaşlarını
Eminim, bu yöntemin benzerini uygulayan öğretmenlerimiz mutlaka vardır ama bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüm... Gerçekten çok işe yarıyor ( tecrübeyle sabittir) . Kuralları ihlal eden bir çocuk olsa, diğerleri hemen müdahale ediyorlar. " yaptığımız anlaşmaya uymuyorsunnn ! " diye uyarıyorlar arkadaşlarını