Sınıf Kuralları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuba TÜRK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:47
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
3
@Tuba TÜRK
Merhabalar...Öğrencilerime uyguladığım ve çok faydasını gördüğüm bir uygulamayı paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Aslında, bunu okulun 2. haftası yaptım ama ancak fırsat oldu : Çocuklara; sınıfın ve okulun kurallarından bahsettim...Tehlikeli olan hareketlerden, bize zarar verebilecek davranışlardan örnekler verdim. Bu sohbetin sonunda, " bu bahsettiğim kurallara uyacağınıza dair bir anlaşmaya ne dersiniz çocuklar?" diye sordum, hepsi de kabul etti tabii :) Açık renk bir fon kartonuna kuralları yazdım, en altına da her çocuğun ismini... daha sonra her çocuk, farklı renklerdeki parmak boyalarıyla, kendi isminin üstüne parmak bastı :))

Eminim, bu yöntemin benzerini uygulayan öğretmenlerimiz mutlaka vardır ama bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüm... Gerçekten çok işe yarıyor ( tecrübeyle sabittir) . Kuralları ihlal eden bir çocuk olsa, diğerleri hemen müdahale ediyorlar. " yaptığımız anlaşmaya uymuyorsunnn ! " diye uyarıyorlar arkadaşlarını :)

Ekli dosyalar

• 100_9102.jpg
    100_9102.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 66
evet hocam ben de her sene buna benzer yaptırırım. önce bu sınıfta neler serbest, neler yapılabilir onları konuşuruz, sonra nelerin yapılamayacağını konuşuruz. sebepleri mutlaka anlatırız. ve aldığımız kurallara sadece çocuklar değil öğretmenin ve yardımcının da kesinlikle uyacağı söylenir... teşekkürler paylaşımınız için

ben teşekkür ederim hocam ilginize...ayrıca,yardımcımız yok ama ben de kurallara uyma konusunda onlarla eşit olduğumu açıkladım tabii...hatta,telefonumu bile onlardan izin isteyip açıyorum :)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri