Merhabalar...Öğrencilerime uyguladığım ve çok faydasını gördüğüm bir uygulamayı paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Aslında, bunu okulun 2. haftası yaptım ama ancak fırsat oldu : Çocuklara; sınıfın ve okulun kurallarından bahsettim...Tehlikeli olan hareketlerden, bize zarar verebilecek davranışlardan örnekler verdim. Bu sohbetin sonunda, " bu bahsettiğim kurallara uyacağınıza dair bir anlaşmaya ne dersiniz çocuklar?" diye sordum, hepsi de kabul etti tabii 🙂 Açık renk bir fon kartonuna kuralları yazdım, en altına da her çocuğun ismini... daha sonra her çocuk, farklı renklerdeki parmak boyalarıyla, kendi isminin üstüne parmak bastı 🙂)
Eminim, bu yöntemin benzerini uygulayan öğretmenlerimiz mutlaka vardır ama bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüm... Gerçekten çok işe yarıyor ( tecrübeyle sabittir) . Kuralları ihlal eden bir çocuk olsa, diğerleri hemen müdahale ediyorlar. " yaptığımız anlaşmaya uymuyorsunnn ! " diye uyarıyorlar arkadaşlarını 🙂
Eminim, bu yöntemin benzerini uygulayan öğretmenlerimiz mutlaka vardır ama bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüm... Gerçekten çok işe yarıyor ( tecrübeyle sabittir) . Kuralları ihlal eden bir çocuk olsa, diğerleri hemen müdahale ediyorlar. " yaptığımız anlaşmaya uymuyorsunnn ! " diye uyarıyorlar arkadaşlarını 🙂
Ekler