sevindirici bir haber olabilir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan redscoll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:22
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@redscoll
Arkadaşım bu haber çok güzel de keşke kadro yerine sözleşmeli alsaydı meb....
çünkü sözleşmeliler de kadroya başvurcak biz ilk defa atanacaklar da başvurucaz olmuyor böyle işte. Biz ilk atanacakların şansı çok düşük oluyor. Bu ek atama sözleşmeliye yarıcak anlıcanız ....
Neyse artık allaha havale eiyorum başka çare yok!!! Kısmet nasip, torpili olan çok yoksa elbette biz de atanırız.

Söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum.Sözleşmeliyim ve ister sözleşmeli alsın ister kadrolu alsın sonuçta bir ek atama yapılıyor.Madem şansızın düştüğünü düşünüyorsunuz bizlerin yüzünden açıp bir kadrolu atama için puan yazdığımız başlığa bakın neredeyse herkes sınırlı yerleri yazacak yani neresi olursa olsun diyenler çok az.Ayrıca herkes her türlü herkesin haklarına saygılı olsun lütfen...

Inş hayırlı haberler almaya devam ederiz arkadaşlar

Amin inşallah bende nere olursa olsun giderim ama sözleşmeli alım olursa belki olur.puanım çok düşük.kadrolu asla olmaaz.şimdiden atanacaklara hayırlı olsun

Söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum.Sözleşmeliyim ve ister sözleşmeli alsın ister kadrolu alsın sonuçta bir ek atama yapılıyor.Madem şansızın düştüğünü düşünüyorsunuz bizlerin yüzünden açıp bir kadrolu atama için puan yazdığımız başlığa bakın neredeyse herkes sınırlı yerleri yazacak yani neresi olursa olsun diyenler çok az.Ayrıca herkes her türlü herkesin haklarına saygılı olsun lütfen...[/QU

katılıyorum size hocam bende sözleşmeliyim dilerim bu kısır döngü son bulur artık. kadrolu alım yapılıyor ardından ek sözleşmeli alım boşluk doldurmak için. ne oluyor 70 bin sözleşmeli sabit kalıyor bu şekilde. kaç kez kandırıldık yok kadro verilecek yok aşamalı olarak sözleşmeli öğretmenlik kalkacak herkes kadrolu olacak yok 5 senelik görevi bitene kadro verilecek bakalım daha ne vaatlerle karşı karşıya kalacağız.

Okul öncesi eğitim zorunlu olacak
27 Nisan 2011 09:00​

YAŞAR ÖZAY
Okul öncesi eğitimi 81 ilde zorunlu hale getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı. Projeye göre 2013'te 5 yaşındaki tüm çocuklar eğitime başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi 81 ile yaymayı hedefliyor. Bakan Nimet Çubukçu, "2013'te okul öncesi eğitimi 81 ile yayacağız. Okul öncesi eğitim, öğrencinin başarısında en önemli etken. Yabancı dil eğitimini de okul öncesinde başlatacağız. Böylece öğrencilerimiz dünya ile yarışır hale gelecek. Bu çalışmayla dünya sıralamasındaki yerimizin en kısa sürede değişeceğine inanıyorum. Öğrencilerimiz PISA sınavlarında rakipleri ile aynı kulvarlarda yarışmıyor. Bu düzenleme ile aynı kulvarda mücadele imkânına kavuşacaklar" dedi.
VELİLER İKNA EDİLECEK
Pilot uygulama kapsamında, 2009- 2010 eğitim-öğretim yılından beri, 57 ilde okul öncesi eğitim zorunlu. Uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla birlikte, diğer illerde de 5 yaş veya 60-72 aylık çocukların tümü okul öncesi eğitime alınacak. Çocuğunu zorunlu eğitime göndermek istemeyen velilere ceza uygulanmayacak. Okul yönetimleri velilere okul öncesi eğitimin yararlarını anlatarak, onları ikna etmeye çalışacak. İlk etapta Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum'da zorunlu eğitime geçilecek.
İLLERE TALİMAT VERİLDİ
Zorunlu eğitim kapsamına alınan illere hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verildi. Buna göre, 25 ilin yöneticileri hazırlık amacıyla şu işlemleri yapacaklar:
5 yaş çocuklarının zorunlu pilot uygulaması kapsamına alındığı basın yoluyla halka duyurulacak.
Alan taraması yapılarak belirlenen öğrencilerin anaokulu-anasınıflarına kayıtlarının yapılması sağlanacak.
Kullanılmayan veya atıl durumdaki kamu binaları belirlenecek.
Derslik ihtiyacının giderilebilmesi için derslik olabilecek idare odaları ve atıl durumdaki derslikler tespit edilip ana sınıflarına dönüştürülecek.

inşallah yüzümüzü güldürürler ...

bu haberi çoook önce okuduğumu hatırlıyorum. Yeni bir haber değil bu bir senedir dönüp duruyor nette..

benim bu haberi paylaştığım günden bir önceki gün yayınlanmıştı.

her şey iyi hoşta yeni alım olmayaçak ki bende atanmak istiyorum

aynı fikirdeyim herşey iyi hoşta sözleşmeli alım olmazsa hiç farketmiycek inşaallah söz.alım olur yaa....

arkadasım atanmayı istiyosan 12 haziranı bekle vede ona göre oy ver ben tv de 2 yıl önce yandas prafösör dinledim devlette kadro kalkacak sözleşmeli olaak butun ögretmenler diye işte sende 12 hazıranda ona göre oy kullan bu düzenden memnunsan bişey demiyorun kimselere ama yapılan haksızlıklar ortada sıralayayımmı kpss sıkandalı ygs polislik sınavı cok var bunlar gibi gerisi bu toplunun düşünecegi şey yapılamk istenen güzel yurdumuzu bölüp parcalamak aslında yazacak cok sey var ama neyse umarırım herkez gereken cevabı 12 hazıranda verir hak yiyenlere karsı

arkadasım atanmayı istiyosan 12 haziranı bekle vede ona göre oy ver ben tv de 2 yıl önce yandas prafösör dinledim devlette kadro kalkacak sözleşmeli olaak butun ögretmenler diye işte sende 12 hazıranda ona göre oy kullan bu düzenden memnunsan bişey demiyorun kimselere ama yapılan haksızlıklar ortada sıralayayımmı kpss sıkandalı ygs polislik sınavı cok var bunlar gibi gerisi bu toplunun düşünecegi şey yapılamk istenen güzel yurdumuzu bölüp parcalamak aslında yazacak cok sey var ama neyse umarırım herkez gereken cevabı 12 hazıranda verir hak yiyenlere karsı

kesinlikle katılıyorum artık şapkayı önümüze alıp düşünmemiz gerek yeter ya.30 bin alınacak dendi sözleşmeliler kadroya gececek tekrar sözleşmeli alım olacakmı o bile belli değil hepsi oyun başka bişey değil.

BRANŞLARDA ÖĞRETMEN AÇIĞI NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu 2011 yılı özür durumuna bağlı Ocak dönemi yer değiştirme kontenjanlarına göre Türkiye genelinde 150634 öğretmen açığı olduğu yayınlanan kontenjan verilerine göre tespit edilmektedir.

Tespit edilen 150634 öğretmen açığı branş itibariyle şu şekilde dağılmaktadır.

Rehber Öğretmen 18521

Okul Öncesi öğret 10926

Din 10760

Sınıf Öğretmeni 9932

İngilizce 9875

Teknoloji Tasarım Öğ. 8668

Tür dili ve Ed. Öğrt. 8129

Matematik 5281

Fen 4199

Sosyal Bilgiler Öğ. 3922

Türkçe Öğretmeni 3393

İlk Mat 3340

Coğrafya 2624

Tarih 2323

Biyoloji 1429

Kimya 1347

Fizik 1113

Diğer Branşlar 44852

Toplam 150634

Yukarda ki tablo incelendiğinde çalışan öğretmenlerin dörtte biri kadar daha öğretmene ihtiyaç vardır. Yani eğitim can çekiştirmektedir. Peki, bu ihtiyaçlar nasıl karşılanmaktadır. İl ve ilçe merkezlerinde bile iki yıllık ön lisans mezunları öğretmen olarak derslere sokulmakta, eğitimin esinden anlamayan bu kişiler Saldım Çayıra, Mevlam Kayıra mantığı ile ders işlemekte, bu durum ise maalesef eğitimi, deneme tahtasına döndürerek, günü kurtarma veya tüccar zihniyeti ile eğitimi ucuza getirme fırsatından başka bir şey değildir.

Empati kurarak durum incelendiğinde örneğin şu anda Kayseri ilinde, 51 İlk Öğretim Matematik öğretmenine ihtiyaç vardır. Benim çocuğumun Matematik öğretmeni yoksa onun yerine başka branş öğretmenleri ders işliyorsa ben buna itiraz ederim.

Türkiye bir tane, başka Türkiye yok, bu güzel ülkemizi 2011 yılında, eğitimde bir numara yapmak elimizdedir. eğitimde kar gütmeden 150000 açığı kapatıp, eğitimde feda edilecek bir tek bireyin olmadığı mantığı ile yola koyulmamız gerekmektedir. İlk yapacağımız açılım Eğitim ordusu tüm olumsuzlukları silgisiyle temizleyerek, yarınlar için birlik ve beraberliğimizi sağlayacak tertemiz gençleri yetiştirecektir.

Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır.

Ömür KUZĞUN

Türk Eğitim Sen Kayseri 2 Nolu Şube

Bu kadar açık var ve hala atama çok az bizden ben anlamadım bu insanları eğitimi mahvettiler . Nimet hanım okul öncesi diyip duruyor yaptığı hiçbir şey yok okullara ek binalar yapılıyor(avrupa birliğinin gözünü boyamak için ) ama öğretmen olarak ilahiyat , sosyal mezunu insanlar veriliyor açığı kapatıyım da kiminle olursa olsun çocuklar arada yok olup gitsinler kimin umrunda bunların eğitimden anladığı da bu kadar galiba.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri