Selçuk anaokulu öğret.mezunlarına çocuk gelişimi denklik diploması!

hocam milli eğitim de kabul edilmiyor.sağlık bakanlığnda ediliyor.çok saçma ama burası türkiye....sağlık bakanlığında da ettirebilmek için biraz uğraşmanız gerekiyor...

ben 4 yıl lisede görev yaptım şimdi zorunlu görev dolyısıyla ilköğretume geçtim bildiğim kadarıyla liseye geçemiyorum artık
geçmem için denklik diplomasımı gerekiyor ,alan varmı,nasıl bir yol izledi yazarsanız memnun olurum birde benim durumumda olan varmı
ayrıca okul öncesi eğitim,anaokulu öğrt,çocuk gelişiminin farkı nedir ben bulumudım da

arkadaşlar diplomanızın fotokopisiyle birlikte dilekçe yazıp yöke yolluyosunuz.onlar size 2hafta içinde denkliğinizi gönderiyolar.bende selçuk anaokulu öğretmenliği mezunuyum ve gecen hafta denkliğimi aldım

ayrıca anaokulu öğretmenliğini bitirip denklik aldıktan snra çocuk gelişimine atanan arkadaslar var.okul öncesiyle aramızdaki farkta biz onlardan daha fazla ders aldık dha çok staj yaptık sanırım o

arkadaşlar saçma sapan işler yapılıyo bi anlam veremiyorum bu ülkede bişeyler oluyo bitiyo ama hiçbişeyden haberimiz ollmuyo malesef.Allah yardımcımız olsun bakalım

nadiye86 arkadaşım...
Geçen sene şubat ayında bilmiyorum siz imzaladınızmı?ben imzalamak zorunda kaldım diplomamız artık okul öncesi eğitim olarak geçiyor
Peki gelen denklik diplomasında mezun olduğu bölüm kısmında ne yazıyor.
Bişey daha soracam dilekçede ne yazdınız ?faksmı çektiniz postayla mı gönderdiniz
cevaplarsanız sevinirim eminim cevabınız bu konuda sıkıntılı arkadaşlar yol gösterecek

yok öyle bişey arkadaşlar anaokulu öğretmenliği kapandı bile konyada

denklik diploması alınınca liselere atanılabiliyormu arkadaşlar

peki bu denklk diploması gelince kpss de anaokullarını tercih hakkımız yokmu oluyo.yoksa her ikialanıda tercih edebiliyormuyuz.

amma da karışmış bu konu ya ben selçuk m.e.f. de okuyorum en iyisi okulda bi araştırma yapayım... bir şeyleri tam öğrenirsem sizinle paylaşırım...

bende alıcam denklik.bence denkliğini alıp liseye atanan kişi buraya yazarsa,düğüm çözülecek :)

ben geçen yıl selçuk çocuk gelişiminden mezun oldum.bildiğim kadarıyla anaokulu öğretmenliği bölümü okulöncesi eğitimi öğretmenliği olarak değişti ve çocuk gelişimiyle okul öncesi ayrı branşlar olarak değerlendiriliyor. milli eğitim şu anda okulöncesi öğretmenlerini liselere atamıyor. bence en doğrusu herkesin bitirdiği branşa atanması.

bence bu haksızlık sonuçta farklı şeyler görmüorz deilmi? benmi yanlış biliyorm yoksa

arkaDaşlar 2009 selçuk anaokulu öğrt. mezunuyum ve mezun olduktan sonra bölüme gidip denklik belgesi aldım. bi işime yaramadı o ayrı....
ayrıca bencede çocuk geliş iile anaokulu öğretmenliği arasında bi fark yoktur. belki gördüğümüz bi iki ayrı ders vardır ama yinede aynıdır. kimsenin kiseden fazla yada az bildiği bişey yok. hepimiz meslek lisesinden beri en az 7 yıl çocuk gelişimi eğitimi almış insanlarız. hasetliğe fesatlığa gerek yok..

ArkadaŞlar ben 2005 anaokulu ÖĞretmenlİĞİ mezunuyum.denklİk alamabİlmek İÇİn mezunİyet senesİ fark edİyor mu acaba?bİz mezun olduĞumuzda denklİk verİlmİyordu..benİm dİplomamda teknİk ÖĞretmendİr yaziyor.mebe dİlekÇe verdİm kabul edİlmedİ.saĞlik lİsansİyerİ olmadiĞim İÇİn ve Çocuk gelİŞİmİ mezunu olmadiĞim İÇİn..ben bu durumdan bİŞey anlamadim Öyleyse nİe teknİk yazdilar dİplomama..bÖyle saÇmalik olur mu?denklİk alabİlİrsem sanirim teknİk olmam kabul edİlecek..hala alabİlİyormuyz acaba denklİk belgesİnİ 2008 de almiŞ herkes..dİlekÇe ÖrneĞİ olan var mi bİrde?

Filiz ErataOkul Öncesi Etkinlik
bakarmısınız 30 bin öğretmen atama klavuzuna;2.14. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının İlgi (ğ) kararı gereği üniversitelerin “okul öncesi öğretmenliği ile anaokulu öğretmenliği” bölümü mezunlarının, “çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği” alanına başvuru hakları bulunmamaktadır. Öğretmen adayları Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim... Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği programı ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği programlarının birbirine eşdeğer olduğu yönündeki 08/07/2004 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararını ibraz ederek başvurularını onaylattıkları tespit edilmiştir. Ancak, bu "karar"ın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazıları ile iptal edildiği hususu Bakanlığımıza bildirilmiştir. Bu belgenin geçerliliği bulunmamaktadırDevamını Gör

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri