PLANETARYUM MACERAMIZ:))herkese tavsiye ederim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pınar BOLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:17
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Pınar BOLAT
Öncelikle planetaryum hakkında bilgi vereyim sizlere:)
Planetaryum gezegen evi anlamına gelir. Astronomi ve uzay bilimlerini öğrenmek ve anlamak için geliştirilmiş, gökyüzünü özel bir optik projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonlarla incelemeye imkan veren merkezlerdir.Planetaryum; izleyicilerini bulundukları dünyadan alıp evrenin egzotik gökcisimlerine taşıyarak onlara görsel şölenler yaşatabilen yarım küre yolculuğudur.Önceleri tamamen astronomi amaçlı olarak tasarlanmış dijital bir cihazdır ve genellikle salonun tam ortasına konuşlandırılmıştır.Salonun perdesi ise yarım küre biçimli bir kubbe-ekrandır. Kurgulanmış bir senaryo çerçevesinde yansı aracının ürettiği astronomik görüntüler, karanlık salonun kubbesinin iç yüzeyine yansıtılarak, koltuklarında oturan izleyicilere uzay boşluğunda gezinti yaptıkları hissi vermektedir.
Planetaryum kavramı modern planetaryumun icat edildiği günden beri sürekli değişmiştir.Planetaryum teknolojisi ilerledikce, planetaryum tasarımlarının ve kullanılan sistemlerin gelişmesinin yanı sıra gösterilerin görsel ve işitsel sınırları da olabildiğince genişlemiştir. Günümüzde planetaryumlar için özel üretilmiş filmler büyüleyici şovlara imkan vermekte, katılımcıları eğlendirirken aynı zamanda da eğitmektedir.
İşte bunlarda fotoğraflarımız:)

...
Bu da içine girilen şişme çadır:)

.

Ekli dosyalar

• P3010005.jpg
    P3010005.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 11
  • P3010006.jpg
    P3010006.jpg
    57.4 KB · Görüntüleme: 8
  • P3010007.jpg
    P3010007.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 7
  • 27082-13473.jpg
    27082-13473.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 4
Teşekkürler ilk defa görüyorum, öğrencileriniz çok şanslı :).Resimlerin üst kısmında bilgilendirme yazısı yazmışsınız ancak yazının rengi beyaz.Seçili hale getirirseniz fark edersiniz hocam :)

Çok iyiymiş yaa. Bana da kargolar mısınız onu öğretmenim? Kargo ücreti bizden. :D

gerçekten çok çok süperr yeniliklere açız,bu paylaşımınız bizler için çok iyi :)
teşekkürler hocam :))

bu arada açıklamanızın rengini değiştrdim haberiniz olsun ;)

vuuu süper bence tavsiyenizi önemle dikkate aldım bayıldım ben buna teşekkürler bu öneriniz için hocam

Arkadaşlar gerçekten yaşanılası bir olaymış çocuklarla beraber bende zevkle izledim hem 3D gözlük derdi de yok çıplak gözle izleniyor:) Neslihancım teşekkür ederim ayrıca:))
Mustafa hocam olsa dükkan sizin:D Ancak şunu ekleyeyim çağrı yapan okul ve şehirlere geliyorlarmış yani ulaşmak isterseniz haber verebiliyormuşsunuz...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri