ÖZEL GÜN VE HAFTALARLA İLGİLİ DRAMA ÖRNEKLERİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevilistr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:44
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sevilistr
:362jf:
DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

OYUNUN ADI:BEN KİMİM
Materyal
Her öğrencinin adının yazılı olduğu kartonlar
Kağıt ve boyalar
Çamaşır ip ve mandallar
*Büyük kartonlara çocuklara çocukların isimlerini yazılır.İsim kartonları gösterilerek ismi okunan çocuk,öğretmenin yanına gelir.Selamlaşılır.Çocuğunda sınıfa selam vermesi sağlanır.Diğer çocuklar alkışlarıyla selama karşılık verebilir.En sevdiği renk,ayva,oyuncak vb. sorular sorulabilir.Teşekkür edilerek çocuk yerine gider.
*''sorulu mendil kapmaca'' oynanır.Öğretmen değişim için belirgin yönergeleri verir.Kırmızı sevenler yer değiştirsin,motosiklet sevenler yer değiştirsin,üzerinde yeşil olanlar yer değiştirsin,annesi doktor olanlar yer değiştirsin,altı yaşında olanlar yer değiştirsin vb.
*Öğretmen kaptan rolüne girer.Sağlam bir gemisi olduğunu,bir gemi yolculuğu yapmak istediğini ama koca gemide bütün işlere yetişemediğini,yardıma ihtiyacı olduğunu söyler.Gemiye alacağı her çocuğa adı,yaşı,ailesi,nerede oturduğu ve en iyi yaptığı iş hakkında sorular sorar.En iyi yaptığı işi yansılamasını ve fotoğraf karesi olarak durmasını ister.Herkez gemiye alınınca yolculuğa başlanır.Fırtına,köpek balıklarıyla çatışma,denizde yüzme gibi oyuna heyecan katacak öğeler eklenir.Bir adaya ulaşılır.Öğretmen adaya girebilmeleri için kendileri hakkında üç önemli şeyi söylemelerini ister(beni en çok mutlu eden,beni en çok kızdıran,beni en çok üzen vb..).Çocukların görevi adada daha önceden sınıfın farklı yerlerine saklanan resimleri bulmak ve sahiplerine vermektir.
*Çocuklar gemi yolculuğunda hoşlarına giden bölümü çizerler.Çamaşır ipi ve mandallar yardımıyla sınıfın bir bölümüne resimleri asmaları sağlanır.

İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ.DEVAMI EN KISA ZAMANDA GELECEK....

çok güzel.. teşekkürler..

güzel bir çalışma, ellerine sağlık..

eğer kabul edersen, geri bildirim anlamında, birkaç küçük noktaya değinmek istiyorum...
"Özel gün ve haftalarla ilgili drama" yerine, örn. "Ben Kimim" başlığıyla verilen, çocuğun kendini ifade etmesi, duygularını tanıması vb. ile ilgili drama denebilirdi.

Ön oyun (ısınma), oyun, değerlendirme biçiminde yapılandırma çok güzel..

Hedef yaş belirtilmemiş, eğer okulöncesiyse, kartonlara isim yazmak çok mantıklı gelmiyor!!!

Resimlerin ip - mandal kullanılarak sınıfta sergilenmesi harika bir fikir, süper..

Tekrar ellerine sağlık, teşekkürler.. :36_3_12::36_3_12:

çok teşekkürler arkadaşım

Sevgili Sevilistr,
2005 yılında yazmış oluğum YA-PA yayınlarından çıkan "DRAMA UYGULAMALARI, BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR İÇİN" adlı kitabımdan yapmış olduğun "alıntı"ların altına kitabı kaynakça olarak göstermenin okulöncesi eğitimciliği/drama liderliği etiği adına gerekli olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa geleceğin büyüklerini yetiştiren bizlerin yaşamın her alanında örnek insan davranışları sergilemesi gerekir- gerçek adımızla yazışmıyor olsak bile-...
Drama konusundaki çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim..

çook teşekkürler:)

teşekkürler

teşekkürler...

çok zevkli bir drama çok teşekkürler

çok güzel teşekkürederim
sanki çocukların kafasını biraz karıştırır gibi geliyor bana ama yinede çok yaratıcı tekrar teşekkürederim

Çok teşekkürler hocam güzel paylaşımın için.

teşekkürler.....

teşekkürler

teşekkürler....

teşekkürlerrrrrrrrrrrr

merabalarr benim dünya sağlık günü veya avukatlar haftasıyla ilgili bi dramaya ihtiyacım var..bunla ilgili bi paylasımda bulunabilirseniz cok sevinirim..ya da acaba meslekleri konu alıp burda doktor ve avukatı gösterip iki haftayı bırden ele alsam nasıl olur sizce??lütfen yardımcı olurmuusunuzz...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri