Özel eğitimde öğretmenlik için neler gerekli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan çeşminaz_m
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@çeşminaz_m
meraba arkadaslar.. ilk defa bu foruma girdim..özel eğitimi hiç düsünmedim ama yazdıklarınızı okuyunca neden olmasın ki diye düsündüm..aöf okul öncesi öğretmenliği 2, sınıfa geçtim..her okul öncesi öğretmenlği mezunu özel eğitimde öğretmenlik yapabiliyomu...yoksa belli seminerlere yada sertifika programlarına katılmak gerekiyor mu..

sınıflar kaç kişilik oluyo..hep kavramlar mı öğretiliyo..

Merhaba.Hocam daha önce bu konu açılmıstı galiba inceleyene kadar yanıtı vereyim.Şu aşamada herhangi bir sertifika alınması gerekmiyor ama ilerde sanırım sertifika programlarına dahil olabilirsiniz her sene bişiler degişiyor.Ama şu an için oyle bir şey yok.

slm. sınıf yok. bireysel sınıf var.hep kavramda öğretilmiyor.unutmayın ki karşınızdaki öğrenciler zihinsel engelli.kavram alabilecek öğrenci var. alamayan öğrenci var.en iyisi bir gözlem yapın özel eğitim merkezlerinde kendinizi deneyin :)

Merhaba, her türlü öğrenciniz olabiliyor. Yaşı büyük ve küçük, öğrenebilir, ağır öğrenebilir, kavram öğrenciniz olabilir, okuma yazma öğrenciniz olabilir, konuşma, görme ile ilgili bir engeli olan öğrenciniz olabilir.. Benim fikrimde yeşim arkdaşım gibi gidebileceğin bir rehabilitasyon merkezine gidip gözlem yapmalısın ve yerinde görmelisin. Ama tamamen bana ait bir düşünce bu iş çok zevkli. Şefkate sevgiye ilgiye ve öğrenmeye ihtiyacı olan bir çok çocuğumuza yardım ediyorsun ve bunu yaparken bunu büyük bir sevgiyle yapıyorsun. Ve zaman geçtikçe alışıyorsun ve bırakamıyorsun..Bence her anaokulu öğretmeni denemeli, bu duyguyu tatmalı. Kolay gelsin.

bn bu sene kazandım okul öncesini özel eğitim için napmalıyım yardımcı olrsanız sevinirm

valla yapabılcek bişey yok keşke özel eğitime gecseydın madem özel eğitimde çalışmak ıstıyorsan ama dur bundan sonrası için bişeyler düşünelım yanı mesela benım yaptıklarımı yapmak ıstersen 4 yıl hem okulun hem de rehabılıtasyonları gezeceksın ok.çok araştırma yapcaksın üniv deyken özel eğitim altında açılan bütün kongrelere katılcaksın tamamdır ok hayırlı olsun tekrar

teşekkür ederim

Merhabalar selçuk bey ben Okul öncesi öğtr. mezunuyum (A.Ö.F)Devletin çeşitli okullarında 7 yıl görev yaptım .Bu yıl bende özel eğitim kurumlarında Çalışmayı düşünüyorun (stajerliğimin kalkması için) birçok kurumla görüşme yaptım. En son karar aşamasında olduğum bir kurum var fakat yanlış yapmak istemiyorum bu yüzden size çeşitli sorularım olacak cevap verirseniz çok sevinirim.Kurum benim diplomamı kulanacak,yeni açıldığı için siz kadrolu öğrt.olacaksınız dediler. Stajerliğinizi kaldırırız .20 gün üzerinden sigortam yatacak bu staj kalkması için yeterlimidir?Bir de ben burada kadrolu öğrt. görünürken saat ücreti karşılığı başka bir kurumda görev alabilirmiyim. (Hal eğm.Merk.)İlçede sorduğum şb. md. bazıları olur,bazıları olmaz bazısı özel eğitim yönt böyle bir madde yok alırsın dediler.Başlayacağım kurum öğr.sayımız az ders saatarini ayarlarız sakıncası yok dediler.Bu benim için staj. kalkmasına engelmidir?Sonradan bunu sebep gösterebilirlermi?Açıklamalarınız için şimdiden teekkürler.

ne demek sıgorta 20 saatten yatar asla olmaz özel eğitimin en ii kuralı 30 işgünü üzerınden yatmasıdır sigortanın stajyerken başka kurumda görev alamazsınız ama benım anladığım kadarıyla sizin stajyerlığınızı kaldırmayacaklar kaldıran ınsan dıplomanı napsın dıplomaya ıhtıyac duyanın mutlaka 40 saatı kullanması gerekır bunun içinde sizi ders saat ücretlı göstermesı gerekır ben konuyu tam anlayamadım ama karışık daha ayrıntılı bılgı verırsen eğer anladığım kadarıyla kurum bıraz uyanık düşürcekler sızı

sevgili arkadaşlar ve buket 83 cevap verdiğin için sağol Kurum yeni 6 aylık sözleşmesi olan öğrt eş taini gidiyor.o yüzden sözleşme iptal ediliyor. onun yerine (açılış için kullandıkları diplomanın ) şimdi bir okul önc.öğret.ihtiyaçları var .Bende yarım Çalışma saatlerim uymaz yarım gün diğer taraftayım dedim .O yüzden saadece yarım gün ders alabilirim dedim .Diger kurumdan 3 yarım gün ders alın cumartesi ve haftanın iki günü tam üç gün yarım bizimle çalışın dediler bu gitmeyeceğim haftada 3 yarım gün yüzünden 20 gün üzeri sigorta yaparız işlemleriniz başlar 3 ay sonra 20 öğrenci imza hakkınız gelir.dediler. Yirmi gün aday olmam için yeterlimi ben adaylığımın kalkması için bunu kabul etmeyi düşündüm ama sonra olmuyormuş diye sebep gösterilirmi ? Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim yanlış yapmak istemiyorum karar vermem bekleniyor. Aydınlanırsanız sevinirim.

anladım senı zorunlu personelde kullancaklar şimdi adaylığın nasıl kalkcak bu tamamen mem ın ınsıyatıfınde ozaman 20 gün sıgorta olur kalan 10 günüde diğer kurum yatrcak ama dedığım gıbı mem esnek çalışıyor onlar ne derse

merhabalar ben gazi üni. elsanatları bölümü mezunuyum.bir arkadaş ortamında bizim bölümden mezun olup özel eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapılabileceğini duymuştum.acaba doğrumu ben çok sabırlı ve sevgi dolu bir insanım ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmayı çok istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden çok teşekkür ederim

bölümünüz güzel ama sizleri çalıştırdıklarını hiç duymadım. sadece sanat etkinlikleri falan yapılmıyor bu merkezlerde. faydalı olacağınızı düşünüyorum umarım çalışırsınız.

ikdem evet calısıyorlar hatta bızım kurumda senn unıversıteden ve senın bolumden mezun arkadas var buyuk grupların dersıne gırıyor sergılerden falan sorumlu oluyor umarım ıs bulursun sana basarılar

usta öğretici fiyatlarıyla çalışabılırsınız evet

:congratulationscut4 mrbalar ben aöf 2. sınıftayım 2 yıldır usta öğretici olarak görewdeyim ama özel eğitime yada çocuk gelişimi bölümüne geçmek istiorum bunu nasıl yapabilim daha doğrusu öle bi geçiş varmı bilginiz varsa yardımınızı bekliorum

ben özel eğitim dalında eğitim gören bir öğrenciyim. Staj yapıyorum. Önceki staj yerimde görme engelli çocuklarla çalıştım 3. sınıflardı ve 4 kişilerdi.Yeni staj yerimde zihinsel engelli çocuklarla çalışıyorum 12 kişiler,yaşları ve seviyeleri çok farklı.Çocuk sayısı ve verilen eğitim kurumdan kuruma değişiyor.Devlete bağlı bir okulda çocukların seviyeleri özel sektöre göre daha iyi oluyor.

merhaba selçuk bey benimde bir sorum olacaktı bende 3 yıldır devlet görevinde çalışıyorum özel eğitimde çalışmak istiyorum üniversite sonrası kısa bi deneyimim oldu bingöl de çalışyorum bunun için ne yapmalıyımşimdiden teşekkürler

merhaba selçuk bey benimde bir sorum olacaktı bende 3 yıldır devlet görevinde çalışıyorum özel eğitimde çalışmak istiyorum üniversite sonrası kısa bi deneyimim oldu bingöl de çalışyorum bunun için ne yapmalıyımşimdiden teşekkürler

bende 6 yıldır devlette çalıştım bu sene il dışı tayin istedim denizli otistik eğitim merkezine çıktı iş ve uygulama okullarına yada otistik eğitim merkezine tayin isteyebilirsin

arkadaşlar ben bu siteye üye olalı epey oldu fakat ilk defa mesaj yazıyorum ben de 10 yıllık okulöncesi öğretmeniyim.devlette çalışıyorum bende yaz tatilinde ve okul zamanı hafta sonu veya öğleden sonra ek iş olarak bir özel eğitim kurumunda çalışmak istiyorum daha önce bir iki yere sordum devlet memuru olduğun için olmaz dediler fakat bu işi imza yetkisi olmadan yardımcı gibi yapanlar varmış doğrumu böyle bir yer bilen varmı benim gibileri alan yerler varmı?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri