Öss 2 yıllığa geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melike17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:09
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@melike17
meslek lisesi öğrenci okul bittikden sonra öss girmeden 2 yıllığa giriş yapabiliyor mu biz öyle biliyoduk ama şuan kalktığını söylüyorlar bana yardımcı olursanız sevinirim tşklr

meslek lisesi öğrenci okul bittikden sonra öss girmeden 2 yıllığa giriş yapabiliyor mu biz öyle biliyoduk ama şuan kalktığını söylüyorlar bana yardımcı olursanız sevinirim tşklr
yanlış anlamadıysam kaldı geçiş geçenlerde haberlerde dinlemiştim

Hayır henüz yüyürlükteymiş. Offf ya oda kalkarsasa tam mahfoluruz:S:S

Canlar Daha Kalkmadı Kalksada Okuyanları Etkilemeyecek Gelecek Sene Başlayanları Etlkileyecektir.

dün yök toplanıcaktı bu konuyla ilgili sanırım kaldırılıcak ve sınavsız geçiş yerine 145 taban puan alınarak myo kontenjanları dolana kadar öğrenci alınmasını ön görüyorlar mahvolmadınız bu sene bile olsa 145 barajını aşmak kolay artık geçen sene için olsa böyle demezdim barajlar düştüğü için rahatlıkla yapılır gibime geliyor:)

ya kaldırılsın zaten şu sınavsız geçiş, biz bütün yıl yırtınıyoruz sınavı kazanacaz diye, ama millet sınava girmeden hoop 2 yıllık meslek yüksek okuluna girmiş bile, tabi bize de açıkta kalıyoruz 300 lü puanlarla, kimse alınmasın kızmasın herkes hakkıyla girsin üniversiteye,biz inekler gibi ders çalışıyorsak herkes çalışıpta girecek üniye.hem puanlarda düştü artık şimdi rahat rahat girilir, ama sınavsız geçiş kalksın sonuna kadar destekliyorum.

ya kaldırılsın zaten şu sınavsız geçiş, biz bütün yıl yırtınıyoruz sınavı kazanacaz diye, ama millet sınava girmeden hoop 2 yıllık meslek yüksek okuluna girmiş bile, tabi bize de açıkta kalıyoruz 300 lü puanlarla, kimse alınmasın kızmasın herkes hakkıyla girsin üniversiteye,biz inekler gibi ders çalışıyorsak herkes çalışıpta girecek üniye.hem puanlarda düştü artık şimdi rahat rahat girilir, ama sınavsız geçiş kalksın sonuna kadar destekliyorum.

arkdaşım sınavsız geçiş yapanlar okul puanlarıyla myo geçiş yapıolar ve önlisans mezunu oluyolar. sen ise bütün yıl çalışıosun ve hedefin 4 yıl (lisans )oluyo. yani senin açıkta kalmana sebep olmuyoruz.
sen sınavdan 300 puan alsan bile önlisans için okul puanı etkili oluo.
önlisanta meslek liselerine öncelik tanındığı için kontejanlar doluo doğal olarak. senin aldıın puanda önlisans için bi işe yaramıo...

bence okul puanıyla değil bileğinin hakkıyla üniye girilsin.bu arada bende 3 yıl okuyan meslek lisesi mezunlarındanım.2003 yılında mezun oldum, ama üniye girmek nasip olmadı, ama yine söylüyorum sınavsız geçiş kaldırılsın bitsin bu saçmalık.

arkadaşım niye bu jadar bencil oluyorsun kendini düşünüyorsun ki milleti çeemediğinden kalksın diyorsun tabi ama dersleri filan ağır gidiyor orası da yani düz liseler gibi ders görmüyorlar ki sadece meslek dersleri kalkıyor yani benci,l olma

ayrıca 2 yıllık bir saçmalık değil çok mantıklı geliyor tabi kendiizi düşğüdüğünüzden öyle demeye devam edin

Canlar Daha Kalkmadı Kalksada Okuyanları Etkilemeyecek Gelecek Sene Başlayanları Etlkileyecektir.

bencede etkilemez eğitime nasıl başladıysak öyle devam eder.yürürlüğe girerse eğer o sene yeni başlıyanları etkilerr..

arkadaşım niye bu jadar bencil oluyorsun kendini düşünüyorsun ki milleti çeemediğinden kalksın diyorsun tabi ama dersleri filan ağır gidiyor orası da yani düz liseler gibi ders görmüyorlar ki sadece meslek dersleri kalkıyor yani benci,l olma[/Q

arkadaşım ben kendimi düşünmüyorum, düşünseydim desteklerdim zaten,haddinizi aşacak sözler kullanmayın kimse kimseye bencil diyemez haddinizi bilin, ben mezun olupta gerçekten çalışan ve sınava giren meslek lisesi mezunu arkadaşlarımı destekliyorum, senin gibi çalışmadan, sınava girmeden üniye giren liselileri değil,ayrıca saçmalıktan kastettiğim 2 yıllıklar değil sınavsız geçiş denilen sistemi söylüyorum ben, yazıları daha iyi okumanı öneririm sana.bir daha bu konu hakkında yazı yamayacam herkes benimle aynı fikirde olmak zorunda değil, ben fikrimi söylüyorum .

bende kaldırılmasından yanayım çünkü sınıfın en kötü öğrencisi bile 2 yıllık okuyabiliyor sakın yanlış anlaşılmasın onun hakkı yok demiyorum tabikide var ama en azından diğerleri gibi çaba göstermeside gerekir ama eğerki 145 barajını geçince sadece okul puanıyla giriliosa bu sistemin değişmeyeceği anlamına gelir ama yok sadece össden alınan puanla oluyor ise geçmiş yıllarda mezun olan kişilerinde 2 yıllığa girme şansı azda olsa artar gibi buda bana göre adaletli bir olay:) bence herşeyin hayırlısı zaten dediğim gibi artık kolay 145 barajını aşmak:) girecek olan arkadaşlarıma başarılar inşallah herşey gönüllerince olur:)

sınavsız geçiş bu yıl kalkmadığına göre bu tartışma burda kapanmıştır :)

bence sınavsız geçiş kesinlikle kalkmasın

sınavsız gecıs kaldırılcak ama seneye arkadaslar ben kalkma taraftarı degılım acıkcası bnde meslek lısesınde okuyorum

arkadaslar iki yıllık geçiş yapmak istiorm bulunduğum metebde bölum yok sizzce diğer merkezlerde sansım var mı

METEB dışı tercihlerde pek şans yoktur tercih ettiğin okulda önce meteb içi tercih edenler kontenjanı doldurur açık olan kontenjanada meteb dışı tercih yapanlarda n öncelik sırası yeni mezunlar puanı yüksek olandan baslanarak kontenjan açığı kapatılır..sen yasadıgın sehre en yakın yerleri sec sonra ki tercihlerindede uzak yerleri secmeye bak..cümlemin basında pek sans yoktur dedimse de korkma benim meteb dışı tercih yapıp yerleşen arkadaslarım var sen puanın yüksekse korkma istediğin yeri yaz

slm bende 2006 mezunuyum ve sınavsız geçiş hakkımı kullndm olmadı yerleşemedim puan 70.313 :-( bursa ne oluck böylee

slm bende 2006 mezunuyum ve sınavsız geçiş hakkımı kullndm olmadı yerleşemedim puan 70.313 :-( bursa ne oluck böylee
sınavsız geçişte puanlar cok yüksek düşük yerleri tercih ediyorsun ama bi bakıosun ki o tercih ettiğin yer o sene yüksek puanla kapamış bu işler pek belli olmuo

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri