Önlisans mezunlarının geçişi olmazsa olmaz!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hewa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:31
arkadaslar dilekce gonderıyoruz, suan bi takım calısmalr yapıyoruz .egıtım-senle konusuldu ve devam edıyoruz iletişim kurmaya. bılıyorsunz kı saglık calısanlarına bu hak verıldı suan bızde dıger bolumlere verılen hakkı ıstıyoruz lısans tamamlama hakkını . onlısanslar olarak bu adreste toplanıyoruz onlisansli09@hotmail.com bır cok ıl ve ılcelerden arkadaslar ekledı ve onlarla ıletısıme gectık . gereklı bılgı ve dılekce orneklerını maıl olarak gonderıcem .ayrıca face de bır grup actık detayları ekledıgınzde konusuruz.
İLGİNİZEEE........

bende onlısans mezunuyum usta ogretıcılık yapıyorum dgs ıcın dersaneye gıdıyorum acılsa ne ıyı olur yaaaa:((

çocuk gelişimi bölümü değil farklı bölümler açıldı arkadaşlar. bu bölüme devam etmek istiyorsanız öss sınavına girip belişrlenen puanı almanız gerekiyor. sizler sınavsız geçişi kullanarak girmişsiniz bizler ve benim gibi olanalar 5 sene baoyunca ders çalışarak belli puanı alarak giridk herşey kolay değil. çalışarak kazanırlır....:congratulationscut4sizlerde çalışın öss kazanarajk bu bölümün yükseğini yani lisansını okuyunnnnnişletme iktisat edebiyat gibi bölümler kontenjansız onlara müracat edeblirisnizzz.

inşallah böle bşey gerçekleşirrr bende yollucam bu dilekçeyi

ben bi önlisanlı olarak bu dilekçelerin 2 tanesini gönderdim eylül ayı başında aöf ve yök ama bana aöf den yanıt şu oldu sizin böyle bi hakkınız yok yöktende cevap bile gelmedi
halada göndermey devam ediyorum inşallah bizede hak tanırlar

banada aynı cevap geldı. ama zaten bizm böyle bir hakkımız yok bunu biliyoruz biz bu hakkın bize verilmesi için yada çözüm bulunması için dilekçe atıyoruz ama onların hakkınız yok demekten başka cevapları olmuyo..

Kızlar bu konuyla ilgili kiminle görüştünüz kimden bilgi aldınız açılacağına dair

Ben iki dilekçe gönderdim

imza kampayası hakkında bilgisi olan varmı:110103_aphextwinz_p

arkadaslarım şuanlık meb e dilekçe atıyoruz meb bizden dilekçe bekliyor 2 haftadır ben dahil tüm arkadaslarım bakanlıkta okül öncesi şube müdürüle görüşüyoruz bizi destekliyorlar ve bu dilekçeleri engeç pazartesiye atmış olmamız gerekiyor faksla dilekçeleri toplayıp bakana sunacaklarmış tüm önlisans mezunu arkadaslarınıza biran önce duyurun vaktimiz kısıtlı artık

MİLİ EGİTİM BAKANLIĞINA
ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eylül ayı içerisinde gerçekleştirdiği öğretmen atamalarında atamalara ayrılan kadroların büyük bir kısmı,Okul Öncesi Öğretmenligine ayrılmıştır. Ülkemizde okul öncesi eğitimin önemi her geçen sene artarak fark edilmektedir.ve bu anlamda bakanlığın mesleki eğitimini bu yönde almış kişileri öğretmen olarak ataması son derece önemlidir.

Yıllardır okul öncesi eğitiminde çocuk gelişimi meslek yüksek okulu mezunları usta öğretici adı altında çalıştırıldık. Danıştay nöbetçi dairesi,bir eğitim sendikasının açmış olduğu davada Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 2 temmuz 2009 tarihli Kadrosuz usta öğretici Görevlendirilmesi konulu genelgesi ile genelge ekindeki 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek kadrosuz usta öğreticilerle ilgili iş ve işlemlere ilişkin esaslar ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okul Öncesi Eğitim kurumlarında görev alan kadrosuz usta öğreticilerle ilgili iş sözleşmesi’nin iptali ve yürütmesinin durdurulması için açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.Bu yürütmeyi durdurma kararı ile okul öncesi eğitiminde yıllardır görev yapan biz usta öğreticilerin görevlerine son verilmiştir.Yıllardır emek verdiğimiz okul öncesi eğitiminde kendimizi dışlanmış hisseden usta öğreticiler olarak mağduriyetlerimizin en büyük sebeplerinden biride yıllardır talep ettiğimiz 2+2 lisans tamamlama hakkının biz usta öğreticilere verilmemesinden kaynaklanmaktadır.Bu anlamda da meslek yüksek okulu mezunu usta öğreticiler olarak emek verdiğimiz alanda çalışma imkanına kavuşabilmemiz ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına usta öğreticilere lisans tamamlama hakkı verilmesi hususunda çalışma başlatılması için;

Gereğini arz ederim.

ADRES: AD SOYAD:

faks numarası:0312 2237520

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ REKTÖRLÜĞÜNE
ESKİŞEHİR

............................ Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunuyum...... Yılladır Milli Eğitim Müdürlüğünde Okul Öncesi Eğitimde önce kadrosuz Usta ögretici yani 4c li olarak görev yaptım sonra ücretli olarak MEM de görev yapmaktayım.

Üniversitenizin Okul Öncesi Öğretmenliği’nden AÖF bünyesinde lisans tamamlama hakkından yararlanmak istiyorum. Ancak aynı dersleri aldığımız halde Okul Öncesi Öğretmenliğine bu hak tanınırken benim mezun olduğum alana tanınmamaktadır. Bu anayasanın 10.maddesindeki eşitlik kuralının açık bir ihlalidir ve ayrımcı bir uygulamadır. Okul Öncesi Eğitimin zorunlu eğitime dahil edildiği ve yakın zamanda tüm Türkiye’de Okul Öncesi Eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınacağı dikkate alınarak,söz konusu ayrımcı uygulamaya son verilerek mağduriyetimin giderilmesi artık kamu yararına ve hizmetin gerekçesi açısından bir zorunluluk olmuştur.Bu nedenle mezun olduğum Çocuk Gelişimi programına da 27 Ekim 2009 tarihinde başvurularını alacağınızı duyurduğunuz Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği lisans tamamlama olanağını tamamlayarak başvuru olanağı verilmesini talep ediyorum.

Gereginin yapılmasını diliyorum...../.....2009

ADRES: ADI SOYADI:

GÖNDERİLECEK ADRES:
Eğitim-sen şubesi
Yeniyol Mah. 8. Gazi Sok. No: 1/33
ÇORUM

arkadaslar buda engeç salı günü atılmalı eğitim sen e 2 günde gidiyor çünkü çoruma bu dilekçeye çewrenizdeki herkese imza attırabilirsiniz sizi desteklediklerine dair​

çoruma gönderilecek olan kargoyla arkadaslar yazmayı unutmuşum

dilekçe bende gönderdim ama böyle bi hakkımızın olmadığı cevabını aldım bazen yorumlarda bakanlıktan bu hakkın taNINACAĞINI SÖYLÜYORLAR DOĞRUMU ACEBA

arkadaşlar ya peki açıköğretimde şuan 4. sınıfta olanlar nasıl olmuşta girmişler bunu bi arkadaşımdan duymuştum önlisansmış ama açıköğretimden devam ediyormuş ve şuan 4. sınıftaymış fakat büroya sorduğumuzda hakkınız yok deniliyor yada başlarından savmaya çalışıyorlar.

hocam sen yanlış duymuşsun ya dgs girmiştir öyle 4 sınıftatdır başka açıklaması yok

hocam şöyle bir durum söz konusu bu hak bundan birkaç yıl önce tanınmı faat geri çekilmişti arkadasınıda büyük ihtimal o zaman başvurmuştur.bizde şimdi o tanınan hakkı geri almaya çalışıyoruz tüm çabamız bundan

ÜZERİNİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR..SİZE MUTLU BİR HABERİM DAHA..

SAYIN CUMHURBAŞKANI "ABDULLAH GÜL" TUNCELİ'YE GİTMİŞ.
Tunceli'deki arkadaşlarımızın topladığı dilekçeleri REKTÖR KENDİ ELİNLE TESLİM ETMİŞ CUMHURBAŞKANINA..

Abdullah GÜL:Bizim zaten böyle bir çalışmamız var,ama çok dilekçe aldık,süreci hızlandıracaz" demiş

ZAFERE AZ KALDI ..:)

arkadaslar yarın nimet çubukçu geliyor konak saat kulesinde buluşulacak saat 4 te yanınızda gelirken bakanlıa gönderdiğimiz dilekçelerinizde olsun il başkanlığından randevu alındı tüm izmirlileri bekliyoruz​

hak yokmuş bizlere neden var o zamn bu iki yıllıklar!!!

arkadaşlar kaç kişi olmuş 700 olmamış mı daha...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri