Okula başlama yaşı??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevilayoyal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:39
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sevilayoyal
Merhaba,

Benim 25 Aralık 2001 doğumlu yani 5,5 yaşında bir kızım var. Malum çalışan bir anne olduğum için 3 yaşından beri yuvaya gidiyor ve geçen sene de özel bir okulun anasınıfında eğitim gördü.
Hala okul kaydını yaptıramadım çünkü okula başlamaya hazır olup olmadığından emin olamıyorum. Birkaç eğitmen arkadaşım okula başlatırsam hata yapacağımı önümüzdeki senenin daha uygun olduğunu söylüyorlar. O zamanda bu yılını nasıl planlamam gerektiği konusu kabusum oldu. Aynı okula veremem çünkü sınıf arkadaşları bir üst sınıfa giderken kendini kötü hissedebilir.

Bana görüşlerinizi bildirirseniz çok mutlu olacağım

Sevgilerimle
Sevilay

sevilay hanım aslına bakarsanız yaşım dolAYısıyla çok tecrübem yok ama bende okula 6 yaşında başlamıştım bugün gibi hatırlıyorum o yıllarda bile okul öncesi eğitim almama rağmen belirgin sorunlar yaşamıştım drslerde zorlanıyordum arkadaş bulmakta bile zorlandım denebilir iyi düşünün herşeyin zamanında olmasında mutlak fayda var okul değişikliği belki iyi olabilir farkıl çevre arkadaş açısından

bir öğretmen olarak en iii yaş 7 diyebilirim
6 ve aşağısı yaş oyun çağıdır
saygılarımla

ben de damlaya katılıyorum.
yaş olarak en az 7 olmalı.ama 7 yaşına gelmiş beceri kazanamamış çocuklar da gelişimini tamamladıktan sonra 1. sınıf düşünülmeeli.
sınıf öğretmenleri geneld şunu diyorlar;küçük yaştaki çocuklar ilk senelerde çok başarılı oluyorlar hafızaları daha iyi oluyor,çabuk kavrıyorlar ammaaaaaa 3. sınıfta veya 4. sınıfta bocalayıp çöküş yaşıyorlar.bunun için en doğrusu en az 7 yaş.hiç acele etmeyin.okuma yazma öğrenir zorlanmaz belki ama okuldan sıkılırsa oyun yaşında ödeve boğulursa geri dönüşünüz olmaz.
nacizane fikrim.

Mrb arkadaşlar.Konuyu geç gördüm.Ben okula 5 yaşında başladım.İlkögretime.Yaşım küçük oldugu için kaydetmediler.Ama çok hevesliydim.Önce kayıtsız gittim.Başarılı olunca kaydettiler.İyi yönleri var ama bence kesinlikle 7 yaşında başlanmalı.

hocam bence de 7 yaş olmalı çünkü ben de 6 yaşındayken kaydım yapılmıştı ve bundan dolayı ço fazla zorlandığımı söyleyebilirim. Acele etmeyin bence çünkü bu bir yaşam . yaşam boyu eğitim sürecek ve belki de erken yaşta vermeni z ona bir dezavantaj yaratacak 7 yaşında olursa herşeye dah olgun ca karar verebilir, adepte olur, öğrenir.

bazı çocuklar için 7 yaş bile erken olabiliyor bu yüzden en iyi aile ve gittiği kurumun eğitimcileri bilirler(çocuğun gelişim düzeyi...)benim gözlem yaptığım kurumda 6 yaş gurubunun çoğu mezun oldu ama mezun olmayan yani okula daha başlayamayan anaokuluna devam eden öğrenci de vardı okula gitse kendi için zarararlı olacaktı...bu ve bunun gibi örneklerin çok olduğuna inanıyorum. çocuğunuzun gelişimini iyi takip etmenizi öneriyorum

5.5 yaş küçük ilköğretim için.çocuk istesede bence yollanmamalı.anasınıfına devam etmeli...

sevilay hanım,
çocuğunuzun yaşı ilkokula başlamak için küçük, başka bir okulun anasınıfına göndermeyi düşündünüzmü?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri