Okul Öncesi Öğretmenliği Okumak İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ipek89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ipek89
Arkadaşlar benim bi sorum olacak.ÖSS hazırlık öğrencisiyim.Okul öncesi öğretmenliğini çok istiyorum.Çocukları çok seviyorum.Ama sonra pişman olurum diye korkuyorum.Çünkü el becerim yok.Bugüne kadar hiçbir el faaliyetim olmadı.Acaba okul öncesi öğretmenliğinde okutulan we yaptırılan şeyleri yani yaratıcılık el faaliyeti elişi gibi şeyleribende yapabilir miyim yoksa zorlanır mıyım?Yani öğrenerek ve uğraşarak yapamaz mıyım acaba?

niye kimse cevap vermiyo ya:(

çok çok çok tşk ederimmmm cevap için sevindim böyle olmasına:)

canım arkadasımmm oku tabi sabırlı bi insansan ve çocukları sevıyorsan öğretmenlık mesleğini gerçekten yapmak istıyorsan oku.. el becerısine gelıncee herşey öğrenılıyoo zamanla kendınii bu işin içine gırdıkçe geliştirirsinn..bide zaten işe başladıgında ÇOCUKLARLA BIRLIKTE SENDE öğrenıyorsunn:)) benım gbii.. zaten okuldaki derslerde ve stajdada öğrenebılıyorsunn..herşey bence içindeki istege bağlı şimdiden başarılar dilerım sana...

tşk edrm.inşallah bnde kazanırım:)

canım arkadasımmm oku tabi sabırlı bi insansan ve çocukları sevıyorsan öğretmenlık mesleğini gerçekten yapmak istıyorsan oku.. el becerısine gelıncee herşey öğrenılıyoo zamanla kendınii bu işin içine gırdıkçe geliştirirsinn..bide zaten işe başladıgında ÇOCUKLARLA BIRLIKTE SENDE öğrenıyorsunn:)) benım gbii.. zaten okuldaki derslerde ve stajdada öğrenebılıyorsunn..herşey bence içindeki istege bağlı şimdiden başarılar dilerım sana...

öğretmenime katılıyorum önemli olan çocukları ve öğretmenliği sevmen bende ilk üniversiteye başladığım zaman aynı düşünceye sahiptim istersen öğrenirsin. belki de senin içinde bir ressamlık, üreticilik gizlidir. ya da içinde bir yerlerde Okul Öncesi Öğretmeni gizlidir senin onu ortaya çıkarmanı bekliyor Ha gayret pes etme:congratulationscut4

resim becerisi de mi lazım.yandık o zaman:(

Bencede zamanla el becerilerin gelişir ama bu işte yaratıcılık ön planda.Sen buna inanıyorsan ve sabırlıyım diyebilirsan neden olmasın.BAŞARILAR

ben yaratıcı deilimmm.bu da zamanla öğrenilebilir mi ki:(

Gerçekten istiyorum ve ben bu işi yapabilirim diyorsan hiç düşünme çünkü insan yeter ki istesin her işi yapar ama zamanla by

tşk ederm duymak istediğim bu sözlerdi.inş.bnde kazanırım we zorlanmadan okuyabilirim.

mrb ben gülay kesinlikle okumalısın bnmde hiç el faaliyetim yoktu özel bi kolejde bu yıl stajyer olmadıgı için işe başladım ve arkadaşlardan göre göre ben onlardan daha yaratıcı olmaya başladım bnce oku sabırlıysan ve çacukları sewiyorsan yaparsın

bencede okumalısın eğer gerçekten yapmak istiyorsan ve cocuklarıda seviyorsan sonucta el becerilen falan zamanla gelişecektir bunlar bi anda olan seyler deil...

yaparsınız hocam zamnla el becerisi olsun ,sabır olsun,resim olsun,deneyim olsun,hpsi gelşiyo yeterki siz mesleğinizi ve çocukarı ve insanları sevin

ben başaracağına inanıorum arkadaşım seviyorsan pes etme derim el becerinide verilen eğitimler sayesinde üniversitede geliştirirsin. inşallah kaznır ve topluma ve çocuklara faydalı bir öğretmen olursun......

bende okul öncesini tercih ettiğim dönemlerde yaratıcılığım sıfırdı, el becerilerimi de hiç denememiştim. 7 yıldır görev yapıyorum ve çok değişti. mesleğini seviyorsan zaten araştırmadan duramıyorsun, ufkun genişledikçe yaratıcılığında aynı doğrultuda gelişiyor zaten. hep aynı şeyleri veya herkesin yaptığı şeyleri yapmak istemiyorsun. buda senin yaratıcılığını körüklüyor. sırası gelmişken bir konuya da değineyim. okul öncesiöğretmenliği, sadece sanat etkinliği yaptırmak demek değildir. çocuğu okula hazırlamak sanat etkinliğinden ibaret değildir. hala böyle düşünen insanlar var ne yazık ki... hakkında hayırlısı olsun canım.

aynen arkadaşım benimde el becerim hiç yoktu üstelik yaratıcılıkta yoktu..sonradan yavaş yavaş öğreniyor ve her boş zamanını bu el işleriye değerlendiriyorsun.. yaratıcılıkta gerisinden geliyo..bu meslekte araştırmakta önemli bana mesela araştırmacı derler herkesin yaptıklarından kendine bi fikir çıkarıp yeni yeni şeyler var ediyorsun.. zamanla sende öyle olursun...çocukları sevmekte yetmiyo en önemlisi fedakar olmak sadece okul saatlerinde öğretmen olmuyorsunki her gün bir sonraki güne neler yapsak ne kadar fayda diye düşünüyorsun..

o zamnla alıyor yaratıcılıkta öyle bir etkinlik yapmaya başladın mı gerisi geliyor inan çok zevkli oluyor çocuklarla diyaloglar ama yapamam die düşünme inan zevk alcaksın ama bazen of yeter diyebilirsin okul hayatında

açıkçasını söylemek gerekirse bende de el becerisi sıfır. geçen sene faaliyet dersinde en çok zorlanan bendim. çok yetenekli arkadaşlarım vardı. onların yanında kendimi çok kötü hisediyordum. öğretmenimle konuştum bu durumu. ben de sizin gibi mükemmel şeyler ortayaçıkarabilecekmiyim dedim. bana dediği şey beni çok yüraklendirdi. zamanında bir yuvarlağı bile muntazam kesemiyordum . zamanla alışıyorsun dedi. açıkçası hala çok iyi sayılmam ama en azından güvenim yerime geldi. zaman zaman hala tedirginlikler yaşıyorum. özellikle staj zamanında. bu anlamda yetenkeleri olanlar benim önüme geçerlerse diye korkuyorum. ama anladım ki benim yeteneğim el becerisinden daha önde ki kimse benim önüme geçemedi. ben çocukların dilinden anlıyorum. onları çok fazla sevviyorum ve onların dünyasında yaşıyorum. bu da beni öne geçiriyor. o yüzden arkadaşım bunu hiç takma kafana. inan istersen herşey olur. önemli olan sevmek istemek ve çocukları anlamk. umarım herşey istediğin gibi olur

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri