Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
kitabı okumaya başlamadan önce ilk sayfayı açın aaa inanmıyorum çok ilginç olmaz gibi bişeyler söyleyin mutlaka merak edip dinliyorlar

Arkadaşlar benim 19 öğrencim var bunlardan 4tanesi hala sayıları hatırlmada zorluk çekiyor.1 hafta boyunca aynı sayıyı tekraredip duruyorum.sayıyı gösterdiğimde cok güzel yazabiliyorlar ama sorduğumda tık yok.delirceğim.o gün hangi sayıyı verdiysem kocaman yazpı duvara asıyorum,üstlerine asıyorum ama gene yok, her etkinlikte veriyorum özelikle ilgileniyorum ama olmuyorrrrrrr.bana yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.şimdiden teşekür ederim...

arkadaşlar benim sorunum sınıfta bir öğrencim var(kız) her konuda söyleyecek özgün cümleleri yada her konuda bir fikri var ondan çok memnunum ancak diğer kız öğrencilerim hatta bazen erkek öğrencilerimde o bi cümle söyleyince aynı cümleyi aynı anda kurma ihtiyacı duyuyorlar. buna bir türlü engel olamıyorum hepsinin farklı bireyler olduğunu ve farklı şeyler düşünüp onları dile getirmeleri gerektiğini bi çok kez uygun bi dille anlattım ama nafile. ayrıca bu durum grup sohbetinde falan değil de normal kendi aramızdaki konuşmalarda oluyo. çünkü bu öğrencim çok konuşkan ve zeki; dilli bişi yani:) bizim aramızda geçen birebir diyaloglarda diğerleri hemen aynı cümleyi söylüyorlar:( diğer öğrencilerimle de eşit oranda alakadar oluyorum zaten öğrencim az ve hepsine fazla fazla özel zaman ayırıyorum ama bud urum çok canımı sıkıyor bir fikri olan varsa bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşlar kimsenin bi önerisi yok mu bu durumu düzeltebilmem için acaba? gerçekten çaresiz kaldım mutlaka deneyimli öğretmenlerim vardır bana yardımcı olabilecek rica ediyorum yardımcı olun..lütfeeeeeen...

yardıma ihtiyacım var.okul öncesi son sınıf öğrencisiyim.devlet okulunda uygulama yapıyorum..bazen çocuklar sanki sınıfta ben yokmuşum gibi çıldırıyorlar..hani bişey anlatırsınız ama siz bile kendi sesinizi zor duyarsınız ya işte öyle bir durum. bir kaç kere ' sesimi duyan varmı? sesimi duyan burnuna dokunsun sesimi duyan popişini sallasın sesimi duyan göbeğine dokunsun sesimi duyan yerine otursun gibi oyunlarla çektim dikkatlerini ama bir tek bu yetmiyor ki? bu tarz başka neler yapabilirim ?

ben sar makarayı söylüyorum bağırarak,onlarda eşlik ediyorlar arada zaten kendini kaybetmiş birkaç çocuğu görüp onların yanına gidip eşlik etmeleri için dürtüklüyorum bir yandan,tekerleme bitince birden sessizlik oluyor hemen ne diyeceksem diyorum o anda,o araya sıkıştırdım sıkıştırdım,bazen benim de dikkatim bi an dağılıyor ne diyeceğimi unutursam bir kaç saniye içinde hemen sınıf eski haline dönüyor:),o yüzden alelacele bağırıyorum,herkes pastel boyasını alsın sayıyorum 20 ye kadar ilk gelene ödül,20'Den sonra gelen olursa oyun etkinliğinde oturur gibi...Biraz tehditvari üslup takınıyorum ama deneme yanılmalarım sonucu en etkili yöntemin bu olduğunu keşfettm.Hoşuma gitmese de,etkinlik yaptıramamaktansa bu üslupla konuşmayı tercih edyorum..

ben sadece sessizce durup çocuklara teker teker bakmayı tercih ediyorum bir ikisiyle gözgöze geldikten sonra onlar birbirlerini uyarıp sessiz durmalarını beklediğimi söylüyorlar birbirlerine:) (tabi sürekli bu tekniği kullanmıyorum zaten öyle olsa etkililiğini de yitirir diye düşünüyorum) kaç öğrencin var sınıfın da bilmiyorum ama benim öğrencim az belki de bu yüzden işe yarıyor:) yine de bir dene bir kenarda dur ve özellikle en fazla ses çıkaran çocukla göz kontağı kur ve kararlı bir şekilde yüzünde hafif sert bir ifadeyle bak bence bunu anlayanlar çıkcaktır. kolay gelsin.

arkadaşım öğrenciyken staja gittiğimde ben bu işi nasıl yapıcam derdim ve o günü sadece geçirmeye çalışıp sanki bu mesleği ileride sürekli yapmayacakmışçasına oh deyip kaçardım merak etme hepsi yoluna girecek işin özü nedir dersen sahiplenmek. belki bunu uygulama olduğu için yapamıyor olabirsn ileride eminin kendi çocuklarının sorumluluğunu daha çok hissedecksin ve bu sorumluluk zaten ister istemez seni problem çözmeye itecek. okulun bitmedi bilgi çok ama uygulama eksikliğin var aslında her gün insan kendini keşfedip hep yeni tecrübeler ediniyor. inanki belki benden daha şanslısn bu siteler ve inteneti yeni kullanıyorum ki düşün öğrenciyken daha materyal ve bilgi paylaşımı yoksunuydum. yine de becerikli ve yaratıcı olmam ve tabii yılların deneyimi tecrübe edinmemi sağladı.bence sen kendi sınıfın olmasını belkeme ve hemen sahiplen ve harekete geç.
öncelikle aktif ol, çocuğa hitap ettiğini unutma kızarak değil, sana saçma ve sıkıcı veya basit gelen ama çocuklara hitap eden küçük oyunlar,yarışmalar yarat ve bişeyleri işleyebilme kaygısını taşıma eylenerek ve eylendirerek öğret. mesala hemen sınıfı toplarsak sandalye kapmaca oynayabiliriz, oleyler çocukların arasına katıl ve toplanma şarkısı ve övgü sözcükleri söyle,toplanırlarken onların başını okşa, tembelli edenleri teşvik et, hareketlenen sınıfa inanamıyorum, süpersiniz..vs. normalde daha uzun sürecek toplanma bir anda bitmiş olacak etrafı kontrol et ve kendilerini alkışlat. hemen kısa tutarak ödül oyunu oynat bu yorgunluktan sonra zaten otururlar ya da tempoya devam edip 10 a kadar say. örnekleri yazmam çokm uzun sürüyor onun için genelleme yapıp işin felsefesini verdim ihtiyaç duyup tavsiyelerimi isterseniz örnekler sunarım.ayrıca ortamı her çalışmada kullanışlı olarak düzenle özellikle etkinlikler arası çocukları boşlama onlar düzenlediğin ortamda çalışırken işlerini hallet. tahminim sizin çocuklar fazla boşluk ve düzensizlikte kalıyorlar bu nedenle sınıfı toparlayamıyorsun. zaten aktif bir ortam yaratırsan çocuklar bütün işleri tanıyıp leb demeden leblebiyi biliyorlar ve zamanla işin kendiliğinden kolaylaşıyor. bunun dışında klasi geçiş tekerleme ve parmak oyunlarını bilirsin istediğini kullan sitelerde var istersen yazarım. kolay gelsin, başarılar...

çok sağolun tavsiyeleriniz için. şerifeda hocam özellikle de size çok teşekkür ederim. gerçekten de içinde bulunduğum durumu anlamışsınız ve her cümleniz şu anki psikolojime yönelik..tavsiyelerinizi dinliycem ve eğer sizi bunaltmamış olursam bi ara daha geniş tavsiyelerinizede başvurucam :) çokk sağolunn

Bnim sorunum da çcklaırın bni dikkate almmaları.Örneğin biz her gün çizgi film izliyoruz.Ama bazı öğrencilerim sıkıldıkalrıı söylüyorlar.Dışarı çıkmak isityolrar.Bn izin vermeyince de yaramazlık yappıp diğer cocukalrın dikkatini dağıtıyorlar.Uyarı yapmaktan tükenmi şdurumdayım.Bir türl üsöz geçiremiyorum.Üsteli kserbest oyun saatinde de,arekadaşalrıyla oyuncakları paylaşamıyorlar ve kavga ediyorlar.Mola yöntemini denedim ama hiç umurlarında değil.Tekrar yapıyorlar.Lütfen bna yardım edinnn...............

bence hergün çizgi film izletmek çok yanlış bi uygulama ben haftada en fazla 2 kez ve en uzun 15dk çicgi animasyon eğitici cdleri izletiyorum ve durgun ve harketli etkinlikleri sıra ile yaptırıyorum ve oyun etkinliğinde oynamak istemeyen çocuğu zorlamıyprum sadece sesizce bizi izleyebilirsiniz, fakat arkadaşlarınızın oynamak hakkını engelleyemezsiniz kenarda beklersiniz diyorum..

Hımm haklısın gülcüm ama bn stajyerim daha yani ilk kez başladığım için böyle oldu,yoksa bn de kısıtlamayı düşünüyorum.Ztn her gün 15 dk izletiyorlardı ama artık bn de snin gibi haftada ik iüç kez yapıcam cnm önerin için çok teşekkürler...

arkadaşlar benim sorunum sınıfta bir öğrencim var(kız) her konuda söyleyecek özgün cümleleri yada her konuda bir fikri var ondan çok memnunum ancak diğer kız öğrencilerim hatta bazen erkek öğrencilerimde o bi cümle söyleyince aynı cümleyi aynı anda kurma ihtiyacı duyuyorlar. buna bir türlü engel olamıyorum hepsinin farklı bireyler olduğunu ve farklı şeyler düşünüp onları dile getirmeleri gerektiğini bi çok kez uygun bi dille anlattım ama nafile. ayrıca bu durum grup sohbetinde falan değil de normal kendi aramızdaki konuşmalarda oluyo. çünkü bu öğrencim çok konuşkan ve zeki; dilli bişi yani:) bizim aramızda geçen birebir diyaloglarda diğerleri hemen aynı cümleyi söylüyorlar:( diğer öğrencilerimle de eşit oranda alakadar oluyorum zaten öğrencim az ve hepsine fazla fazla özel zaman ayırıyorum ama bud urum çok canımı sıkıyor bir fikri olan varsa bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar yarı dönemden sonra hiç bir problem olmamasına rağmen iki ERKEK öğrencim okula gelmek isyemiyor.Bunun nedenini ailelerin anasınıfını anlatırken ''Orda oyuncaklar var hep oyun oynayacaksınız'' demelerine ve havaların ısınmasıyla çocukların evde kalıp oyun oynamak istemelerine bağlıyorum.Sizce ne yapmalıyım..

Fikirleriniz için çok teşekkür edrim.Ama hepsini yapıyorum zaten.Sırf mutlu olsunlar diye, müziği açıp gazeteleri yırtıyoruz.Ama dediğim gibi sadece 2 erkek öğrencim de var.Biraz ailelerin de tutarlım olması gerekiyor galiba.Yarın ev ziyaretinde bulunacağım.Sizce ona küçük bir hediye götürsem mi?Ya da arkadaşlarının onu özlediklerine dair kısa bir mektup...

Benim de yeni gelen bir öğrencim de biraz problem var.Eşyalarını toplamak istemiyor,sen topla diyor,okuma,yazmaya hazırlık çalışmalaraını yapmıyor,yapmak istemiyor.Haftasonu eve verdiğim çalışmaları da evde annesi çok zorlamış yapsın diye,yaptıramamış,ben okula gitmeyeceğim diyormuş..Ben de annesine onları yapmak zorunda olmadığını,zorlamamasını,,istekli olduğunda yapmasını söyledim,sınıfta da eşyalarını toplama konusunda çok hoş açıklamalarıma rağmen inatlaşınca ve beni kullanmaya kalkınca,ben de bizim sınıfımızda kuralımız masa üzerinde kalan eşyaları diğer sınıflardaki arkadaşlarımıza hediye ediyoruz gibi cümlelerle toplatabildim.annesiyle olan ilişkisine baktığımda,şımartılmış,her istediğini ağlayarak,kendini yerlere atıp,bağırarak yaptırmaya alışmış ve annesine çok rahatlıkla emirler yağdırıp hükmedebilen bir çocuk,tabi okulda da öyle olacağını sanıyor ve öyle olmadığını farketmesi onu rahatsız ediyor.Ama çocukta yerleşmiş olan bu rahatlık,şımarıkça tavırlar kolay kolay değişecek gibi de değil.Arkadaş ilişkilerinde de çok bencilce davranıyor,karşısındakini hep ezmeye çalışıyor.Yeni geldiği için de çok yüklenmek istemiyorum ama yüz bulduğu zaman da,hep böyle gitmesini isteyecek bazı şeylerin,faaliyet yapmak istemeyecek mesela..Ne yapmalıyım sizce...Bir de bir öğrencim,okuldaki başka bir öğretmenden korktuğu için okula gelmiyor,çok şey denedik,o öğretmenle de görüştü,öğretmen sevdi,ilgilendi ama bu korkusunu yenemiyor çocuk,ve okula getiremiyor annesi,bu konuda da tavsiyeniz olursa sevinirim.

Aile ile konuşup evdeki sevdiği nesnelerin kaldırılması(oyuncak v.b) evde çizgi film izlemeyi seviyorsa çizgi filmi izletilmemeli v.b gezmeye götürüyorlarsa parka çıkarıyorlarsa men etmelerini tavsiyede bulunabilirsiniz belli bir süre sonra evde sıkılarak okula yönlenecektir çocuk.Uyguladığımız bir öğrenci olmuştu ve 2gün sonra okulll diye yalvarmış:)

Benimde sene başında böyle 2 öğrencim vardı.Diğer öğretmenden korktular.Hatta biri sürekli kusmaya başladı gelmek istemediler.Sürekli geliyor ve okuldaki eşyalarını alıp gitmrk istiyorlaardı.Eşyalarını vermedim.Annelerine de tutarlı davranarak hergün okula getirmelerini söyledim.Değişen bişey olmadı avaz avaz ağlıyorlardı.Sonunda annelere çocuklar gittikten sonra sınıfta kalacağımı çocuğunu alıp gelmesini söyledim.Beraber geldiler.Ben sınıftaki bazı eşyaların yerini değiştiriyordum.Önce annesinden rica ettim yardım etmesini.Biz bişeyler yaparken baktım sınıfta dolanmaya başladı.Görev vermeye başladım bende.''Eren şunu taşımama yardım edermisin'' gibi.Teşekkür ve takdir ettim tabi.o olmasaydı yapamaycağımı felan söledim.Baktım alıştı.Ertesi gün okula geldi.Diğeride öle.Şimdi beni ve okulu çok seviyorlar.Bazen diğer arkadaşlarından da çekinebiliyorlar.Evine gidip veya sınıfta birlikte zaman geçirebilirsiniz.

Aile ile konuşup evdeki sevdiği nesnelerin kaldırılması(oyuncak v.b) evde çizgi film izlemeyi seviyorsa çizgi filmi izletilmemeli v.b gezmeye götürüyorlarsa parka çıkarıyorlarsa men etmelerini tavsiyede bulunabilirsiniz belli bir süre sonra evde sıkılarak okula yönlenecektir çocuk.Uyguladığımız bir öğrenci olmuştu ve 2gün sonra okulll diye yalvarmış:)

Bu da öneriliyor tabi, ama aile ne kadar uygularsa...Aile çok önemli...

merhaba ben çocuk gelşişmi son sınıf öğrencisiyim şu anda stajımı yapmaktayımokulda hikaye saatinde kendimi çocuklara dinletemiyorum çok sıkılıyorum bu konu hakkında bana önerilernizi bekliyorum

nurcum oncelıkle meraba bende onceden hıkaye sırasında cocukların dıkkatını cekmıyordum ama artık kendımce bır yontem buldum hıkayeye baslamadan once cocuklar sıze bısey solıcem dıyorum dıkkatlerını bana verıyolar ve ben onlara kucuk harflerle konusalım dıyerek hıkayeye basladıgımda sessız durmalarını saglıyorum ben sesszı konusunxca onlarda sessız konusuyor ve hıkaye sırasında benım okumamı cok nadır boluyrlar

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri