Benim de yeni gelen bir öğrencim de biraz problem var.Eşyalarını toplamak istemiyor,sen topla diyor,okuma,yazmaya hazırlık çalışmalaraını yapmıyor,yapmak istemiyor.Haftasonu eve verdiğim çalışmaları da evde annesi çok zorlamış yapsın diye,yaptıramamış,ben okula gitmeyeceğim diyormuş..Ben de annesine onları yapmak zorunda olmadığını,zorlamamasını,,istekli olduğunda yapmasını söyledim,sınıfta da eşyalarını toplama konusunda çok hoş açıklamalarıma rağmen inatlaşınca ve beni kullanmaya kalkınca,ben de bizim sınıfımızda kuralımız masa üzerinde kalan eşyaları diğer sınıflardaki arkadaşlarımıza hediye ediyoruz gibi cümlelerle toplatabildim.annesiyle olan ilişkisine baktığımda,şımartılmış,her istediğini ağlayarak,kendini yerlere atıp,bağırarak yaptırmaya alışmış ve annesine çok rahatlıkla emirler yağdırıp hükmedebilen bir çocuk,tabi okulda da öyle olacağını sanıyor ve öyle olmadığını farketmesi onu rahatsız ediyor.Ama çocukta yerleşmiş olan bu rahatlık,şımarıkça tavırlar kolay kolay değişecek gibi de değil.Arkadaş ilişkilerinde de çok bencilce davranıyor,karşısındakini hep ezmeye çalışıyor.Yeni geldiği için de çok yüklenmek istemiyorum ama yüz bulduğu zaman da,hep böyle gitmesini isteyecek bazı şeylerin,faaliyet yapmak istemeyecek mesela..Ne yapmalıyım sizce...Bir de bir öğrencim,okuldaki başka bir öğretmenden korktuğu için okula gelmiyor,çok şey denedik,o öğretmenle de görüştü,öğretmen sevdi,ilgilendi ama bu korkusunu yenemiyor çocuk,ve okula getiremiyor annesi,bu konuda da tavsiyeniz olursa sevinirim.