Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
olumsuz davranışlarını görmezden gelerek olumlu pekiştirç verin gerçi aynı sorunlar bendede oluyo hem bu ailelerin çocuk yetiştirme tarzlarından bence

benimde aynı şekilde bir öğrencim vardı hangi ödülü kullanırsan kullan takmıyordu en sevdiği en çok hoşlandığı hediyeyi sordum şimşek olduğunu söyledi bir gün arabalar dergisini alıp hediye ettim ogün beni hiç zümedi ve ertesi gün öğretmenim artık ben seni üzmeyeceğim diyerek okula geldi.Baktım düzeliyor seninle gezmeye gitcek olsak nereye gitmek istersin dedim mc donalds'a dedi hafta sonu ailesinden izin alarak mc donalds götürdm derken kötü alışkanlıklarını terk etti sınıfın kurallarına daa çok uyar oldu arkadaşlarına daha az zarar vermeye ... başladı.

çok güzel birşey tebrik ederim valla

teşekkürler;)

sınıfımda bir öğrencim var 6 yaşında 2 aydır konuşuyorum her fırsatta uyarıcılarla pekiştirmeme rağmen bir türlü renkler ve şekilleri öğretemedim algılamasında bir problem olduğunu biliyorum ailesiylede görüştüm ama öğretmeni olarak çok üzülüyorum hala kırmızı rengini gösterirken soruyorum yeşil diyor:( deneyimli arkadaşlardan görüşlerini ve önerilerini bekliyorum ne yapmalıyım?

sınıfımda üstün zekalı bir çocuk var.Öğretilen herşeyi önceden biliyor.Tüm üstün zekalı çocuklar gibi genelleme yapma,problem çözme gibi konularda çok başarılı.Herşey çok güzelde,şöyle bir problemimiz var sınıfımın seviyesinin çok üstünde.Tabi buda onun sıkılmasına neden oluyor.BEP uygulaması yapıyorum.Sizlerinde böyle çocuklarınız var ise uygulamalarınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

benim ikizlerim artık sınıfta duruyolar annelerinden zorla ayırıyorum sonra güzellikle öle böle düzeliyo bilmiyorum zorlamak doğrumu ama bize başka çare bırakmadılar. şimdide sınıfıma yeni gelen 2 çocuk var ne durdan ne sözden anlıyolar bana bu konudada biraz yardımcı olurmusunuz neler yapabilirim

benim ikizlerim artık sınıfta duruyolar annelerinden zorla ayırıyorum sonra güzellikle öle böle düzeliyo bilmiyorum zorlamak doğrumu ama bize başka çare bırakmadılar. şimdide sınıfıma yeni gelen 2 çocuk var ne durdan ne sözden anlıyolar bana bu konudada biraz yardımcı olurmusunuz neler yapabilirim

zamanla alışırlar heralde. yeni geldikleri için okula,sınıfa,öğretmne,arakadaşlarına uyum sağlamada zorlanabilirler. biraz zaman bırakın. arakadaşlarıyla kaynaşmalarını sağlayın.

hatice öğretmenim çocukların anneden ayrılma süresini yani okuldaki vedalaşma sahnesini elinden gekdiğince kısa tutmaya çalış ve veliyi de uyar .çünkü süreç uzadıkça çocuklar duyusal olarak daha zorlanıyorlar,

merhaba ben çocuk gelşişmi son sınıf öğrencisiyim şu anda stajımı yapmaktayımokulda hikaye saatinde kendimi çocuklara dinletemiyorum çok sıkılıyorum bu konu hakkında bana önerilernizi bekliyorum

daha fazla ilgi çekici hale getirmelisin hikaye kitabı diil de mesela diğer teknikleri kullan emin ol daha az sıkıntı yaşarsın çok güzel tekerlemeler p.oyunları war onlarda bol bol yararlan derim sana

ya ik,zlerde bide birbrine destek hawası wardır arkadaşa ihtiyaçları olmadığı için zor olsada zamanla alışıcaklardır=)))

evt ikizlerin biraz birbirlerine destekleri var ama diğer çocuklarlada rahatlıkla kaynaşabiliyolar tek sorun anneden ayrılmaydı bide saldırganlıkları benim başıma oyun hamuru atmıştı ilk geldikleri günlerde daha başıma neler gelcek bilmiyorum yani tüm sabrımla onlarla ilgilenmeye çalışıyorum gerçekten kolay bir meslek değilmiş anaokulu öğretmenliği yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar diğer iki çocuğunda üstüne fazla düşmemeye çalışıyorum. artık ben ilgilendikçe dahada baş edilmez hale geliyolar onlara tepki göstermem hatta ceza vermem bile sanki onlar için ödül. sanırım ilgi çekmekten hoşlanıyolar ama diğer çocuklara zarar vermeden ilgi çekseler daha iyi olcak. bütün yöntemleri denemeye çalışıyorum artık

yha ben türkçe dil etkinliğini eger hikayeyi kitaptan okucaksam tam bi çile oluyo ve stajerim ögretmenim hatamı hemen söylüyor ve benim o an güvenim gidiyo sonra toparlamaya calısıyorum ama cocuklar hikaye kitabına dokunma benim yanıma gelip yanımdaolmayı daha cok tercih ediyo mecburen hikayeyi kısaltıp hemen aktif bi etkniliğe geciyorum acaba dogru mu yani türlçe dil etkinliğine gecişteki tüm asamaalrı teke teker uyguluyorum... ama bi yerde hata yapıyorum :( ama nerde ??? simdiden cok tesekkürler...

ben eger bir iki kişinin dikkati dagınıksa hikayedeki karakterin adı yerine çocugun adını söylüyorum ve bu şekilde çocukların dikkati toplanıyor ayrıca çok da hoşlarına gidiyor :)

ben gerçekten isteyerek gitmek istiyorum şimdi de zaten sıtaj gibi bişi görüom

:36_11_12:
benim gibi aklının ucundan bile geçmeyen bi bölüme giden ve okuyan sevmeye çalışan varmı merak ediyorum hakkaten insan yaptığı işimi sevmeli sevdiği işimi yapmalı bilemiyorum yaw:( okul öncesi öğretmenliği bölümünü cidden severek okuyan varmı helal valla

ben gerçekten isteyerek gitmek istiyorum şimdi de zaten sıtaj gibi bişi görüom şimdide kardeşimin anasınıfındaki ögretmen beni kırmayarak yanına aldı zaten şimdide baya bir bilgim lodu resim müzik filan bilgilendim inşallah istedigim bölümü kazanırım olmakisteyenlerde inşallah olurlar:egg61nb:

ya arkadaşlarben gene bişrey sorcam benim sınıfımda öğrencilerin çoğu erkek ve oyun oynayın dediğim zaman serbest zamanda sadece legolarla silah yapıp birbirlerini vurmayı biliyolar işte asker oluyolar hırsız polis oyunu falan değişik şeylerle başka oyunlara ilgilerini çekmeye çalışıyom ama olmuyo ne yapabilirim 2-3 çocuk diğerlerinide kendine uyduruyo

bence sende onlar oyuna başlarken onları yönlendir,legolarla neler yapabiliceklerine örnek ver,hayvanlar için çiftlik yada robat yada arabalar için köprü ve yollar yap,baktın olmuyor eğer sınıfında yeterince oyuncak varsa legoları bi süre ortadan kaldır ve 2 hafta hiç çıkarma ama kararlı ol daha sonrada çocuklarla anlaşma yap ve silah ve vb... olarak kullanılmayacağı açıklayarak geri getir.
bende sınıfımda cuma günleri oyuncak günü yapıyorum çocuklar evden silah,, tüfek vb.. getirmek istiyorlar ama en başından anlaşma yaptık zarar verebilevek silah tüfek,bomba,kılıç vb.. getirmeme kararı aldık getirdiklerinde oynatmadan eve geri yolladım şu anda hiç sorun yaşamıypruö.. yeterince oyuncağın yoksa bi günü oyuncak paylaşım günü olarak düzenleyebilirsin çocukların çok hoşuna gidiyor.

teşekkür ederim arkadaşım zaten dediğin gibi yeterince oyuncağımız yok oyuncak günü çok güzel bir fikir bir ara silah vb. yapmayı yasaklamıştım fakat baktım çocuk gizli gizli yine yapıyo bu sefer adına silah değil ama dürbün diyo sonra aile ortamları izledikleri diziler herşey etkiliyo bende tekrar izin verdim bu seferde çığrından çıkılmaz bir hal aldı

merhaba meslektaşım evet zordur hikaye saati bana çözümü okulöncesi müfettiş söylemişti mutlaka şekerin bonibonun olsun dayanamaz susarlar ardından mutlaka dramatizasyon ve dinleyenlere görev verince 2.gün çözülüyor kolay gelsin

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri