Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
sevgili melswet aynı durum bendede var. dahası benim hareketli çocuklarım kendileri ayaklanırken başka arkadaşınıda ayartıyor resmen. evet konuşuyoruz onlarla bu sorunları ama nafile çocuklar bana annem okula gidince koşarsın, okulda oynarsın, al topunu götür sınıfta oynarsın dedi diye cevap veriyorlar. ve doğru bir kaç kez velimlerimle konuştum ve bunu onlarda doğruluyorlar. neymiş babasının işi çok ağırmış ve evde gürütü istemiyormuş. haydi sende bana bir fikir ver sende bende yada bizim gibilerde ne yapacağız bu durumda çare bulan haber versin lütfen. bilinen yöntemleri denediğimi belirtmem azım

Paylaşımın için teşekkürler.Gerçektende tatlı dilin ve konuşmanın önemini bir kez daha görüyoruz.

çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş.deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler öğretmenim...

Ya Arkadaşlar Açipta Cevap Yazmayanlar Yardim Istedim Fikir Verin Istedim Yazanda Sağolsun Yazmayanda Ama Ben Her Gün Açip Bakiyorum Bir Fikir Veren Oldumu Diye Neredeyse Normale Döndük Ama Neden Cevap Yazmiyorsunuz Okuduktan Sonra :( :( :( :( :(

bu tekniklerin hepsini evrenkentte okurken teorik olarak öğrendik. bizim yaşımızdan bakınca gerçekten de çok mantıklı bir yön verici yöntemler. ama çoğu zaman ben dilini kullnamak bile etkisiz oluyor. öğrencinizi tanıyıp onun nasıl davranacağını nerde ne yapabileceğini bildikten sonra bütün önlemleri almak bile yeterli değil. sizin olmadığınız ilk anda eylemini gerçekleştiriyor. ben olumlu yönlerini herkese göstermeyi, ben dilini kullanmayı çok denedim ama pek bir sonuç aldığımı söyleyemem. keşke herşey kitaplarda yazdığı kadar kolay olsa......

Emel hocamın yazdığı 3. ve 4. maddeyi bire bir sınıfında gözlemledim. Ses tonunu ve iletişim mesafesini, sakinliğini ve kararlılığını görseniz keşke Emel Hocamızın.:)

benimde böyle bir öğrencim vardı.sorunu aşmak hemen bir haftada olmuyor malesef.bu zamanlarda çocuğa yaklaşımınız çok önemli.sınıf içerisinde sorumluluklar verin.mesela siz makas dağıtırken o kağıtları dağıtsın.bir işe yaradığını ve onun yardmına sınıfın ihtiyacı olduğunu anlasın.ve diğer unsur sevgi! arkadaşımızda yazmış sarılır öperdim diye.işte bu şekilde çok sıcak yaklaşırsanız emin olun sevgisini kazanırsınız.benim çocuğum yaklaşık bir ay gibi kısa zamanda diğer öğrencilerle aynı seviyede uyum göstermeye başladı.tabiki şunuda unutmayalım.ben özel ilgilendiğim bu çocukla diğer çocukların öğretmenim bizimle neden ilgilenmiyorsun hep ona daha fazla ilgi var sorusunu duymamak için öncesinden problemli çocuk sınıfta yokken diğerleriyle konuştum.arkadaşınızın biraz uyum sorunu,sınıfa alışamadığı vb.gibi açıklamalarla davranışımın sebebini açıkladım.kolay gelsin size.

çok teşekkürler hocam artık eskisi gibi değil daha çok yaklaşıyor bu sorun bir kaç gün sürdü sonra bitti ama kaynaştırma kapsamında bir öğrenci ve ailesi kabul etmediği için kuruma yönlendiremiyoruz rehberlik servisi de aynı kanaatte ama öğrencinin bulunduğu basamağa isim veremediğimiz için engel durumunun ne olduğu konusunda uzman görüşü alamadığımız içn problem bitmiş değil inan bana sorumlulukta veriyorum seviyorumda ama yine de her an şikayet iki dakika yalnız kalsa birine vuruyor tükürüyor bilemiyorumya bayramdan sonra kurum için uğraşcam aileyi ikna etmek zor olacak ama başka yolu yok cevap için çok teşekkürler canım

Husselcim Teşekkürler Bilirsin Etiketlenme Korkusu Aileyi Yoran Ama Mutlaka Kurum Ve Uzman Görüşü şart çocuğun Hangi Basamakta Olduğunu Bilmezsem Bişey Yapamamki,beni Anladiğin Cevap Yazdiğin Için Teşekkürler Canim

çok sağol hocam bizi bizden başkası anlamıyor zaten

çok zor ya..:(
benim sınıfımda da aynı davranışlarda bulunan öğrenciler var....yedi tane erkek öğrenci var ve çoğu saldırgan ..:(
birde tuvaletleri geldiğinde gidip tuvaletin kapısına yapıyorlar bazısı okulun bahçesine yapıyo hatta....ben tekim yardımcım yok..onlarla tuvalette ilgilenemiyorum ..bu konuda konustugum zamanda evlerinde de tuvalete degilde hayvanların ahırlarına girip orda tuvaletlerini yapıyorlarmış..:(

bende emel hocamla tanışmayı ve sınıfında bulunmayı çok isterdim.birikimlerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.

Teşekkürler Hocam

çok teşekkürler

merhaba benim ikiz öğrerncilerim var ikiside kız 18 öğrencim var hepsi uyum sağladı sınıf kurallarına uyuyorlar fakat ikizlerim uymuyor sadece sınıftaki minderde oturuyorlar faaliyete,şarkıya,dramaya oyuna hiçbirşeye katılmak istemiyoruz diyorlar aklıma gelen her yolu denedim ama hala oturup bekliyorlar sadece serbest zamanda ilgi köşelerinde arkadaşlarıyla oyun oynuyorlar ne yemek nede kahvaltı yemiyorlar ne yapçağımı bilemiyorum LÜTFEN BANA YARDIM EDİN.

BU BİR OTOMATİK MESAJDIR yavuzcemal... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

çok teşekkür ederim

bende de üçüzler var sornlu çocuklar baş edemiyorum stresle geçio günlerim :(

allah yardımcımız olsun arkadaşım

Arkadaşım eğer mümkünse ayrı sınıflara vermeniz.Bende de vardı rehber öğretmenimiz kişilik ve özgüvenleri açısından ayrılmaları gerektiğini söyledi.Ayrıca ben bir uzmana sormuştum o da ayrı sınıf mümkünse ayırın dedi.Hele ilköğretimde kesinlikle ayrılmalarını belirtti.Eğer öyle bir şansınız yoksa arkadaşlarında belirttiği gibi farklı sorumluluklar vermeyi deneyin.Ya da birbirlerinden farklı özelliklerini öne çıkarın.Kolay gelsin.

Malesef ayrı sınıfım yok bugün ilk defa masaya oturdular ve resim yaptılar. paylaşımlarınız için teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri