Öğretmenler bu sefer de avea dan mağdur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan levent25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:22
ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUYUN
Aşağıdaki metni kopyalayıp ilgili kurumların aşağıda verilen web sayfalarındaki şikayet/öneri formalrına yapıştırıp gönderirseniz, sesimizi biraz daha kapsamlı duyurabiliriz. Bu metni ve linkleri başka dostlarınıza da mail aracılığıyla gönderip, katılımlarını sağlayabilirsiniz.
Şikayet Metni:
------------------------------
Sayin Yetkili,
Bilindigi üzere, AveA (Aycell) GSM sirketi ile MEB arasinda yapilan protokol geregi "10 yil süre ile grup ici ücretsiz gorusme" promosyonu baslatilmisti. 2006 yili sonunda AveA'nin yaptigi degisiklikle "grup ücretsiz gorusmelere aylik 1000 dakika sinirlamasi getirilmis ve 1000 dakika uzerindeki gorusmeler ucretli hale getirilmistir.Pek çok aboneye haber dahi verilmemiş ve ucretlendirme geriye dönük olarak başlamıştır. Bu bir Tuketici Hakki ihlalidir. Bu bir aldatmacadir. Musteri potansiyelini bu kampanya sayesinde 5 belki de 10 kat arttıran AveA'nin musterilerine attigi buyuk bir kaziktir. Lutfen bu konuda gerekli itiraz ve islemler baslatilsin.

ilgili bakanliklardan, Tüketici Koruma Birliginden ve AveA GSM Sirketinden; bu duzenlemenin geri alinmasını ve yapilan bu haksikliktan dogan magduriyetimin giderilmesini konusunda gereginin yapilmasini istiyorum.

---------------------------------
Şikayetin Gönderileceği Yerler:

Milli Eğitim Bakanlığı : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Ulaştırma Bakanlığı : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Tüketici Koruma Birliği : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

AveA : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Hatları iptal etme kısmı da eklenirse daha etkili olacaktır.

böyle birşey olabilir mi ya.bende bedava diye konuşuyorum ve her ay sınırın üzerinde fatura geliyo.şaşırıyordum faturayı görünce.çok sinirlendim ya.olanı da kapattıracam

geçen gün ödeme yapmaya gittim avea şubesine faturanın ödemesini nakit almıyolarmış limitleri dolmuş ne limitiyse kredi kartıyla ödeyecekmişim şaşırdım bağrındım elinden faturayı aldım çıktım sinir şeyler bankaya yatıracakmışım arkadaşlar her yer öğlemi bide ben yeni aldım hattımı kapattırma gibi bir durumum varmı yoksa bir sene zorunlumu kullanmak

arkadaşlar ben avea bayisiyle görüştüm bana söyledikleri ücretsiz konuşma bittikten sonra öğrenci hattı gibi beş dakası bir kontör yada on dakkası iki kontör gibi bi durum olacakmış ayrıca şu anda hat kapatılmıyormuş çok fazla yığılma olduğu için bence en kısa zamanda bu durumu düzeltirler ama emin olun turkcellden daha iyi onda 200 dk bedava ücretli kısımda dk bir kontör şeklinde ücretlendiriliyormuş...

SENDEN NEFRET EDİYORUM AVEA 16 SAATTE İNDİRİLMİŞ AYDA ARKADAŞLAR BUNU SADECE POLİS VE ÖĞRETMEN HATTLRINDA YAPMIŞLAR HEM BEDAVA DİYOLAR SONRA 16 SAATTE İNDİRİOLAR ALLAH KAHRETSİN ŞİMDİ ARKADAŞLARIMLA NASIL KONUŞCAM :(

tepkinizi ilgili yerlere belirtin..........................mesela

arkadaşlar ben avea bayisiyle görüştüm bana söyledikleri ücretsiz konuşma bittikten sonra öğrenci hattı gibi beş dakası bir kontör yada on dakkası iki kontör gibi bi durum olacakmış ayrıca şu anda hat kapatılmıyormuş çok fazla yığılma olduğu için bence en kısa zamanda bu durumu düzeltirler ama emin olun turkcellden daha iyi onda 200 dk bedava ücretli kısımda dk bir kontör şeklinde ücretlendiriliyormuş...

----------------------------------------------------------------------zehraa önemli olan sadce fiyat değil burda verilen sözler var.bunların açıklamasız ve habersiz ihlali var...burada herkesi üzen ve sinirlendiren bu nokta..adaletsiz ve saygısız bir durum ve aldatmaca var

Limitiniz dolunca konusmanın dakikası 77 bin liradır.

hulya()' Alıntı:

----------------------------------------------------------------------zehraa önemli olan sadce fiyat değil burda verilen sözler var.bunların açıklamasız ve habersiz ihlali var...burada herkesi üzen ve sinirlendiren bu nokta..adaletsiz ve saygısız bir durum ve aldatmaca var

tamam arkadaşım da dikkat edersen ben onları haklı çıkaracak hiçbirşey söylemedim sadece aldığım bilgileri paylaştım ayrıca aveanın bu yaptığı tabiki haksız bir durum bunu asla ki savunmuyorum ki zaten savunulacak bir durum değil.....
sevgilerr....

Deðerli Müþterimiz;

Kamu personeline yönelik tarifelerimizi kullanan müþterilerimizin kullaným alýþkanlýklarý incelenmiþ ve yaklaþýk %5'lik müþteri kitlesinin ücretsiz grupiçi kullaným seviyelerinin ilgili protokollerde de belirtilen makul kullaným düzeyinin üzerinde olduðu tespit edilmiþtir. Suistimale yönelik kullaným içerikli bu durum, þirketimizin yaklaþýk 7,5 milyon abonesinin iletiþim hakkýnýn ve edindikleri servis kalitesinin kýsýtlanmasýna ve böylece maðduriyet yaþamalarýna neden olmaktadýr. Makul seviyeleri aþan bu aþýrý kullanýmlar þebekedeki konuþma trafiðini bloke ederek, abonelerin kaliteli ve iyi hizmet almasini desteklemek amaciyla yapýlan yatýrýmlarýn, dolayýsý ile milli servetin kaybýna sebep olmaktadir.

2005 ve 2006 yýllarý içerisinde makul kullaným süresini aþan abonelerimize ve baðlý olduklarý kurumlara çeþitli kereler farklý kanallar ile uyarýlar yapýlmýþ olup, ilgili tarifelerin ücretsiz grupiçi kullaným sürelerinde deðiþiklik yapýlmasýna karar verilmiþtir.

Yeni uygulama ile bu tarifelerdeki müþterilerimiz için, grup içi ücretsiz aylýk kullaným hat baþýna makul duzeyler icinde aynen devam edecektir. 20 Kasým 2006 haftasýnda baþlayan faturalama döneminden itibaren olmak üzere makul sureyi aþan grup içi görüþmeler Avea þebeke içi fiyatlardan ücretlendirilecektir. Bu uygulamaya iliþkin bilgilendirme SMS'leri, öncelikle makul kullaným süresini aþan müþterilerimize gönderilmiþtir. Sözkonusu uygulamadan ilgili tarifelerdeki müþterilerimizin sadece yaklaþýk %5'i etkilenecek olup, gerek kullaným gerekse fatura tutarý anlamýnda %95'inin etkilenmeyeceði öngörülmektedir. Yeni uygulama ile de abonelerimiz rakipsiz fiyat avantajlarýndan faydalanmaya devam etmektedir.

Uygulamaya konulan deðiþiklikteki temel amaç, müþterilerimize taahhüt ettiðimiz hizmet kalitesini saðlamaktýr. Avea sunduðu avantajlý tarifelerle Türkiye GSM pazarýndaki en uygun alternatif olma konumunu sürdürmektedir
AVEANIN BANA CEVABI BU ARKADAŞLAR SORULARIMIN ÇOĞU YANITSIZ KALMIŞ. YORUM SİZİN

Arkadaşlar avea genel müdürü açıkladı daha 9 kişi hattını iptal ettirmiş.
9 (dokuz)

arkadaşlar benim arkadaşım aveada bu kısıtlama personel plus için geçerli değilmiş son kararları

SON DAKİKA
avea bilindiği üzere avea egm ve meb abonelerine 1000 dakika sınırlama getirmişti, gecenlerde fısıltı gazetesinde duyduğum kadarı ile Türkcell aveanın bu uygulamasını fırsat bilip kurumsal abonelik için basvuruda bulunmuş tamamen ücretsiz görüşme olanagı verecegini taahhüt etmiş. Avea olaya karsılık geri adım atarak sınırlamayı kaldırmış. Aveaya ait 500 nolu teli arayarak bilgi istedim ve sınırlamanın şu an uygulanmadığını konun arastırılması için askıya alındığı bildirildi.

rica ederim arkadaşım

valla doğru düzgün konuşamıyorum bile her ay 40 ytl geliyor.kısıtladıkça konuşmayı limit artıyor.25-30-40....böyle gidiyor. bu gidişle bende kapattıracam.

TATLI_TOKATLI' Alıntı:
SENDEN NEFRET EDİYORUM AVEA
bu sözü bir yerlerden hatırlıyorum
KAYIP BALIK NEMO'YU ÇOK İZLİYOR OLMALSIN :)

her ne kadar sözleşme şartlarına uyulmayıp bir haksızlık yapılmışsada bende bu konuşma sürelrinin ksıtlanmasından yanayım avea sayesinde telefonların telsiz karşıya mp3 çalar hatta bir annenin markete giderken iki hattından birinin uyuyan çocuğunun yanına bırakıp alış verişe gittiğin etanık oldum bunuda boşverin biz millet olrak her işin dozunu kaçırıyoruz devlet dairelerinde telefonla konşmaktan insanlar işlerine bakmıyorlardıi eğer olayları takip ettiyseniz bunula ilgiliş, geçen sene ilginç bir olay vardı telefonla konuşan polis memurunun dalgınlığından faydalanıp kaçan bir suçlu bile oldu herşeyde olduğu gibi bu konudada ülke olarak işin dozunu kaçırdık okadar özlem ve hasretlik çeken arkadaşlar varsa 2 li tarifelerde kolaylıklar sağlanıyor hatta aveadan personel tarifesindekile için değişen bişey yok sadece ek 12 ytl ödemek şartıyla dediğim gibi günde 33 dk ya tekabül ediyor buda bence uygun bir süre............................

valla arkadaşlar bu konuda benimde kafam allah bullak aveayı aradım böle bişey daha yok olursa mesajla bilgilendirilirsiniz dedi.bir arkadaşta arkadaşına 600tl fatura geldiğini söyledi nedir bu şimdi anlamadım valla

AVEA NIN İNCİLERİNDEN YENİ ÖĞRENDİKLERİM

AVEA KULLANANLAR:

telefonunuzdan hemen ##002# yi tuþlayýn (Arayýn,ekraný nýza aktarma iptal
diye bir yazý gelecek) böylece yönlendirmeyi kaldýrýn. Yoksa size
ulaþamayan herkesten bir kontör düþecek...ve bunu avea kullanan herkese
gönderin..Göndermezse niz siz aradýðýnýzda sizden de kontör düþecek. Eðer
aradýðýnýz kiþinin telefonu da telesekreter ayarlý ise, dinlediðiniz 1
sn'lik "aradýðýnýz kiþiye ulaþýlamýyor" mesajý için bir normal arama
karþýlýðý ücretlendiriliyorsun uz!!. Ýþin garip olan
kýsmý bu deðil aslýnda: Normal avea hatlarýnda default(fabrika çýkýþý)
olarak ayarlý bir telesekreter yokken, herkeste bu telesekreter
otomatik olarak ayarlý geliyor !. Yani sizin hiçbir þeyden haberiniz
yokken, çaktýrmadan sizden intikamýný alýyor.Arkadaþý nýzý aradýnýz ve
ulaþamadýnýz mý? Hemen 1.5 kontor.Ýki dakika sonra yine mi
ulaþamadýnýz bir 1.5 kontor daha . . Ne uyanýkça deðil mi? Ýþin daha da
kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes diðer
operatörlerde
olduðu gibi aranýlan telesekreterin bedava olmasýný bekliyor. Ne de olsa
paralý olan bir uygulama otomatik olarak ayarlý gelmez yanýlýyor muyum?

Bu olayý iptal ettirmek ise daha da bir trajikomik; avea'yý
arýyorsunuz, durumu anlatýyor ve "uyanýk" olduðunuzu gösteriyorsunuz,
onlar da size avea hatlý telefonunuzdan ##002# 'yi aramanýz durumunda
telesekterin kaldýrýlabileceð ini anlatýyorlar. Bu mali lütfen
arkadaþlarýnýza iletin !!!!

TÜRK TELEKOM Kurnazlýðý

Bu numaralardan;

a. 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158'i
ararsanýz ücretsiz

b. 113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181'i
ararsanýz 60 saniyede atacak bir kontur için 72.000 TL/Dak.

c. 185, 186, 187, 188,! 189, 114, 117, 119, 130, 170,
171, 172, 173, 178, 182, 183, 184'ü
ararsanýz, 15 saniyede atacak bir kontur için 288.000 TL/Dak.

Þimdi SIKI durun !..

d. 118'i ararsanýz 8 saniyede bir atacak kontur için tam 540,000 TL/Dak.

veeee

e. 133'ü ararsanýz 3.6 saniyede atacak bir kontur için 1.200.000 TL/Dak.

Ýnanmazsanýz:

http://www.turktele
kom.com.tr/ webtech/default. asp?sayfa_ id=146

Dikkat ederseniz bilinmeyen numaralarý aradýðýnýzda dakikalarca
bekletirler. Sürekli olarak banttan " hatlarýmýz dolu bekleyin" talimatý
verirler.

Türkiye''de bilinmeyen numaralarý sormanýn bu kadar pahalý olduðunu kim
biliyor?

Ýnsanlarýn bilgilenmek için kullandýklarý ve dünyanýn her yerinde ücretsiz
olan bu kamu yararýna hatlarýn fahiþ fiyatlarda olmasý talimatýný kim
verdi?.

Bu yazýdan sonra hala bilinmeyen numaralarý aramak istiyorsanýz,
cebinize dikkat
edin.

Bilinmeyen numaralar için ;

www.alo118.com kullanýn.

Sevgi ve Saygýlarýmla.

AYRICA BİRİ SİZE SMS GÖNDERDİĞİNDE, SİZDEN DE 2 KONTÖR ÇALINIYOORRR!!!!!!!

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri