Öğretmen Atamaları Ertelendi

arkadaşlar bu ertelemenin peşi iptaldır. başka bi çözümü olamaz çünkü biraz mantıklı düşününce kopyacıları bulmak o kadar da kolay değil hadi internette kaydı olanları buldun peki ya elden verilen kopyalar nolucak. adam soruları internetten alır sonra fotokopisini çeker herkese dağıtır bunu nasıl ispatlayacaklar söyler misiniz lütfen. bu sınavın artık hiçbir güvenilirliliği kalmamıştır yapılmaı gereken en doğru şey sınavın tekrarlanmasıdır. (biraz objektif olun lütfen bencil değil)

Bence de bu sınavın hiçbir güvenilirliği kalmamıştır. Yapılması gereken tek şey sınavın tekrarlanması...

sınav iptal edilmeliiiiiiiiiiiii baska adil çözüm yok. 90 lı puanlar kopyacı da 80 liler değil mi nerden biliyorlar.sahsen soruları ben alsaydım aptal değilim ye yakayı ele vereyim en fazla 85 lik soru yapardım... geri kalan vaktimde de su içer kek yerdim ...........

Arkadaşlar kpss gibi bir sınavın tekrar edilmesi demek hazırlık, başvuru ,sınav, sonuçların açıklanması, atama başvurularının kabulu ve atama ... En azından 3 ay alır. Bu da demek ki eğitim -öğretime 30000 öğretmen yokken başlanacak. Bunun mümkün olacağını çok fazla düşünmüyorum. Bakanlığın yapacağı en fazla oluşan yeni standart sapmalara göre puanları tekrar hesaplamaktır. Bundan doğacak puan farkı ise çok bir şeyi değiştirmez. Nihayetinde herkesin puanları yükselmiş olacak. Benim fikrim atamalar en geç bir ay içinde yaklaşık 200-300 civarında adayın sınavının iptal kararı ve yeni puan hesaplamaları ile birlikte yapılır. Yine söylüyorum. Herkes için hayırlısı...

Sinavin tekrarlanma ihtimali cok zayif bir ihtimal

kopyacilarin yuzde yuz ayiklanabilmesi de oyle

sinavin tekrarlanmasi pratik bir cozum olsa en adil olani o olurdu

100-200 kisinin sinavinin iptal edilmesi standart sapmayi cok etkilemez, puanlar asagi yukari ayni kalir

sinavin gecmis senelere gore kolay oldugunun soylenmesi ortalamalarin yuksek olmasindan

ortalamalar cok kisinin kopyaya karismis olmasindan da yukselmis olabilir

beyin gelistirici bir konu oldugu icin epey kafa yoruyorum

arkadaşlar asla tartışma ortamı oluşturmak istemiyorum, ama iptal edilemesini isteyen arkadaşlarımın puanlarınızı merak ettim yazabilir misiniz?

Aslinda konuya genis perspektiften bakildigi zaman soyle bir sonucu da olabilir bu kaotik durumun

sinav iptal edilir ve fakat meb 2009 puanlari ile atama yapmak zorunda kalir
(demek istedigim kaotik durumlar istenilen sekilde neticelenmeyebilir)

yeniceriler gibi istemezzuk demeden once alternatifleri iyi hesap etmek gerekir

arkadaşlar milletin derdi bu yıl standart sapmalar düşük geldiği için 2009 daki sınav puanlarının gerisinde kalınmış olması.o nedenle tekrar hesaplansın diyorlar.bizim bölümden herkes yerleştiği için böle bi sorunumuz yok ama diğer bölümlerde geçerli bu.daha fazla net yapsanda 2009 puanları daha yüksek bu yılki puanlardan.

işte ben de bu zihniyeti anlamıyorum düşük puanlılar iptali istiyo diye... arkadaşım benm puanım 57 evet düşük ama ben yine sınava girsem bundan en fazla 5 puan yükseltirim kadrolu yine atanamam zaten. bu puanla da sözleşmeli zaten giderim. ama burda amaç hakkın yenmemesi ve bunun için en doğru yöntem de bu. sınavın iptal olmasıdır.tabiki çok kolay bir şey değil ve zaman alıcak ama bundan daha iyi bi çözümü olan buyursun paylaşsın...ki bunun kararını vericek biz değiliz bunu savcılık vericektir onların da kimseyi mağdur etmeden en doğru kararı vereceğine inanıyorum...sevgiler:)

işte ben de bu zihniyeti anlamıyorum düşük puanlılar iptali istiyo diye... arkadaşım benm puanım 57 evet düşük ama ben yine sınava girsem bundan en fazla 5 puan yükseltirim kadrolu yine atanamam zaten. bu puanla da sözleşmeli zaten giderim. ama burda amaç hakkın yenmemesi ve bunun için en doğru yöntem de bu. sınavın iptal olmasıdır.tabiki çok kolay bir şey değil ve zaman alıcak ama bundan daha iyi bi çözümü olan buyursun paylaşsın...ki bunun kararını vericek biz değiliz bunu savcılık vericektir onların da kimseyi mağdur etmeden en doğru kararı vereceğine inanıyorum...sevgiler:)

iyide arkadaşım bu sınavda kopya çekenlerin olmayacağı ne malum.bu kişiler tekrar sınava girecek.bence sınav iptal olmamalı puanlar hesaplanmalı.2 aydır ders çalışmıyoruz.ösym nin yaptığı sınavların allah aşkına hangisi geçerli olmuşki.bu yıl aptallar gizleyememişler kendilerini hepsi bu

eğer bu sınavdan bir soru dahi almış bütün kopyacılar bulunursa okey iptal olmasın derim ben de ama böle bişi mümkün mü arkadaşlarr... çok zooorr.yoksa ben de çok meraklı değilim aynı süreçleri tekrar yaşamaya o stresi çekmeye. karar yetkili mercihindir bize burda sadece konuşmak düşer açıkçası başka bir şey de söylemek istemiyorum. herkese iyi gecelerr:)

yaaa aynen öyle güvenilirliği kalmamış mış... arkadaşlar her yıl kopyacılar oluyo yaa her yıl götüren götürüyor malını sadece bu yıl ki süzmeler fazla aç gözlü ve toy çıktılar geçen yılda olmuştu kopya kulaklarına cihaz yerleştirip bi güzel götürmüşlerdi ama hiç biri tespit edilemedi sadece cevapları verenler yakalanmıştı çok detaylı hatırlayamıcam şimdi ama sonuç itibariyle her yıl oluyor ölçme değerlendirme konuları ösym ye işlemio

Tartisirken bazi temel konularda uzlasmak gerek

kopyacilarin ornegin 80 puan altinda almis olacaklarini dusunmek cok da mantikli degil,
tamam 1kac soru bilerek yanlis yapabilir ama belli olmasin diye sorularin buyuk kismini
yanlis yapip 60 puan almanin da bir anlami yok

kopyacilari yakalamak -saglam delil bulmak- kolay gorunmuyor, bununla birlkte ornegin
80 puan uzerinde alanlar tekrar sinava sokulabilir, asagi yukari bir fikir verir bu

yalniz, bu adaylarin da mahkemeye basvurma ve itiraz haklari
mahfuzdur(yani bu yontem de uygulanamaz)

sonuc olarak, somut delil bulunursa ilk asamada kopyacilarin sinavlari iptal edilir, bu durumda
puanlar da yeniden hesaplanir(tespit edilen kopyaci sayisi fazla degilse
puanlar da asagi yukari degismez)

sinavin iptal edilmesi durumu da mahkemelik olabilir

herkes kendince hakli

tam yapmayıp 5 -10 soru yanlış yapayım diyen yokmudur...ayıkla pirincin taşını ne olcak halimiz valla kpss nin güvenirliği bitmiştir.....yazık yaa emeklere yazık geceni gündüzünü kat sonrada fos çıksın puanların hesaplanması 1 ay alır kadrolu başvurusu sözleşmeli alımı derken 2-3 ayı bulur allah sabır versin bizeeeeeeeeeeeeee

1- puanlar hiç bir zaman tekrar hesaplanmaz,çünkü soruların kaç kişiye gittiğini hiç bir zaman ispatlayamazlar...yeniden hesaplansa bile tüm adayların puanı yükselmez...hiç bir zaman 2009 kpss nin getirisi kadar olmaz,çünkü sınav kolaydı....yani 2009 netleri ile aynı olan adaylar yine 2009 puanlarından 1-2 puan düşük alacaklar...

2-100-200 kişi kurban bulunur ,onların sınavı iptal edilir ve olay kapanır...

3-kpss iptal edilebilir ama eylül ayında zaten önlisans ve ortaöğretimin kpss'i var...en erken sınav ekim ayında olur,sonuçların açıklanması da kasım ayı...

4-KPSS iptal edilirse..Meb çok sıkışır, yeni bir kontenjan ve taban puan belirleyip bir miktar atamayı 2009 kpss puanı ile yapabilir...diğer kısmı da yeni oluşacak açıklarla birlikte kasım ayında...

5-hepsi sadece benim düşüncem...son söze yargı karar verecek,mağduriyet hangi tarafta az ise karar o yöne doğru verilir...

Bence öğretmenlikleri yansın.Hiçbir kamu kuruluşundada çalışamasınlar ve hatta sicillerine geçsin çünkü yüz kızartıcı suç.Ve hatta bütün sınav maliyetini ödetsinler.

şimdi bizler ne yapacazgı anlamış değilim:?

bu ertemeler en fazla büt sınavına kalıp mezun olamanyanlara yarayacak onlarda potaya girecek

arkadaslar yarım saattir atamalar iptal diye bas bas bagırıyor tvssaassrrre

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri