Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmen Atamaları Ertelendi

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu sınav iptal olur olacak bence künki yök başkanının acıklamasıı izledim kopya ceken sanılandan fazlaymış.yani elleri mahkum iptal edecekler.ben iptal olursa ne olur ondan korkuyorum.hakkımızda hayırlısu olsun diyip bekliyorum olacakları

Tepki Skoru
0
İnşallah dediğiniz gibi olur alaca hocam.Düşünsenize,sınav iptal olursa kopyacılar temizlenecek ve baraj otomatik olarak düşecek.100 puanlar olmayacağı için tavan puan uçuşta olmıcak.Sayıları da azımsanacak kadar değil,binlerle ifade ediliyo.Yani sayımız o kadar azalacak demek bu.BENCE HERKES HAKKIYLA ATANACAAAKKK..

Tepki Skoru
0
İnşallah dediğiniz gibi olur alaca hocam.Düşünsenize,sınav iptal olursa kopyacılar temizlenecek ve baraj otomatik olarak düşecek.100 puanlar olmayacağı için tavan puan uçuşta olmıcak.Sayıları da azımsanacak kadar değil,binlerle ifade ediliyo.Yani sayımız o kadar azalacak demek bu.BENCE HERKES HAKKIYLA ATANACAAAKKK..
inşallah hayırlısı olur hocam.sizede teşekkür etmek istiyorum gayretleiniz icin

Tepki Skoru
0
Kopya cekildigine dair somut delil bulunmadan ve kopyacilar
ortaya cikartilmadan sinavin iptal edilmesine karsiyim

delilsiz, zanla yada soylentilerle sinavin iptal edilmesi
olayin komplo olma olasiligini artiracaktir

tum kopyacilar yakalanmasa bile bir
kismi yakalanip cezalandirilsin sonrasinda sinavda saibe vardir iptal olsun
denilebilinir

Tepki Skoru
0
Soylentilerle sinavlar iptal olacaksa bundan sonra bircok sinav iptal edilebilir
bu asilsiz bomba ihbarina benzer o zaman

mahkemeler zanla, niyet okuyuculugu ile karar veremez
madem kopyaci var, ortaya cikart, hatta baglantilarini da cikart
ortaya, hem de cezasini ver ki bir daha kimse yeltenemesin

Tepki Skoru
0
Aynen öyle,dediğiniz gibi... çıkart 3-5 günah keçisini,uyanık olan,iyi saklanan,çevre meselesinden yırtanlar kaynasın gitsin arada.3-5 kişiylede bu iş bitsin.Yatalım yine kulağımızın üstüne.Seneyede yine süper beyinler çıkmaz artık.Uyanan uyandı çünkü... KPSS YE HAYIR

Tepki Skoru
0
az önce polisin yökü bastığı başlığıyla bir haber okudum. ösym de kpss sınav komisyonunda görev alanların bilgisayarlarına el koyulmuş. Zaten işin içinde olanların sızdırdığı aşikar. önemli olan bu rezillikten kimlerin nasiplendiği. bunu da kesin olarak belirleyebilmek imkansız. Mağduriyeti en fazla ama en temiz çözüm sınavın iptali sanırım.

Tepki Skoru
0
az önce polisin yökü bastığı başlığıyla bir haber okudum. ösym de kpss sınav komisyonunda görev alanların bilgisayarlarına el koyulmuş. Zaten işin içinde olanların sızdırdığı aşikar. önemli olan bu rezillikten kimlerin nasiplendiği. bunu da kesin olarak belirleyebilmek imkansız. Mağduriyeti en fazla ama en temiz çözüm sınavın iptali sanırım.

Hepsini yakalamasalar bile bir kismi ortaya ciksin, omur boyu memuriyetten
men vs gibi agir cezalalar alsinlar, baskaca karisan varsa da sinav iptal edilsin
konu soylentilerde kalmasin ki bundan sonraki sinavlarda gereginin yapildigi bilinip herkes ayagini denk alsin

delilsiz birileri kopyaci ilan edilirse filan onlara da mahkeme hakki dogar
bu is surup gider boyle o zamam

Tepki Skoru
0
Sinav iptal edildigi zaman 60 puan ustu ozellikle de 70 puan ustundeki adaylarin
magdur olma ihtimalleri yuksek

en basta maddi/manevi kayiplari sozkonusu, (1 eylulde atanma ihtimalleri yuksekti)

bununla birlikte kabaca memurlar.netteki siralamayi yeni sinavda tutturabilirlerse
atanma ihtimalleri ayni oranda devam edecektir
(kabaca diyorum, detay hesaplar yapilirsa 2009 kpss puanlilara gore de puanlarini muhafaza etmeliler)

2009 kpss puani ile kadrolu bekleyenler de oldukca magdur durumda olacaklar, sinav iptal olursa

herkesin magduriyetinin vebali kopyacilarin boynuna

Tepki Skoru
0
Memurlar.Net (Vekil öğretmen alımı gündemde)

Vekil öğretmen alımı gündemde

30 bin öğretmenin atamasını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile ilgili hukuki sürecin uzama ihtimaline karşı bir plan yapıyor. MEB açığı kapatmak için vekil öğretmenleri göreve çağıracak
YÖK Denetleme Kurulu'nun ön soruşturmada KPSS'de kopyayı işaret etmesi üzerine öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, sürecin uzamasına karşı B planı üzerinde çalışıyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın kopya iddiaları üzerine başlattığı soruşturmanın sonucuna göre atama tarihini yeniden belirleyecek olan Bakanlıkta "Sürecin çok fazla uzamayacağı" görüşü hakim. Ancak Bakanlık, hukuki sürecin uzaması ihtimaline karşı da 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için ilk etapta acil olan yaklaşık 40 bin öğretmen açığını kapatmak amacıyla vekil öğretmenleri göreve çağırmaya hazırlanıyor. Öğretmen açığı özellikle İstanbul ve Ankara ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde var.
"DELİL OLURSA, SINAV İPTAL"
Kopya iddialarını araştıran YÖK Denetleme Kurulu, kopya çekenlerle ilgili yasal yetkisi olmadığı için soruşturmayı Cumhuriyet savcılığına devretti. Kurul, KPSS'de 100 ve üzeri net puan çıkaranların savcılık tarafından sorguya çekilmesini talep etti. Ayrıca bu kişilerin telefon kayıtları ve bilgisayarlarının incelenmesini isteyen YÖK Kurulu, 'hotmail' uzantılı maillerin soruşturulması için ilgili firma ile görüşülmesinin şart olduğunu kaydetti. Elektronik posta yoluyla soru sızdırılmasını ciddiye alan YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, Eğitim Sen'in, soruların bir merkezden bir kişinin e-mail adresine yerleştirildiği yönündeki iddiası için ise "Soruyu sızdıranlar Isparta'daki adayın e-mail adresi yerine pekala YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın email adresine yerleştirebilirdi. Burada hotmail'in vereceği bilgiler önem taşıyor" dedi. Savcının da kopyaya ilişkin herhangi bir hukuki delile ulaşması durumunda kopya çekenlerin ayırt edilemeyeceğini belirten YÖK yetkilileri, bu durumda sınavın tümünün iptalinin söz konusu olabileceğini dile getirdi.

Tepki Skoru
0
Dedigim gibi, kaotik durumların neticelerini kestirmek zor, sinav iptal olsun derken vekil ögretmenlik kimsenin aklina gelmemistir heralde

vekil ogretmenden once 2008-2009 KPSS ye girenleri de kadroya almayi deneyebilirler, en azindan 30 bin kadronun 15 binini filan

yani MEB zorda kalırsa alternatif cözümleri uygulamak zorunda kalır

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çok anlamsız bir sürece girdik. Şu an sözleşmeli öğretmenim bugün seminerlerimiz başladı ama kendimi o okula ait hissedemiyorum. Müdürüm de çok üzülüyor, şimdi tam sınıfımı yerleştirecem edecem hopp kadrolu atamalar açıklanacak... :36_11_13:

Tepki Skoru
0
İzmir'de KPSS'de başarı gösteren adaylardan oluşan bir grup, internet siteleri üzerinden örgütlenerek sınavın iptal edilmemesi için eylem yaptı.
“KPSS'ye yönelik iddialar ve sınavlarının iptali taleplerine” karşı İnternet üzerinden haberleşerek bir araya gelen gençler, İzmir Konak Meydanı'ndaki Konak Pier Tesisleri önünde toplandı.
KPSS sınavlarının iptali taleplerini eleştiren dövizler açan gençler adına açıklama yapan Esra Adalı, sınav için bir yıldır yoğun bir çalışma göstererek hazırlık yaptıklarını, biriktirdikleri paralarla dersanelere gittiklerini ve sınavda istedikleri puanları aldıklarını söyledi.
Sınavda kopya iddiaları nedeniyle iptal edilmesi yönünde taleplerin gündeme geldiğini ifade eden Adalı, bu gelişme karşısında sarsıldıklarını belirterek, “Kopya iddialarıyla ilgili incelemenin en kısa sürede sonuçlandırılmasını, kopya çekenler tespit edilerek haklarında gereken işlem yapılmasını istiyoruz” dedi.
Adalı, sınavların iptaline kesinlikle karşı olduklarını söyleyerek, “Başarısız olan adaylar yaşanan skandalı kendilerine bir umut ışığı olarak görerek, sınavı iptal ettirip kendilerine ikinci bir fırsat yaratmayı amaçlıyor. Bizler adaletin yerini bulmasını istiyoruz, menfaat değil hakkımızın peşinde gidiyoruz. KPSS iptal olsun demek, kopyacılar yerine, sınava giren 800 bin adayı cezalandırmaktır, hayatını bu sınava adamış alın teriyle emeğiyle puan almış atanmayı bekleyen yüz binlerce genci mağdur etmek demektir. KPSS iptal olursa kopyacılar ödüllendirilmiş, sınavda emeğiyle hakkıyla kazanmış adayları sınav stresine tekrar mahkum edilmiş olacak” diye konuştu.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çok anlamsız bir sürece girdik. Şu an sözleşmeli öğretmenim bugün seminerlerimiz başladı ama kendimi o okula ait hissedemiyorum. Müdürüm de çok üzülüyor, şimdi tam sınıfımı yerleştirecem edecem hopp kadrolu atamalar açıklanacak... :36_11_13:
hem sozlesmeliler hem yeni atanmayi bekleyenler icin zor bir dönem, sinavin iptalinin yan etkileri de cok fazla ,
özellikle de zamanlama cok magdur etti adayları, 1 eylülde atama beklerken, şimdi gergin bir bekleyiş var

düzenler ve planlar altüst oldu

Tepki Skoru
0
sinavda hakkıyla yüksek puan alanların hakları coktan zayi oldu, gel gelelim hayatın sonu degil

yorumlamak icin yeterli bilgiye ulasamadim, gördügüm kadarıyla Nimet hanım bu isten hic memnun degil, OSYM yi sucluyor

YOK genel kultur ve genel yetenegi de arastiriyormus, kopya suphesi var diye

"SINAVI KAZANANLARIN HAKLARINI KORUMAMIZ GEREKİR"
Konunun bir an önce netleşmesi için YÖK, ÖSYM ve Savcılığa çağrıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen atamalarını ertelemek zorunda kaldıklarından dolayı üzgün olduğunu söyledi ve "Sınavı kazananların haklarını korumamız gerekir. Şimdi orada bir boşluk oluştu. Hatayı ÖSYM yaptı, bu insanların çıkarları da korunmalı. Sınav güvenliğini gerekli şekilde almak ÖSYM’nin görevidir" diye konuştu.

Tepki Skoru
0
elvinco 2008 2009 kpss puanlarını atayacaklar belki diosun aldığın bi duyum falanmı var?

Tepki Skoru
0
Sadece kopya çekenlerin sınavı iptal edilsin diyenler; Bu kopyacılar kopyaları nerden aldılar. Bir gece bir piri fani rüyalarına girip ''Al evlad bunlar sınav sorularıdır. Tez elden kopyalayıp falanca filancaya veresin. Bu kutsal bir vazifedir, bilesin.'' mi dedi? Bu sorular içerden sızdırıldı ve bu sızdırmalarda kanun açıktır. Kaç kişinin kopya çektiği önemli değildir. Eğer adil bir hukuk devletinde yaşıyorsak, bunun gereği neyse yapılır. İptal olmasa bile tekrar bir hesaplanma yapılmalı. Doğru bir hesaplanma...

Tepki Skoru
0
elvinco 2008 2009 kpss puanlarını atayacaklar belki diosun aldığın bi duyum falanmı var?
yok duyumum filan, tahmin sadece ama anlasilan MEB in B planinda vekil ogretmenlik var

(normalde 2008-2009 KPSS puanlari ile atama yapmamaları icin önlerinde yasal bir engel yok diye düsündügüm icin öyle bir alternatiften bahsetmistim)

şu anda gaz ve toz bulutu hersey, netlesen birsey yok

Tepki Skoru
0
Sadece kopya çekenlerin sınavı iptal edilsin diyenler; Bu kopyacılar kopyaları nerden aldılar. Bir gece bir piri fani rüyalarına girip ''Al evlad bunlar sınav sorularıdır. Tez elden kopyalayıp falanca filancaya veresin. Bu kutsal bir vazifedir, bilesin.'' mi dedi? Bu sorular içerden sızdırıldı ve bu sızdırmalarda kanun açıktır. Kaç kişinin kopya çektiği önemli değildir. Eğer adil bir hukuk devletinde yaşıyorsak, bunun gereği neyse yapılır. İptal olmasa bile tekrar bir hesaplanma yapılmalı. Doğru bir hesaplanma...
kopya cekildigine somut delil bulunursa zaten kopyacıları ayıklayamayacakları icin iptal edecekler gibi, ögretmen adaylari bölünmüslük icinde oldugu icin (özetle menfaat catismasi diyebiliriz) konsensus yok, bu durumda MEBi yönlendirmek de pek mümkün degil, sonuc olarak önümüzde birden cok alternatif var

konsensus saglansa bile olay yargiya intikal etmis durumda, yani adayların söz hakkı pek yok gibi

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle