Milli eğitimde çalışmaktan memnun musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokyuzuperisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gokyuzuperisi
Merhaba arkadaşlar bu sorum milli eğitime bağlı çalışan arkadaşlara.Milli eğitim bakanlığının okul öncesi eğitimle ilgili yapmış olduğu çalışmaları yeterli buluyor musunuz?Ayrıca ilköğretim veya anaokullarındaki eksiklikler nelerdir?

ne etkinliği hocam malzemelerimiz bile yetersiz biz temin etmeye çalışıyoruz.

ben milli eğitimdeyim ve imkanlar kısıtlıda olsa çok memnunum.özelde 3 ay kadar sıtaj yaptım ve kpss ye odaklandım ..sonuçta ilk girişimde kazandım eşimin olduğu şehri..özelde çocuklar şanslı ama imkanı olmayan çocukların da eğitime ihtiyacı var ..herkes imkansızlıktan sıkılp bu işi yapmassa kendi ülkemizin çocuklarına en buyuk kotuluğu yapmış sayılmas mıyıs?

iyi bir okulda olduğum için memnunum ama önceki okulumda duvarlar rutubetten dökülmüştü,hiç bir şey yapıştıramadım.1. sınıftan bozma bir sınıftı.koca kara tahta vardı aldıramadım.rutubet kokusundan nefes alamıyorduk duvarları boyattıramadım.velilerin maddi imkansızlıkları vardı.malzeme azdı.bunlar gibi pek çok sıkıntı.
iyi bir okul ve iyi bir idare memnuniyetle doğru orantılı.

meb ın calısmalrı yetesı ama bız bır sekılde tamamlamaya calısıyoruz ama yınede meb de calısmak guzel imkansızlar ıcersındekılere egıtım vermek daha bır guzel

Meb in avantajları bence daha fazla...ama diye de geçmeden yapamıyoruz...genel sorun zaten yeterli ilginin bu alana yoğunlaşmadığı...mesela ne hikmettr kii merkezdeki bir okulla ücra köşede kalmış bir okul arasında dağlar kadar fark var zaten merkezdeki okul imkanlar yönüyle kendini tatmin ediyor neden ücra köşede kalmış okula bu merkezdeki okullar kadar ilgi gösterlmyor...ben şunu anladım kii her şey br yerde okulun idaresine sahip olan kişilerde bitiyor...

bencede milli egitimde çalışmak çok iyi bizim okulumuzda hiçbirşey eksik degil ne gerekliyse çoçuklar için aldırıyoruz tabi ufak defek şeyleride biz alıyoruz arasıra o kadarda olucak ben çok memnunum milli egitimde çalışmaktan1!!

MEB’in okul öncesi eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar tabiki yetersiz. (Bir kere okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar doğru noktadan başlamıyor. Öncelikle varolan okulların niteliklerinin artırılması gerekiyor. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız diye olan öğretmenlere oldu, yardımcısı bile olmadan 25-30-40 öğrenciyle çalışan öğretmen arkadaşlarımız var.)
İlköğretimdeki eksiklikler de say say bitmez. Malzeme eksikleri, sınıfların durumu gibi konulara hiç girmiyorum.
Ben Milli Eğitim’de çalışmaktan birkaç yönüyle memnunum. Avantajı olduğu kadar dezavantajı da çok! Sevilnas hocama katılıyorum “İYİ BİR OKUL VE İYİ BİR İDARE MEMNUNİYETLE DOĞRU ORANTILI.”

sumrucum, herşeyi çok iyi özetlemişsin. "nitelik" sorununun altını ben de çizmek istiyorum. ben de MEB' e bağlı bir i.ö.o. da çalışıyorum anasınıfı olarak düşünülmüş ve tasarlanmış bir sınıfımız yok,oyun oynamak ya da geniş çaplı bir etkinlik yaptırmak için sınıf düzenini sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum, çocuklar koridorun sonundaki öğretmenler tuvaletini kullanmak zorunda. onlara göre ayarlanmış bir ortam değil, çocuklar çoğu zaman uyum sağlamada ve kendilerini korumada zorluk çekiyolar. bence okulöncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde bilmem kaç arttı demek için yapılan çalışmalardan önce çok daha kötü şartlarda bu eğitimi sürdürmek zorunda olan arkadaşlara ve okullara yardım edilerek nitelikte iyileştirme yapılmalı...

tabiki devlete bağlı okullarda çalışmak daha iyi ama iş memnuniyete gelince eğer idarecin milli eğ,t,m olanaklarında doğru dürüst faydalnırsa herşey daha iyi olur.kısaca idare çok önemli bu konuda.ben de meb e bağlı çalışıyorum ve okulumdan değil ama devlete bağlı çalışmış olmaktan memnunum

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri