Mikroplarla ilgili süper bir deney

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan didemo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:37
teşekkürler uygulanabilir bir deney..

teşekkürler hocam gerçekten de ilgi çekici. ben bile merak ettim:)

teşekkürler paylaşım için

teşekkürler :))

hakkaten süper bi deney :) tesekkürler

teşekkürler..deneyeceğim!

tesekkurler hocam evet ılgı cekıcı

tam da yarın kirli ve temiz ellerden bahsetmeyi düşünüyordum stajda. çok teşekkür ederim

thank youuuu

gerçekten güzelmiş. teşekkürler

Bunu daha öncaden biliyordum, gerçekten etkili bir deney...teşekkürler

Teşekkürler

teşekkürler

hocam teşekkürler ,gercekten cocukların ilgisini çeken bi deney..............

Gerçekten çok güzel çok teşekkürler mutlaka uygulayacağım.

tteşekkürler gerçekten fazla malzeme gerektirmeyen güzel bir deney uygulayacağım bunu

Uyguladım ve çocuklarım çok beğendiler. Artık sabun olmadan ellerini yıkamıyorlar:) Tekrar teşekkürler.

Deney malzemeleri: Derin bir kap, su, bir kalıp sabun ve karabiber.
Deneyin yapılışı: Bu deneyde karabiber mikropları temsil etmektedir. Kabın yarısına kadar su konur. Suyun içine biraz karabiber eklenir. Kalıp sabun, dik bir şekilde suyun ortasına batırılır. Karabiberlerin sabundan uzaklaştığı gözlemlenir. Ben bugün öğrencilerimle birlikte bu deneyi yaptım. Çocuklar hayretle karabiberin sabundan nasıl uzaklaştığını gözlemlediler. Sonuç olarak ellerin sabunla yıkanması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Ellerin sadece suyla yıkanmasının doğru olmadığı, mikropların kaçması için sabuna ihtiyaç olduğu vurgulandı. Tavsiye ederim arkadaşlar. Bu deney çocukların çok ilgisini çekiyor.Ayrıca maliyet de gerektirmiyor.

hmm guzeL bi deney gerçekten...ellerini yıkamayı sevmeyen öğrencilerim var...bende yapayım bunu (: saolasın tşkler

harika hocam
teşekkür ederim

teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri