abbas guclunun bugunku yazisi,
bugun 1 aciklama olmali ama , herneyse, kendileri bilirler
Çubukçu Öğretmenlere Bir Açıklama Borçlu
"Bakan Çubukçu için olduğu kadar öğretmenler için de önemli bir gün. Binlerce sözleşmeli öğretmenin ataması yapılacak. Ama daha önemli olan, bundan sonraki atamalarla ilgili ayrıntılı bir açıklama beklentisi. Bakan Çubukçu, kura töreninden önce ya da hemen sonra, başta Şubat ataması olmak üzere, bundan sonraki öğretmen alım takvimi konusunda "
Bakan Çubukçu için olduğu kadar öğretmenler için de önemli bir gün. Binlerce sözleşmeli öğretmenin ataması yapılacak. Ama daha önemli olan, bundan sonraki atamalarla ilgili ayrıntılı bir açıklama beklentisi.
Bakan Çubukçu, kura töreninden önce ya da hemen sonra, başta Şubat ataması olmak üzere, bundan sonraki öğretmen alım takvimi konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmak zorunda.
Örneğin bundan sonra hep böyle mi yapılacak? KPSS puanları daha ne zamana kadar geçerli olacak? Hangi branşlarda öğretmen alınacak? Sözleşmeliler kadroya ne zaman geçirilecek? Eş durumu ve mazeret atamalarında bir türlü sıra gelmeyenlere yönelik ne gibi yaptırımlar söz konusu olacak? En önemlisi de yüz binlerce işsiz öğretmen varken fen edebiyat fakültelerine de formasyon hakkının verilmesi nasıl bir açılım getirecek?
Evet sıkıntılı konular. Ama birilerinin bu konulara açıklık getirmesi gerekir. Ki bu kişi de Bakanlık koltuğunda oturduğu için Sayın Çubukçu’dur.
Olayları görmemezlikten gelmek ya da sessiz kalmak bir çözüm değildir.
Eğer şubat ataması konusunda hiçbir umut ışığı yok ise bunu altını çize çize bir kez daha açıklamalı ve yazılı olarak da duyurmalıdır. Çünkü mahkemeye gidenlerden yazılı bir karar isteniyormuş!
Yılda tek atama dönemine hiç kimsenin itiraz etmediğini özellikle bir kez daha tekrar etmekte yarar var. Karşı çıkılan son dakikada dayatılan “şubatta atama yok” kararıdır.
Umarız, üzerinde uzun uzadıya düşünülüp, bu karardan vazgeçilir . Yoksa, çok hem pek çok mağdur ve moral bozukluğu yaratılmış olur ki bu da çok uzun yıllar unutulmaz.
Bakan Çubukçu ileride çok iyi anılmak istiyorsa, kendisi hakkında yazılanları bir kez daha okumalıdır.
Eleştiriler kişinin aynasıdır. Elbette içlerinde haksız olanlar olabilir ama gerçeği yansıtanları da görmek gerekir.
Evet Bakan Çubukçu’nun açıklamalarını merakla bekliyoruz.
Pozitif Sözlük için yorumlarımızı ondan sonra yazacağız