Mandala nasıl boyanır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysun_bsk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:05
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@aysun_bsk
arkadaşlar ben hiç çocuklarıma mandala boyatmadım. nasıl boyanacağı ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Mandala boyamak sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Bu çalışmadan sonra grup çalışmasında, uyum sağlamada ve dersi dinlemede olumlu etkiler görülür. Çocukların stresi azalır, çocuklar daha uyumlu hale gelirler. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır.

teşekürler peki renklerini çocuklar nasıl isterse boyayabilirler mi?

grup çalışması denilmiş peki A4 kağıdı büyüklüğünde mi? olacak bu etkinlik

Örneklere bakınız boyutlar standart istediğiniz boyut yapmak sizin elinizde... Renk sıralaması yoktur... Mandala boyama çalışmasından sonra ki etkinliklere katılımda rahatlama sağlar,önemli olan ya içten dışa yada dıştan içe boyama sıralamasını bozmamaktır...

benim bildiğim mandala çalışması (tamam içten dışa ya da dıştan içe sırayı bozmamak önemli ) fakat boyama sırası da önemli mandala çalışması önce süresiz yapılır çocuklar düzene oturdktan sora süre verilir.Klasik müzik eşliğinde olmalıdır.Her çocuğun önünde her renkten boya kalemi ve kalemtraş bulunmalıdır.Birbirleriyle kesinlikle konuşmamalı ve kalem alış verişi yapılmamalıdır.Boyama yaparken örneğin sarı, mavi boyarken bu sıra böylece devam eder ya da hepsini rengarenkte boyayabilir.ya da iki sarı iki mavi şeklinde devam ederken karşılıklı gelecek renk birbirleriyle çarpışmamalıdır.renklerin sıralamasıda önemlidir.Ve boyamada hiç beyazlık kalmamayana kadar boyanmalıdır.

peki bişeyi merak ettim çocukların bu kurallara uygun boyadığını nasıl kontrol ediyorsunuz,yani normal bir etkinlikte bile bir masaya bakarken diğer masa dağılıyor,hele hele konuşmamaları mümkün değil,bence örneklerdeki çalışmalar okulöncesi çocuklarına uygun değil,zaten mandala metafizikle alakalı herşeyi mistik şekilde sembolize eden şekillerden oluşmuyormu,ben bu çalışmayı uygulamıyorum resimlere bakmak bile bana sıkıcı geliyor,çocukları düşünemiyorum:))

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri