Les yardım lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seraziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:20
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@seraziz
Bu yıl mezun oldum ve les e girmeyi düşünüyorum. hadi lesi kazandım dielim(zor ya) hangi ünilerde bizim bölümler var.Hangi üniversitelerde okuyabiliriz?
Bide sözel bölümden mi yoksa eşit ağırlık bölümünden mi değerlendiriliyoruz.
Lesi kazanmak için  yaklaşık olarak ne kadar puan almalıyız?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
:10:

ben bu sene lese girdim 55/80 aldım..ea punaından değerlendryrlar..21 ağustosta ank.üniversitesi başlıyo(ankara istiosan)en az 45 istiolar bu arada..başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışrım

Syısal ve sözelden kaç yaptın?
55/80 ?
Ankara üni. dışında başka hangi üniversiteler var?
Bu kadar soru fazla mı oldu?:)

Selçuk Üniversitesinde yapabilirsin, sözel puan esas alınıyor..Başarılar.

sayısal 56 netim var..sözel 62...bşka ünv.bilmyrm cnm

Teşekkürler

Bunu takip etmen lazım zaman zaman üniversiteler yüksek lisans açıyor.
Burada en önemli konu tabiiki 45-50 yi geçmek ve not ortalamanında üniversiteye baglı olarak belli miktarda olması.
Örneğin okul diyorki Lesten en az 50 alması,akademik ortalaması 4 üzerinden 2.5 olmasu lazım filan diyor.Şartların uygun olursa girebiliyorsun.Tabi daha işin dil sınavı ve mülakat sınavı da var...Zor ve sabır gerektiren bir süreç.

dil sınavı mı? :( ben bu sevdadan vazgeçsem ii olcak heralde.

Dil sınavı var tabiki ama bu üniversiteye göre değişiyor,mesela ben girdiğimde sınava girme şartı vardı ama kazanma şartı yoktu.Ama iddalı isen iyi bir les ve üds ya da kpds puanına ihtiyacın var.Ve iyi bir not ortalaması..:)

ohho zor ya. Şansımı iki yıl denerim olmassa canım sağolsun :)

Yardımın için sağol.

merhabalar les sınavının ders kapsamı nedir?bende bu yıl denemek istiyorum .KPSS gibimi eğitim varmı yada hangi derslerden sorumlu oluyoruz.teşekkürler

80-80 soru gelir.Her kitapçııkta 80 soru vardır. İlk kitapçığı bitirseniz bile süre bitmeden 2.kitapçık verilmez.
Lise 1 matematik ve paragraflara iyi çalışın.
Burada hız çok önemli.Bir çok kişi zamanı yetiştiremediğinden düşük puan alabiliyor.Takıldığınız sorularla kesinlikle vakit kaybetmeyin.
Burada önemli olan bir diğer hususta okulların koşulları.Örnegin 3.00 ın altındakiler başvuramaz diyor.70 de alsanız başvuruda bulunacağınız okulun şartlarına uygun değilseniz giremessiniz.Ayrıca bir çok kişinin hakkı ile girdiğine de inanmıyorum.Nasıl olduğunu bilmiyorum ama yüksek lisans yapmayan öğretim görevlileri bile var !!!
Yinede ümidimizi yitirmeden yüksek puan alıp başvuralım.Kısmet diyelim.Başarılar..

teşekkürler ben anadolu üniversitesi açıköğretim fak. o.ö.e mezunuyum.Bizi adamdan saymıyorlar sanki yatarak aldık diplomayı sırf bu yüzden yüksek lisans yapacağım.Kendimi kanıtlıycam ve daha mutlu olacağım.

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR HER NEKADAT KAPATSKTA KULAKLARIMIZI ÇİRKİNLİKLERLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREK SANIRIM.SAĞOLUN

hocam peki rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan yapmak istediğimizde en az kaç almamız lazım ales puanı ile okul puanı ortalaması kaç olması lazım bilginiz var mı?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri