Kız ve erkek ismi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan arjin.02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:10
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@arjin.02
arkadaşlar en sevdiğim arkadaşım hamile.ve çocuğuna isim arıyo.kız ve erkek isimleri önerebilirmisiniz.lütfen bolca yazın çünkü arasından bende kendim için seçecem.

Yoksa sizde mi bebiş bekliyorsunuz hocam....
Bu arada ben elif su, naz, ece, cemre isimlerini çok seviyorum. B,iraz alışılmış gibi ama

azra;kayra;ecem;yaren,arda;asya;beril
allah analı babalı büyütsün arzu eden herkese rabbim hayırlı evlat versin

Erkek isimleri

Abay: Sezgi, anlayış, Acun: Dünya, Ahsen: En güzel, Andaç: hatıra, Armağan: Hediye, Asutay: Hırçın tay, Aytunç: Güzel, sağlam, Baran: Yağmur mevsimi, Bars: Yırtıcı hayvan, Bayhan: Zengin ve güçlü, Berke: Cengiz Han'ın torununun adı, Canel: Dostluk eli, Çelen: Akıllı, Darcan: Sıkıntılı, Ener: En yiğit, Erem: Kavuşmak için çaba gösteren, Girgin: Kolay yakınlık kuran, Güçhan: Çetin, güçlü han, Güntan: Güneşin doğuşundan az önceki zaman, İşcan: Çalışkan, Jerfi: Derinlik, Keyhan: Dünya, Laçin: Bir cins şahin, sapr, yalçın, Merih: Dokuz gezegenden biri Mars, Oflaz: Eksiksiz, tam, Pamir: Herşeye gücü yeten, Pars: Yırtıcı hayvan, Pozan: Cana yakın, Renan: Kızıl kan, Ruşen: Aydınlık, Saner: Ünlü, Sazak: Kuvvetli ve soğuk rüzgar, Serter: Sert erkek, Songur: Şahin, ağır, hantal, Tan: Şafak Vakti, Uçkan: Allah'ın kulu, Utku: Zafer kazanmak, Ulaç: Cennette ölümsüzlüğe kavuşan, Utkan: Din uğruna çalışan, Uzay: Sonsuz boşluk, Ülker: Boğa burvunda yedi yıldızdan biri, Ünkan: Tanınmış soydan gelen, Ünverdi: Tanınan, Varol: Var olmakla ilgili, Yıldıray: ayla ilgili, Zirve: Doruk, Zorlu: Tuttuğunu koparan."

Kız isimleri:

Akay: Dolunay, Alara: Kırmızı süs, Alçin: Küçük bir kuş, Asena: Dişi bir kurt, Asya: Bir kıta, Aygen: Gönül Dostu, Ayşan: Şanlı, Azra: El değmemiş, Balca: Bal gibi, Belin: Şaşkınlık, Bike: Hanım, Bilun: Yarımay, Çağla: Badem, Çilay: Ayın üzerindeki açık renkli lekeler, Dalan: Zarif, Delfin: Yunus Balığı, Derin: Yüzeyi tabanına uzak olan, Durul: Suyun durulması, Ela: Sarıya çalar kestane rengi,en kahraman, Evşen: Hafif, Fidan: Ağaçların genç ve yeni yetişeni, Gazal: Güzel, iri göz, Gökşin: Gök gibi mavi gözlü, Güliz: Güzel iz bırakan, Harika: Eşyanın tabiatı dışında, doğa üstü, garip şey, Hazer: Deniz, büyük su, Ildır: Parıltı, parlayış, Işıtan: Aydınlatan, ışık veren, İlgi: İlişki, yakınlık kurma, İlkyaz: Bahar sonu, yaz başlangıcı, Karmen: Parlak kırmızı, Kayra: Büyük birinden gelen iyilik, Karmen: Parlak kırmızı, Kumru: Güvercinden küçük boz renkli kuş, Melda: İnce ve taze vücutlu, Miray: Yılın ilk aylarında doğan, Nisa: Kadın, Perçem: Mızrak gibi şeylerin üzerine konulan püskül, Püren: Sarı kırmız brenkli bir tür ot, Rüya: Düş, Sanay: Ay gibi güzel, Semin: Değerli, pahalı, Serra: Rahatlık kolaylık, Serva: Masal, Sezal: Sezgili, Sonat: 3-4 bölümlü müzik eseri, Su: Rengi ve kokusu olmayan sıvı, Şiir: Edebi anltım biçimi, Şelale: Büyük çağlyan, Taçnur: Mutluluk, Tamay: Sabırlı, Tennur: Yüksek ulu, Tutku: İhtiras, Umay: Üzerinden geçtiği kişilere mutluluk verdiği inanılan kuş, Umur: görgü, deneyim, Uzel: Usta, becerikli, Ülfer: Irmak, büyük su, Ünseli: Ünü sellere benzeyen, Vicdan: İyiyi kötüden ayırmaya yarayan şuur, ahlak, Vuslat: Kavuşma, yetişme, Yağmur: Yeryüzüne düşün sıvı yağış, Yeliz: Rüzgar ve izi, Zeren: Anlayışlı, zeki.

UMARIM İSİNİZE YARAR SEVGIYLE KALIN ARKADASINIZIN BEBEGI HAYIRLI OLSUN RABBIM BEBEKLERINI ONLARA BAĞISLASIN

Yoksa sizde mi bebiş bekliyorsunuz hocam....
Bu arada ben elif su, naz, ece, cemre isimlerini çok seviyorum. B,iraz alışılmış gibi ama

hayır ama planlıyoruz.kısmet bakalım ...allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin.

hapinize teşekürler...

iki aylık kızım var adı MEVA.. favorilerimiz arasında; azra, eylül ve nisan da vardı
erkek; yusuf kaan, ahmet efe ...
valla arkadaşım isim nasip kısmet allah isteyen herkese, hayırlı evlat nasip etsin...

iki aylık kızım var adı MEVA.. favorilerimiz arasında; azra, eylül ve nisan da vardı
erkek; yusuf kaan, ahmet efe ...
valla arkadaşım isim nasip kısmet allah isteyen herkese, hayırlı evlat nasip etsin...

amin biz yinede önceden düşünelim aslında isim belli deniz olacak kız olsun erkek olsun.ama denize uygun ikinci ismimizi arıyoruz.arkadaşımda kendi bebeği için çok kararsız duyulmadık isimler olsun istiyor.yinede herşey nasip kısmet dediğiniz gibi.

Geçenlerde bir kız çocuğu gördüm. Çok tatlıydı annesine adını sordum CEYLİN dedi. Anlamı ne dedim cennet kapısı dedi. İsim de anlamına çok hoşuma gitti. Aklınızda bulunsun Benim olursa bu ismi koyabilirim.

beril, sude, rumeysa, defne, belemir, öykü, duru, simay, asude, melis, yaren, beren, beliz, minel, sıla, sevde, imge, dilge, seden, ezgi, seda, elif naz, sena, simge.....

ben kızım olursa bir gün adını ceylin koymak istiyorum anlamı cennet kapısı demek birde ecrin var ooda allahın hediyesi demek

özüm tavsiye ederim
:)

deniz ismi gibi ortak bir isim olmalı bana göre 2. isim. kızda olsa erkek te olsa isim aynı kalmalı. Ufuk Deniz bence çok uyumlu. Bu arada benim adım ufuk :)

Bengi ismi çok hoş bence,favorim o,ben hiç duymamıştım bu ismi ta ki sitemizde yönetici olan Bengi hocamızın ismini öğrenene kadar:)...Derin ve Nisa da güzel...,erkek isimlerinden de Arda kulağa hoş geliyor...

arkadaşlar bende 4 aylık hamileyim ve bir oğlumuz olacağını öğrendik ve adını CANDAŞ düşünüyoruz,can yoldaşı demek....kızımız olsaydı adı GÖKSU OLACAKTI....

arkadaşlar benim adım seda ve seda ismindeki kızların çok yaramaz ama zeki olduklarını belirteyim.ben koyulması için değil koyarken ikikere düşünüp karar vermenizi tavsiye edeceğim isimleri yazayım.taha ismindeki çocuklar zeki ama çok inatçı ve yaramaz olurlar.çağrı ismindekiler aşırı hareketli hiperaktifdenecek kadar hareketli oluyorlar.ramazan ismindekiler çok yaramaz olup yerinde duramazlar.zeynep ismindeki kızlar genelde büyüklere farkeettirmeden arkadaşlarına çimdik atan yada gözüne parmağını sokan yada büyükleri endişelendirmek için hiç haber vermeden ortadan kaybolup saklanabilen çocuklardır.mustafa ismindekiler mülayim ve zeki olurlar ama burunlarının dikinne gitme huyları vardır.tavisyem şu çocuklarınıza şahin,kartal,murat,kaya gibi isimleri koymayın çünkü insan isminin özelliğini taşıyor. aklıma gelince yine eklemeler yaparım bakalım ne gibi yorumlar yazacaksınız.hımmmm birde önereceğim kız isimleri var ahsen,sueda,nisa gibi.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri