Kiz Meslek Lİsesİ Uyg Anaokullarinda ÇaliŞma Saatlerİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan chicek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:39
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@chicek
Kız meslek liseleri uygulama anaokullarında çalışan ,
öğretmen arkadaşlar çalışma saatlerini nasıl düzenliyorsunuz?
yönetmeliğe göre;ders saati sabah 8de başlayan okullarda ,
aralıksız 50dakikadan 2:30 da bitiyor.
öğrenciler genelde 5de gidiyor.
bu şartlarda çalışan arkadaşlar problemi nasıl hallediyorsunuz?
çünkü ;öğrenci o saatten sonra boş kalıyor,
stjyer öğrenciler bakıyor sınıflara bu da problem oluyor.
çalıştığım okulda müdür isteyen öğretmene döner sermayeden saati 4ytl civarı 2saatlik günlük ücret vererek öğretmeni sınıfta tutabildi.
istemeyen öğrtmenin sınıfı boş ,stjyer öğrenci indiriyorlar derslerden bu da çok rezalet bir durum
çalışma şartları düşünülürse;anaokulu öğretmenleri 5tam gün okulda kalıyor haftada 27saat ücret alıyor.
fakat<;
çge öğretmeni 3gün okulda aynı 27saat ders ücretini alıyor bir gün işletmeden okula gelmiyor bir günde boş günleri bu haksızlık bana göre..
bu durumu mahkemeye veren sendikalı arkadaşlar var mı aranızda?

sevgiler...

arkadaşım bende uygulama anaokulundayım.tam gün eğitim var burda. pazartesi,cuma 8-5 çalışıyorum. salı,çarşamba,perşembe 9-5 (ya da 8-4 olabilir orda varsa başka çalışan öğretmenlerle anlaşabilirsin) çalışıyorum. yönetmeliğe göre olması gerekn budur.

hocam bende uygulama anaokulunda calışıyorum.toplam 42 saat okulda kalmamız gerekiyor yönetmeliğe göre.biz müdür beyle oturup konuştuk hergün 8.00-15.00 öğlen arası da okuldayım. haftata 42 saat oluyor.coculkar 5 te cıkıyorlar 3-5 arası cocuk gelişimi öğretmenimiz cocuklarla birlikte oluyor.haklısınız stajerlerle bu iş olmuyor veliler tepki gösteriyorlar.her okulun farklı çözümleri var bu konuda siz idareyle konuşup bu konuyu çözebilirsiniz.
yönetmeliğe göre hocam haklı pzartesi 8-5 diğer günler daha erken.ama biz böyle çözüm bulduk

bende uygulama anaokulunda çalışıyorum öğle arası vermiyoruz, 9 ders olan günler 16:00te 8 ders olan günlerde 15:10 da ders bitiyor. tek sınıf olduğu içinde hergün 1 saat fazla sınıfta kalıp nöbet tutuyorum.

bizim okulda 4 sınıf var ama 5 öğretmenmz görevli yani bir öğretmenmz gezici her öğrtmnn 2 yarm günü boş oboş günlerde gezici öğretmen sınıfa giriyo o gezici öğretmnnde 2 yarm günü boş veli ve öğrnc için hiç sorun olmadı

uygulama sınıfında görev yapıyorum 8 de sınıfdayım normalde öğleyin 1 saat dinlenmem gerekiyor o,zaman nöbetci veya idareden bir kişi çocuklara eşlik etmesi gerekiyor,ama ben izin vermiyorum farklı birisinin girmesi demek çocukların düzeninin bozulması demek çünkü bizim okul meslek lisesi olduğu için nöbetçiler kültür öğ. leri olabiliyor. ben velilere anlattım akşamları saat 4:30 çocukları alıyorlar.

yine çalısma saatleri ile ilgili netleşmeyen bi konu daha var. tam gün eğitim verilen okullarda ders saati 50 dakikadır.öğle yemeği için 60 dakika verilir cümlesi geçioo. bu konu ile ilgili davada açılmıstı hatta kazanılmıstı.
o saat içierisinde çocuklarla birlikte olmak zorundaiz ama çalısma saatlerine eklenmiio.yeni yönetmelikte de hiç buna değinilmemiş. okullarınız bunu nasıl uyguluoo çünkü yemek saati çalısma saatine eklenioosa p.tesi ve cuma 9.dersimiz 16.10 da biter. salı çarş.perşembede 8.dersimiz 15.30 da biter.siz nasıl uyguluosunuz??

ben 7.30-17.30 calısyorum.idareye söyledım aramız fena bozuk sureklı bu saatlerde calısıyorum bıktım ve sıkıldım..yıne cogunuzun durumu benden ıyıymıs...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri